Αποκάλυψη «Δίκη στο Open»: Επίθεση στον πατέρα του Τζήλου ερευνούν οι αρχές

Απο ethnos.gr: Διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol για τον φερόμενο ως πρωταίτιο δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον Θανάση Τζήλο
Πηγή: ethnos.gr
Αποκάλυψη «Δίκη στο Open»: Επίθεση στον πατέρα του Τζήλου ερευνούν οι αρχές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του διεθνούς διαιτητή Θανάση Τζήλου, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί έξω από το σπίτι του στη Λάρισα τον Δεκέμβριο του 2018. Η Ιντερπόλ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δράστη, ενώ οι αρχές ερευνούν δυο υπόπτους για επίθεση και στο αμάξι του πατέρα του Θεσσαλού διαιτητή.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» του Κυριάκου Θωμαΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσαν ανωμοτί δύο ύποπτοι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων Λάρισας για υπόθεση που σχετίζεται με καταγγελία του πατέρα του διαιτητή Τζήλου. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχαν σκίσει με μαχαίρι κατά καιρούς 23 λάστιχα ενός αυτοκινήτου Toyota Starlet, που ανήκει στον πατέρα του διαιτητή!

Μάλιστα είχαν σπάσει με σφυρί το παμπρίζ του αυτοκινήτου, όπως με σφυρί εκδηλώθηκε η επίθεση και κατά του Θανάση Τζήλου. Οι αρχές ερευνούν αν το περιστατικό συνδέεται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας και αν αποτελεί ένα διαρκές προειδοποιητικό μήνυμα προς τον διαιτητή.

Καταζητείται από την Interpol ο οδηγός του λευκού polo
Παράλληλα, στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση του Θανάση Τζήλου. Η α' τακτική ανακρίτρια Λάρισας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να παρασχεθεί διεθνής δικαστική συνδρομή στην Ελλάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως πρωταίτιου δράστη. Ήδη εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα σύλληψης από την Interpol και το βάρος των ερευνών πέφτει σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 46χρονος οργανωμένος οπαδός που καταζητείται, είναι σεσημασμένος για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, όπως κλοπές και ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Μάλιστα πριν από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον 46χρονο και ένας από αυτούς ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 'Οπως αποδείχτηκε, ήταν ο άνθρωπος που νοίκιασε και οδήγησε το λευκό Polo από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα...

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Τζήλο, εμπλέκονται και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί. Οπως αποκάλυψε η εκπομπή του Open, ένας απ' αυτούς, υπαστυνόμος Α', 49 ετών, συνομίλησε τηλεφωνικά με δύο από τους φερόμενους ως δράστες και πριν και μετά τον ξυλοδαρμό του διαιτητή.

Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανέλαβε να συνοδεύσει και να φυλάξει (μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του) τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη βόλτα του κ. Πομπέο με τη σύζυγό του στην Πλάκα, όπου φαίνεται και ο 49χρονος υπαστυνόμος Α'. Για ευνόητους λόγους με καλυμμένα όλα τα πρόσωπα.

Προσωπικό ασφαλείας σε ΠΑΕ ο ένας φερόμενος ως δράστης

Σε κατάθεσή του ο 49χρονος υπαστυνόμος Α' παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με δύο από τους φερόμενους ως δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου. Μάλιστα δηλώνει ότι για τις συνομιλίες αυτές χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του τηλέφωνο. Τονίζει όμως ότι ο 46χρονος που φυγοδικεί στο εξωτερικό του έστειλε γραπτό μήνυμα για ευχές τις ημέρες των Χριστουγέννων (η επίθεση κατά Τζήλου έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2018).

Επίσης παραδέχεται ότι συνομιλούσε τηλεφωνικά εκείνη την περίοδο με τον 30χρονο φερόμενο ως δράστη ποδοσφαιριστή για «καθημερινής φύσεως θέματα», καθώς ο ποδοσφαιριστής εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε άτομα που σχετίζονταν με ποδοσφαιρική ομάδα και την ίδια εποχή ο υπαστυνόμος Α' υπηρετούσε ως αποσπασμένος στην ασφάλεια του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...