Οι σκέψεις της UEFA για το ντου στου Ρέντη

Από inpaok.com: Τα όσα αδιανότητα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (22/10) στον Ρέντη, δεν άργησαν να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα να μιλούν για «μια μαύρη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Πηγή: inpaok.com
Οι σκέψεις της UEFA για το ντου στου Ρέντη

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο θόρυβος ακούστηκε μέχρι την UEFA και πλέον αυτό που αναμένεται είναι η έκθεση του διαιτητή και του παρατηρητή του αγώνα για τα όσα συνέβησαν στο πλαίσιο του Ολυμπιακός – Μπάγερν για το Youth League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν προτίθεται να επιβάλλει ποινή στην ανδρική ομάδα των Πειραιωτών και ως εκ τούτου κυρώσεις που θα αφορούν το μοναδικό εντός έδρας ματς που απομένει στο Champions League, αυτό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Παρότι όμως δεν θα υπάρξει άμεση τιμωρία, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τον ελληνικό σύλλογο έπειτα από το κυριολεκτικά πρωτοφανές σκηνικό.

H UEFA θα ανοίξει φάκελο και επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η ποινή να αφορά την ομάδα u-19 των Ερυθρόλευκων και το γήπεδο του Ρέντη το οποίο έζησε απίθανες στιγμές. Σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της επίθεσης στους φιλοξενούμενους οπαδούς και στο τι θα ακολουθήσει, παίζει η έκταση των επεισοδίων και φυσικά το μέγεθος της Μπάγερν Μονάχου, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα club στον κόσμο.

Μέσα σε όλα, το πιο απίστευτο είναι ότι οι φορείς δεν είχαν προβλέψει ένα περιστατικό σαν και αυτό, να υπάρξουν δηλαδή σοβαρά επεισόδια σε αγώνα του Youth League και έτσι δεν υπάρχει δεδικασμένο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει επιφύλαξη για το τι μπορεί να συμβεί, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League συνέβη κάτι τέτοιο σε αγώνα ομάδων under-19. Σε περίπτωση που η UEFA επιβάλλει τελικά πρόστιμο, ουσιαστικά ως υπαίτια τιμωρείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το πρωτοφανές περιστατικό οδήγησε την Μπάγερν σε επίσημη καταγγελία στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA, η οποία απάντησε στους Βαυαρούς κάνοντας σαφές πως ήδη έχει ανοίξει φάκελος για τα όσα συνέβησαν στο ματς Νέων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ομοσπονδία περιμένει τις εκθέσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να υπάρξουν εξελίξεις που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον...

Διαβάστε ακόμη...