Αναφορά με ονόματα Ελλήνων παραγόντων στο σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο

Απο sdna.gr: Νέες αποκαλύψεις από την τηλεοπτική «Δίκη στο Open» μιας και υπάρχουν τρεις αναφορές όπου κατονομάζονται οι Έλληνες παράγοντες που συνεργάζονταν με τον Ραούλ Μπράβο για την χειραγώγηση αγώνων.
Πηγή: sdna.gr
Αναφορά με ονόματα Ελλήνων παραγόντων στο σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο

Συγκεκριμένα τρεις αναφορές για το στοιχηματικό σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο έφτασαν στην Εισαγγελία Αθηνών, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στο Open".

Η εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου διαβίβασε τα στοιχεία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη. Μάλιστα στην τρίτη αναφορά κατονομάζονται οι Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες που συνεργάζονταν με τον Ισπανό παίκτη για τη χειραγώγηση αγώνων στη χώρα μας. Στο νέο εισαγγελικό έγγραφο που εστάλη στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 με τον αριθμό 15933, υπάρχει σαφής αναφορά για στοιχηματικούς λογαριασμούς, τους οποίους αναζητούν οι ισπανικές αρχές. Στην αναφορά γίνεται λόγος για τα ταξίδια του Ραούλ Μπράβο στη Μύκονο, όπου συναντήθηκε με τον Αυστραλό συνεργάτη του Γιάννη Μακρή, ο οποιος δολοφονήθηκε πέρσι στην Ανω Βούλα.

Σύνδεση του σκανδάλου Μπράβο με την δολοφονία Μακρή

Σύνδεση του στοιχηματικού σκανδάλου Ραούλ Μπράβο με τη δολοφονία Μακρή αποτυπώνεται σε ένορκη μαρτυρική κατάθεση που δόθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2018.Ο συνεταίρος του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή, Α.Μ., καταθέτει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής: «Τελευταία φορά που είδα τον Γιάννη ήταν την ημέρα που τον σκοτώσανε. Η ώρα θα ήταν περίπου 15.00, ίσως και λίγο πιο μετά. Πήγε στην καφετέρια που λέγεται "PERE UBU" και η οποία είναι στην πλατεία Εσπερίδων, στη Γλυφάδα. Εκεί κάθονταν ο Γιάννης (Μακρής) με έναν πολύ καλό του φίλο, τον Ανδρέα που όμως τώρα δεν θυμάμαι το επίθετό του να σας το πω.. Εγώ με τον Ανδρέα δεν έκανα παρέα, τα λέγαμε σπάνια μέσω του Γιάννη πάντα. Για να καταλάβετε, δεν ξέρω με τι ασχολείται. Έχω ακούσει ότι έχει στοιχηματική εταιρία στο εξωτερικό. (...) Για το πότε έμαθα για τη δολοφονία του Γιάννη σας λέω ότι εγώ βρισκόμουν στα εγκαίνια, όπου είχα φτάσει με τη γυναίκα μου στις 20.15 περίπου. Λίγα λεπτά μετά με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας, ο φίλος του Γιάννη, και μου είπε κλαίγοντας ότι πυροβολήσανε τον Γιάννη έξω από το σπίτι του. Τον Ανδρέα τον είχα δει στα εγκαίνια, αλλά κάποια στιγμή έφυγε χωρίς να τον καταλάβω».

Έρευνα για «ξέπλυμα» χρήματος από στοιχηματικές εταιρείες

Η έρευνα των αρχών για την παράνομη στοιχηματική εταιρεία αποκάλυψε ότι: Ο συνεργάτης του Μακρή που είχε συναντηθεί στη Μύκονο με τον Ραούλ Μπράβο δημιούργησε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία υπό τον τίτλο Βetwiz, με έδρα τον 5ο όροφο κτιρίου στη Λεωφόρο Συγγρού. Ο ίδιος συνεργάτης του Μακρή είχε συνδέσει δύο υπεράκτιες εταιρείες από τα νησιά Κουρασάο και τη Μάλτα με ελληνική στοιχηματική εταιρεία, η οποία είχε έδρα στη Λεωφόρο Αλίμου.

Το στοιχηματικό κύκλωμα φρόντισε ώστε όλες οι εταιρείες να διασυνδέονται με δέκα στοιχηματικές πλατφόρμες στη Βενεζουέλα και στην Ιταλία.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εταιρείες αυτές, αλλά και εταιρείες security, να λειτουργούσαν ως πλυντήρια βρόμικου χρήματος.

Στενός φίλος του Μπράβο στην «Δίκη»: «Έπαιζε νόμιμα στοίχημα, δεν είχε λογαριασμό»

Έλληνας, στενός φίλος του Ραούλ Μπράβο στην χώρα μας, μίλησε στη «Δίκη στο Open» και είπε:

«Γνώρισα τον Ραούλ Μπράβο σε μία καφετέρια και έπειτα τον βοηθούσα με διαδικαστικά πράγματα όπως για παράδειγμα με γραφειοκρατικά ζητήματα , τα οποία δεν γνώριζε. Ο Ραούλ Μπράβο μιλούσε συνέχεια για ποδόσφαιρο, όμως ποτέ δεν διαπίστωσα να έχει σχέση με χειραγώγηση αγώνων.

Ο Μπράβο ήταν απλός άνθρωπος παρά το γεγονός ότι έπαιζε 0ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Έπαιζε νόμιμο στοίχημα όμως δεν είχε δικό του λογαριασμό σε κάποια εταιρία στοιχημάτων. Ανταλλάσαμε απόψεις για ομάδες και αγώνες. Συζητούσαμε για το ποια ομάδα είναι καλύτερη και ποια χειρότερη.

Είχε τύχει να συναντηθούμε με τον Ραούλ Μπράβο και τον Θεόδωρο Καρυπίδη γιατί βοηθούσα και στη μετάφραση. Δεν είχα αντιληφθεί ποτέ όμως να υπάρχει έστω και υπόνοια για χειραγώγηση ελληνικών αγώνων. Όταν είμασταν οι τρεις μας ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι για στοιχηματισμό. Όταν συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές είχα επικοινωνία μαζί του. Δεν ήταν ανήσυχος καθόλου γιαυτό και δεν με ρώτησε για το αν έχει ακουστεί το όνομά του για αντίστοιχη υπόθεση στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη...