Ήθελαν να καταργήσουν το -6 για τις ομάδες που δεν θα παίρνουν άδεια από την ΕΠΟ

Απο sdna.gr: Δεν πέρασε η... σκέψη του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού. Παραμένει η αφαίρεση βαθμών και για τη φετινή χρονιά καθώς επίσης και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ.
Πηγή: sdna.gr
Ήθελαν να καταργήσουν το -6 για τις ομάδες που δεν θα παίρνουν άδεια από την ΕΠΟ

Να καταργήσουν την αφαίρεση των έξι βαθμών για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ κάθε Μάιο, ήθελαν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος.

Το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ που συνεδρίασε την Παρασκευή 1/11 αλλά μέχρι εκεί καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από ομάδες στη λογική... «δεν είναι δυνατόν οι ποινές για την αδειοδότηση να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι). Γι' αυτό και δεν έγινε καμία εισήγηση.

Αποφασίστηκε τελικά, ομόφωνα να παραμείνει και για τη φετινή σεζόν (για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 δηλαδή) το -6 και ο περιορισμός των μεταγραφών για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια λόγω χρεών και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για τις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Για τη σεζόν 2021-22 βλέπουμε...

 

Το καλοκαίρι του 2018 ο Παναθηναϊκός δεν είχε πάρει άδεια και είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών. Η ποινή αρχικά η ποινή ήταν υποβιβασμός αλλά άλλαξε την τελευταία στιγμή. Την επόμενη χρονιά τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών ο Πανιώνιος.

Επίσης, αποφασίστηκε να συσταθεί Επιτροπή για να συζητήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενστάσεις που υπάρχουν για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να εισαχθεί σύντομα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για ψήφιση.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 παραμείνουν ως έχουν.

2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, περί τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999 κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αιτηθεί άμεσα θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις.

3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β' Γύρου και των Playoffs / Playouts και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις Π.Α.Ε.

Διαβάστε ακόμη...