«Φωτογραφική διάταξη προς όφελος του Μαρινάκη για την εξαγορά της NOVA»

Από sdna.gr: Για φωτογραφική διάταξη που έχει στόχο τη διευκόλυνση της εξαγοράς της Forthnet από τον Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή: sdna.gr
«Φωτογραφική διάταξη προς όφελος του Μαρινάκη για την εξαγορά της NOVA»

Πιο συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, πήρε θέση για την επικείμενη εξαγορά της NOVA από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη και τις οικονομικές διευκολύνσεις που θα γίνουν στο «βωμό» της μεταβίβασης, λέγοντας:

«Με το εμβόλιμο άρθρο 158 που δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση, εξαιρούνται μορφές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης από την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου, όπως προβλέπει ο ν.4339/2015 που πολεμήθηκε λυσσαλέα από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και παλιότεροι νόμοι. Με αυτό τον τρόπο εξαιρεί ιδιοκτήτες και μετόχους καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών, εταιριών διανομής, καθώς και εκδοτών, από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.

Το ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση, είναι πού αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια: Μήπως στοχεύει να διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ, ώστε να παρακάμπτονται οι κανόνες ανταγωνισμού; Μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής; Μήπως λύνει τα χέρια στους καναλάρχες ώστε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ΜΜΕ σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από εταιρείες που δεν γνωρίζουμε τη μετοχική τους σύνθεση και με χρήματα αδιαφανούς προέλευσης;

Η κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης ξεπληρώνουν γραμμάτια στα ΜΜΕ και τη διαπλοκή, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθουν στην εξουσία, νομοθετώντας κατά παραγγελία τους. Πίσω από τις διατάξεις... κρύβεται ο 'Κουμπάρος'.

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία το καθεστώς αδιαφάνειας και ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, στο οποίο μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει τάξη.

Τους καλούμε άμεσα να αποσύρουν τη διάταξη που στρέφεται κατάφωρα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Διαβάστε ακόμη...