Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι

Από paokfc.gr: Το paokfc.gr σας αναλύει το προφίλ του Ατρομήτου, λίγο πριν τη μάχη στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική της Super League 2019-20.
Πηγή: paokfc.gr
Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι

Η προηγούμενη διετία μπορεί να χαρακτηριστεί έως και... ονειρική. Ο Ατρόμητος με τον Νταμίρ Κάναντι στο τιμόνι κατάφερε να παρατάξει μία εξαιρετική ομάδα στο γήπεδο και να καταφέρει να κοιτάξει στα μάτια τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, κερδίζοντας δύο φορές ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Αυστριακός τεχνικός το καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει την χώρα μας και να αποδεχθεί την πρόκληση της Νυρεμβέργης. Το πλήγμα για την ομάδα του Περιστερίου ήταν ισχυρό. Παρόλα αυτά η απόφαση ήταν ξεκάθαρη: η φιλοσοφία της ομάδας δεν πρέπει να αλλάξει.

Η πρώτη κίνηση ήταν η εύρεση προπονητή. Εκλεκτός ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε στη χώρα μας και ανέλαβε τον Ατρόμητο με στόχο να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να διατηρήσει την ομάδα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Το ρόστερ της ομάδας υπέστη κι αυτό ριζικές αλλαγές. Ένας σημαντικός κορμός παικτών, αποτελούμενος από τους Μούγιακιτς, Βασιλακάκη, Σάκιτς, Ουάρντα , Κουλούρη, Χατζηισαΐα, Μπρούνο και Καρασαλίδη αποχώρησαν από το Περιστέρι και στη θέση τους ήρθαν οι Βέλλιος, Χαρίσης, Γιακουμάκης, Γούτας, Καχίλα, Ρόσα, Ταλόχα και Ανδρούτσος, ενώ την τελευταία μέρα του παράθυρου για τους ελεύθερους παίκτες ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την απόκτηση των Γκάλο και Μπαένα.

Το ρόστερ που δημιουργήθηκε έχει ποιότητα, αλλά σίγουρα το ζητούμενο αρχικά είναι βρεθεί χημεία μεταξύ των παικτών. Παράλληλα οι άνθρωποι της ομάδας κατάφεραν να διατηρήσουν σε χαμηλα επίπεδα τον μέσο όρο ηλικίας.

O Ατρόμητος ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν ξεπερνώντας με δύο νίκες το εμπόδιο της Ντουνάτσκα στον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, αλλά στη συνέχεια έμεινε εκτός από την Λέγκια Βαρσοβίας.

Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ήταν το αναμενόμενο. Οι Περιστεριώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με την ΑΕΛ με 1-1, ενώ πήραν ισοπαλία και στη Λαμία με 2-2.

Διαβάστε ακόμη...