«Υπάρχει συμμορία που δεν σέβεται την προσπάθειά μας, πρέπει να αντισταθούμε»! (vid)

Καταπέλτης ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αναφορικά με την αντιμετώπιση που έχει συνολικά το τριφύλλι από τη διαιτησία σε αυτές τις πρώτες εννέα αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ.
Πηγή: sdna.gr
«Υπάρχει συμμορία που δεν σέβεται την προσπάθειά μας, πρέπει να αντισταθούμε»! (vid)

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε πολύ μεγάλη πρόοδο ως ομάδα. Κερδίζοντας και τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, με την Ξάνθη μας έκλεψαν το ματς, δεν το χάσαμε. Με την ΑΕΛ πάλι έγιναν περίεργα πράγματα. Για το πρότζεκτ που εμείς λειτουργούμε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επειδή ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, εμένα με νοιάζει ο Παναθηναϊκός. Δεν με νοιάζει ούτε ο Ολυμπιακός με τον οποίο επίσης φέραμε ισοπαλία ούτε ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει συμμορία που δεν σέβεται την προσπάθειά μας. Δεχόμαστε γκολ με τη Λαμία ενώ έχει γίνει πέναλτι. Δίνει μπουνιά ο Μανιάτης στον παίκτη μας δεν δίνεται κόκκινη, μπουνιά του Ουάρντα δεν ήταν πολύ δυνατή. Παραμένει και πάλι η ΑΕΛ με 11. Πάμε στην Ξάνθη, γκολ κανονικό δεν μετράται. Με την Ξάνθη που δεχθήκαμε γκολ οφσάιντ, εκείνοι οι κύριοι γιατί δεν πήγαν στο VAR; Να πάμε στο ματς με τον ΟΦΗ, που το δεύτερο γκολ τους ήταν οφσάιντ.

Οι περισσότεροι θα πουν ότι φταίει η διοίκηση. Τι να κάνει η διοίκηση, να στήνει τους διαιτητές; Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει βάλει 70 εκατομμύρια. Και εμείς μπορούμε να κάνουμε τραμπουκισμούς όπως μας κάνουν. Είμαστε άνθρωποι. Είναι κρίμα για τα παιδιά που δουλεύουν σκληρά. Δεν είναι δυνατόν να μας κλέβουν. Δεν μιλάω για το σημερινό παιχνίδι, αλλά για τις 9 αγωνιστικές. Σταματήστε και οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού ότι για όλα φταίει ο Αλαφούζος. Αν είμαστε συνεχώς σε μιζέρια και εσωστρέφεια δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Εγώ ήρθα στην ομάδα γιατί έτσι μεγάλωσε η οικογένειά μου. α παιδιά από την ώρα που ξυπνάνε είναι ντυμένα στα πράσινα. Ο γιος μου ο μικρός, που είναι 2 χρονών, ο άλλος γιος μου που είναι 8 χρονών και είναι στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, ξυπνούν και φοράνε πράσινα. Ζουν μέσα στα πράσινα. Αυτό πρέπει να μας κάνει τους Παναθηναϊκούς να συσπειρωθούμε. Στηρίξτε την ομάδα, πρέπει να αντισταθούμε. Η ιστορία είναι που πρέπει να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε 4-5 χρόνια. Για το σημερινό ματς κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, καταφέραμε και πάλι να προηγηθούμε και στο τέλος ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Τα παιδιά πρέπει να μην κοιτάνε το δέντρο αλλά το δάσος. Έχουμε κάνει αρκετά λάθη και θα μπορούμε η ομάδα να βρίσκεται ψηλότερα».

Για το ντέρμπι: «Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος, ήμασταν καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μας πίεσε, κέρδισε μέτρα κι όταν αλλάξαμε τον σχηματισμό μας ήμασταν λίγο καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού κατάφερε να ισοφαρίσει. Εγώ λέω στα παιδιά να μην κοιτάζουν το δέντρο, αλλά το δάσος. Έχουμε κάνει αρκετά λάθη και βάζω και τον εαυτό μου μέσα».

Για την διαιτησία: «Θέλετε να σας πω που έχω παράπονα; Σκεφτείτε, γίνεται μία φάση στο 95' και δίνεται πέναλτι. Είναι η τελευταία φάση του παιχνιδιού. Η διαφωνία μου, επειδή την είδα τη φάση, είναι συγκεκριμένη. Δεν υπάρχουν πέντε λεπτά καθυστερήσεις. Υπάρχει καθαρό φάουλ στο 94' στον Περέα κι αυτό το πέναλτι είναι αυστηρό για να το δώσεις στο 95'. Ο τέταρτος στη συγκεκριμένη φάση με τον Περέα, είναι μπροστά και το έχει κλειστό. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Υπήρξε ιδιοκτήτης ομάδας πέρυσι που έλεγε οτι ο Παναθηναϊκός, εγώ και ο Νταμπίζας στήσαμε το ΠΑΟ ΟΦΗ... Που βρίσκεται τώρα αυτός; Αυτοί που αποφασίζουν, η Ομοσπονδία που υπάρχει, καταλαβαίνετε ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο; Υπάρχουν τόσα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Δικαιολογημένα μου λέτε ότι προκαλώ. Και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν λάθος η αντίδραση μου. Δεν πρέπει να αντιδράσω απέναντι στα σκουπίδια. Έχουμε βγάλει την ταμπέλα και αυτό που γίνεται από την πρώτη αγωνιστική είναι απερίγραπτο. Να το παίξουν το βράδυ και να δουν αν υπάρχει φάουλ ή όχι στον Περέα».

Για τις καθυστερήσεις και τις αντιδράσεις του στο πέναλτι: «Στην τελευταία φάση έπαιξε ξεκάθαρο ρόλο η διαιτησία. Δεν υπάρχουν πέντε λεπτά. Βάλτε τα βίντεο να δείτε. Το παιχνίδι αυτό δεν πρέπει να έχει καθυστερήσεις παραπάνω από τρία λεπτά. Η αναφορά μου έχει να κάνει με την ομάδα μου. Δεν υπάρχει τρίλεπτη καθυστέρηση και επιμένω σε αυτό. Αν έχω λάθος θα πω ότι έχω λάθος. Η διαιτησία και σήμερα και με τον Ολυμπιακό ήταν μία χαρά. Είπα ότι υπάρχει μία φάση πριν το πέναλτι και το πέναλτι που είναι αμφισβητούμενο. Μεταξύ των πάγκων γίνονται πολλά. Έχουμε δει τόσα πράγματα και στα ελληνικά και στα ξένα γήπεδα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ διαφορετική ομάδα από πέρυσι. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Σε μορφή ανάπτυξης ο Μάτος γίνεται τρίτος κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Ίνγκασον και τον Κρέσπο. Έχει τη μία γραμμή ο Λημνιός, την άλλη ο Γιαννούλης και μένει εξάρι ο Αουγκούστο. Εμείς είχαμε πολύ καλό πρέσινγκ στους 3 στόπερ του ΠΑΟΚ, όσο είχαμε δυνάμεις.

Γενικώς στο πρώτο μέρος στο τακτικό κομμάτι και αμυντικά και επιθετικά, ήμασταν καλοί. Είχαμε το σχέδιο να πηγαίνει η μπάλα στον Χατζηγιοβάννη και το κάναμε. Δεν είχαμε τις δυνάμεις να κάνουμε το πρέσινγκ μετά. Ο ΠΑΟΚ είχε τη φάση του γκολ και το δοκάρι. Καλύψαμε καλύτερα τους χώρους, δεν δώσαμε μεγάλα πράγματα στον ΠΑΟΚ και κύλησε ένα παιχνίδι, όπου σαν σύνολο η ομάδα τα πήγε ικανοποιητικά».

 

Διαβάστε ακόμη...