“Καυτός” Ηρακλής σε “ηφαίστειο” Ιβανώφειο νίκησε πάλι (82-66) τον Άρη (pics)

Την πρώτη του νίκη στην Basket League έπειτα από... οκτώ χρόνια πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου (05/10) ο Ηρακλής με 82-66 επί του Άρη στο Ιβανόφειο που έμοιαζε με... "ηφαίστειο"!
Πηγή: allstarbasket.gr
“Καυτός” Ηρακλής σε “ηφαίστειο” Ιβανώφειο νίκησε πάλι (82-66) τον Άρη (pics)

Λίγες ημέρες αφού τον νίκησε στο Nick Galis Hall για το Κύπελλο, ο Ηρακλής επικράτησε ξανά του Άρη, αλλά αυτή τη φορά με εμφατικό τρόπο!

Με έναν απίστευτο Γκάρετ (17pπ.-15 ριμπ.), έναν "καυτό" Χάνλαν (17π.), τον πολύτιμο Σούλερ (12π., 6 ασ., 3 κλ.) και το πολυδιάστατο παιχνίδι του Σμιθ (13π.-8 ριμπ.), ο Ηρακλής είχε βρει πολλούς πρωταγωνιστές και κυρίως τον κορμό που θα του έδινε την νίκη.

Ο δε Άρης, είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τζέιλεν Μόρις (23π.), όμως χωρίς τον Μποχωρίδη και με ελάχιστη προσφορά των ψηλών του, δεν μπορούσε να ζητήσει τίποτα καλύτερο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με την ώθηση που του έδιναν οι 2.500 φίλαθλοι που κατέκλεισαν το Ιβανώφειο, ο Ηρακλής μπήκε με τρομερό ενθουσιασμό στο παρκέ. Ωστόσο η συγκέντρωση και η ομαδικότητα των παικτών του, ήταν τα κύρια στοιχεία που του έδωσαν με το "καλησπέρα", το πάνω χέρι!

Μυαλομένες επιθέσεις, υπομονή, συνεργασίες και αλτρουισμός συνέθεσαν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη που προηγήθηκε με 18-8 πριν κλείσει το δεκάλεπτο με 22-15.

Ο Ολίβιερ Χάνλαν
Ο Άρης, πλην του Μόρις και του Φλιώνη δεν μπορούσε να βάλει τους ψηλούς του στο παιχνίδι.

Στην αντίπερα όχθη ο Ντάριους Γκάρετ ήταν πιο... εκρηκτικός κι από... την ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο! Είχε ήδη 10 πόντους-8 ριμπάουντ από το ημίχρονο και μαζί με τους Χάνλαν, Σούλερ οδήγησαν τον Ηρακλή στο 33-23 με 3:56 για το ημίχρονο που έληξε τελικά στο 37-25.

Ο Τζόρτζε Γκάγκιτς πέτυχε εννέα μαζεμένους πόντους στην τρίτη περίοδο, κι έδειχνε να δίνει πνοή στην ομάδα του, ο Μόρις συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αποδεικνύοντας το μπασκετικό ταλέντο αλλά και την ευφυία του.

Όμως δεν αρκούσαν στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, κι ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης παρακολουθούσε τον αγώνα ανύμπορος να βοηθήσει λόγω του τραυματισμού του στον καρπό.

Ο Τζαμάλ Σούλερ
Ο Σμιθ και ο Οκερεαφόρ μπήκαν στο "κάδρο" των πρωταγωνιστών του Ηρακλής στην τρίτη περίοδο. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι πιστοποίησαν την υπεροχή τους. Από το 45-36 που 'χε μειώσει ο Γκάγκιτς, ο Ηρακλής έφυγε στο 55-59 και τέλος στη μεγαλύτερη διαφορά, το +17 από το 64-47 με το οποίο έληξε η τρίτη περίοδος.

Με το τραγούδι να συνεχίζεται ασταμάτητο στο Ιβανώφειο, ο Ηρακλής δεν κατέβασε ρυθμό.

Ο Ντάριους Γκάρετ
Μάλιστα άρχισε να βρίσκει και αρκετά εύστοχα μακρινά σουτ, που δεν είχε στο πρώτο μισό (3/16), βελτίωσε τα ποσοστά του από τη γραμμή των βολών, οπότε εκμεταλλεύτηκε και τα φάουλ κι έφτασε πανηγυρικά στην πρώτη του νίκη σε μεγάλη κατηγορία, έπειτα από οκτώ χρόνια με 82-66, ενώ λίγο πριν το τέλος ήταν στο +20, 82-62!

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-25, 64-47, 82-66

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

Διαβάστε ακόμη...