Χορηγός και χορηγούμενοι; Η ώρα της αλήθειας

Απο forza: ΤΟ DEAL ΜΑΡΙΝΑΚΗ – ΝΟΒΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΕ ΠΡΟ ΤΟΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ. Θα δεχτούν οι ομάδες να εξαρτώνται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ή να θελήσουν την αυτονομία τους;
Πηγή: forza
Χορηγός και χορηγούμενοι; Η ώρα της αλήθειας

Οι περισσότερες ΠΑΕ τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο έρχεται η ώρα, που πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να επιλέξουν αν θα «δέσουν» το μεγαλύτερό τους έσοδο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Αυτό, που είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Η NOVA, μέσω της εξαγοράς της Forthnet, θα καταλήξει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη με ένα τεράστιο «ψαλίδισμα» των δανεικών της υποχρεώσεων.

Πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ θα διαγράψουν οι πιστώτριες τράπεζες με την αγορά της εταιρίας από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα καταβάλει σ΄ αυτές μόλις 41 εκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσει έναν όμιλο, που δραστηριοποιείται στην συνδρομητική εταιρία, στην ηλεκτρική ενέργεια, στην τηλεφωνία και στο ίντερνετ.

Το μείζον, βέβαια, δεν είναι η διαγραφή των δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που γίνονται ΜΕΤΑ την πώληση της εταιρίας και ΟΧΙ ΠΡΙΝ για την κάνουν ελκυστική σε όλους και πιθανότατα θα καλυφθούν μελλοντικά από κάποια ανακεφαλοποίηση τραπεζών, ούτε οι τροπολογίες, που συνοδεύουν το deal, όπως αυτή που πέρασε άρον άρον, για την απαλλαγή των ιδιοκτητών των Media από «πόθεν έσχες» (γιατί άραγε;) και την ΜΗ ονομαστικοποίηση των μετοχών.

Το μείζον είναι το γεγονός ότι το ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό παιχνίδι, αρχίζει να «σημαδεύεται».

Από την ώρα, που και η ΕΡΤ αποσύρεται από το παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η NOVA του Μαρινάκη θα είναι ο μοναδικός «παίκτης» στην αγορά και μ΄ αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ελέγχει το βασικό έσοδο των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και κατ΄ επέκταση και την λειτουργία τους. Δεν νοθεύει αυτό το πρωτάθλημα;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΕ;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Ο ΠΑΟΚ έχει καταστήσει σαφές ότι θα πορευτεί με το PAOK TV και δεν πρόκειται να υποκύψει.

Τι θα κάνουν τα μεγάλα μεγέθη του πρωταθλήματος; Τι θα κάνει η ΑΕΚ του Μελισσανίδη; Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου; Τι θα κάνει ο Άρης του Καρυπίδη;

Θα δεχτούν να εξαρτάται το βασικό τους έσοδο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού; Θα δεχτούν να κρέμονται απ΄ αυτόν;

Μέχρι τώρα, με εξαίρεση τον Θόδωρο Καρυπίδη, που δήλωσε πως «τον Άρη δεν τον νοιάζει ακόμη κι αν πάρει ο Πάπας της Ρώμης τη Nova, αρκεί να πάρει τα χρήματα, που θέλει», οι άλλες ομάδες κράτησαν στάση αναμονής.

Η ΑΕΚ επισήμανε ότι «θα τοποθετηθεί θεσμικά στον κατάλληλο χρόνο» και άφησε να διαρρεύσει ότι σκέφτεται να δημιουργήσει το AEK TV.

O δε Παναθηναϊκός τόνισε ότι «θα εξετάσει τις δυνατότητές του, με βάση τις συνθήκες, που θα διαμορφωθούν». Αφήνει, λοιπόν, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη NOVA του Μαρινάκη.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ

Από τις υπόλοιπες ομάδες ο Πανιώνιος κινείται στο μήκος του Άρη «μας είναι αδιάφορο, εμείς θέλουμε τα χρήματα», η Λαμία, ο Παναιτωλικός, ο Βόλος και η Ξάνθη είναι αντίθετοι στην εμπλοκή στη NOVA, θεωρώντας ότι είναι κακή εξέλιξη, ο Ατρόμητος, η Λάρισα κι ο Αστέρας θεωρούν ότι «το μείζον είναι η κεντρική διαχείριση», ενώ ο ΟΦΗ δεν έχει πάρει καμιά θέση.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι πλησιάζει πλέον η ώρα, που θα πρέπει όλοι να πάρουν θέση απέναντι στις εξελίξεις. Θα δεχτούν όλες οι ομάδες, πλην Άρη και Πανιωνίου, που δήλωσαν ότι τους νοιάζουν μόνο τα χρήματα κι όχι η προέλευσή τους, να αποκτήσουν στην πράξη… χορηγό τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Ίδωμεν!

ΤΟ… ΕΜΠΟΔΙΟ

Το εμπόδιο, που θα μπορούσε να προκύψει στο deal Μαρινάκη – Τραπεζών με «λάφυρο» τη NOVA, θα μπορούσε να είναι η επιτροπή ανταγωνισμού, αλλά αυτό δεν φαίνεται και τόσο πιθανό.

Όπως είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης», φαίνεται απίθανο να εμποδίσει το deal η νέα επιτροπή ανταγωνισμού.

«Ακούστε τι έγινε εσχάτως. Βγάλανε τη Θάνου, που ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν και άλλα μέλη και έβαλαν δικά τους. Που σημαίνει ότι η επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τα μέλη της επιτροπής ορίζονται από τα κόμματα. Οπότε η όποια απόφαση θα είναι υπέρ του Μαρινάκη», είπε.

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...