Παναθηναϊκός: Τελική ευθεία για Τούμπα με συνταγή… Ολυμπιακού

Από sdna.gr:Οι πράσινοι ξεκίνησαν την Παρασκευή την προετοιμασία τους για το ματς με τον ΠΑΟΚ, με τον Δώνη να δίνει έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία όπως και πριν το ντέρμπι των «αιωνίων».
Πηγή: sdna.gr
Παναθηναϊκός: Τελική ευθεία για Τούμπα με συνταγή… Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή, καθώς εξασφάλισε σκορ πρόκρισης πριν τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις αρχές του Δεκέμβρη και κέρδισε ταυτόχρονα λίγες ημέρες ηρεμίας ενόψει των απανωτών ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Το τριφύλλι μπήκε κατ' ουσίαν την Παρασκευή στην τελική ευθεία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (την Πέμπτη άλλωστε όσοι ξεκίνησαν βασικοί απέναντι στην Παναχαϊκή έκαναν αποθεραπεία), με τον Γιώργο Δώνη να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τον τραυματία Ούφε Μπεχ και τον άτυχο Κωνσταντίνο Κότσαρη.

Ο Ζαχίντ συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο πλήρες πρόγραμμα προπόνησης, ο Μακέντα έδειξε στην Πάτρα ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του το πρόβλημα στη μέση που το ταλαιπώρησε αρκετό καιρό και είναι πλέον έτοιμος για το αρχικό σχήμα και οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας πήραν τις απαιτούμενες ανάσες.
Ως εκ τούτου ο Γιώργος Δώνης έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Από πλευράς τακτικής, ο προπονητής του Παναθηναϊκού που πριν την προπόνηση έδειξε βίντεο στους παίκτες του όπως συνηθίζει στο τέλος κάθε εβδομάδας, φαίνεται πως προετοιμάζει το τριφύλλι με... συνταγή Ολυμπιακού, καθώς δούλεψε στο σκέλος της τακτικής κι έδωσε έμφαση στη συνοχή των γραμμών και την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. 

Κάτι ανάλογο είχε πράξει και παραμονές του ντέρμπι με τους Πειραιώτες στο Κορωπί.

Το τριφύλλι, στη θεωρία τουλάχιστον, έχει αντεπεξέλθει -αναπάντεχα ενδεχομένως- στα ματς που λογίζονταν ως αουτσάιντερ και ελάχιστοι του έδιναν τύχη. Από τα φιλικά του καλοκαιριού με Άγιαξ και Φέγενορντ έως το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι των «αιωνίων» και το διπλό στο Περιστέρι. Ως φαβορί, αντιθέτως, τα έκανε μαντάρα.

Στην πράξη, εντούτοις, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο με τη δυναμική την έδρας, τον ανταγωνισμό για τον τίτλο μεταξύ των δύο βασικών-γνωστών μονομάχων και την ξεκάθαρη ποιοτική ανωτερότητα του «Δικεφάλου του βορρά», θα χρειαστεί υπέρβαση από τον Παναθηναϊκό για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ διανύει τις πιο λαμπρές ημέρες της ιστορίας του κι ο Παναθηναϊκός τις πιο μαύρες και άραχλες, η δε Τούμπα είναι «κατηφορική» τα τελευταία χρόνια.

Ομως παρόμοια δεδομένα ίσχυαν και πριν το ντέρμπι τον Ολυμπιακό. Και τότε όλοι ξεγραμμένο τον είχαν τον Παναθηναϊκό, αν και υπήρχε η ειδοποιός διαφορά του παράγοντα έδρα.

Διαβάστε ακόμη...