Λυσάνδρου πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ μέχρι το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε...

Απο sdna.gr: Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου, ανέλυσε τα πλάνα του για το πρωτάθλημα και τις ενέργειες που γίνονται για ανάπτυξη του, «μπορεί ναι, μπορεί όχι» όμως, να παραμείνει πρόεδρος και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πηγή: sdna.gr
Λυσάνδρου πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ μέχρι το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε...

Ο Μηνάς Λυσάνδρου ανέλαβε την προεδρία της Σούπερ Λιγκ στις 16 Απριλίου διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, όμως είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει στον προεδρικό θώκο του Συνεταιρισμού και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η θητεία του προέδρου είναι διετής αλλά ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, θεωρεί ότι το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η... περίοδος που ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, τον Ιούνιο του 2018. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν εκλογές, ενώ στην ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου, η απάντηση του ήταν «μπορεί ναι, μπορεί όχι».

Υποστήριξε ωστόσο, ότι ο πρόεδρος της Λίγκας θα πρέπει να είναι τεχνοκράτης και να απασχολείται αποκλειστικά, όλη την ημέρα, με θέματα της διοργανώτριας, προϋπόθεση πάντως, που για τον ίδιο δεν τηρείται από τη στιγμή που είναι και αντιπρόεδρος στην ΑΕΚ.

Όλα αυτά ειπώθηκαν, σε τραπέζι του προέδρου της διοργανώτριας, στους ρεπόρτερ της Σούπερ Λιγκ, το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9) όπου ανέλυσε το πλάνο του για το πρωτάθλημα και τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση του.

- Υποστήριξε για παράδειγμα ότι κατά την άποψη του, οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων θα πρέπει να έχουν τριετή διάρκεια και οι κανονισμοί να αλλάζουν το ίδιο διάστημα και όχι κάθε καλοκαίρι, όπως γίνεται τώρα.

- Είπε ακόμη, ότι είναι σε επαφές με εταιρίες, στοιχηματικές και μη, για χορηγία του πρωταθλήματος, όχι για ονομασία του όπως συνέβη την τελευταία τριετία με τη «Σουρωτή». Στόχος είναι στα ταμεία της ΠΑΕ να μπουν τα λεφτά που είχαν μπει και από την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη, δηλαδή περίπου 2.5 εκατ. τον χρόνο.

Η κεντρική διαχείριση στις πινακίδες, η νέα ονομασία, το Fantasy League και το Youtube της Λίγκας

Ο 39χρονος νομικός, εξήρε το γεγονός ότι υπάρχει κεντρική διαχείριση στις διαφημιστικές πινακίδες Led των γηπέδων, των ομάδων του πρωταθλήματος και επτά εταιρίες διαφημίζονται σε αυτές, απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. της Λίγκας. Οι δε, φίλαθλοι διαπίστωσαν την ομοιομορφία προβολής των συγκεκριμένων εταιρειών στις πρώτες αγωνιστικές.

- Αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει την αλλαγή της ονομασίας της Σούπερ Λιγκ 2 σε Λιγκ 2 και η Σούπερ Λιγκ 1 να επιστρέψει στο... παλιό Σούπερ Λιγκ, κάτι που για να γίνει πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

- Είχε μόνο καλά λόγια για το διαδικτυακό παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ, Fantasy League το οποίο σε 2 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει ήδη 25.000 προπονητές.

- Επίσης, αναφέρθηκε στις μεταδόσεις από το κανάλι της Λίγκας στο youtube, στα πρωταθλήματα υποδομής. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζουν οι μεταδόσεις από το Κ19 με το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ. Στόχος φέτος είναι να μεταδοθούν 30 παιχνίδια από όλες τις ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Πέρσι να σημειωθεί ότι είχαν μεταδοθεί τα Φάιναλ 4 στα πρωταθλήματα Κ15 και Κ17.

- Αποκάλυψε επίσης, τη δημιουργία Κυπέλλου για τις ομάδες Κ19, όπως επίσης και τη δημιουργία του «Μουσείου του ποδοσφαίρου».

- Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα social media της Λίγκας, στο νέο πλήρως ανανεωμένο site της διοργανώτριας και στο app του site που έρχεται, με ιδιαίτερο βάρος στο livescore. Στη νέα ιστοσελίδα υπάρχει ειδική στήλη «60 χρόνια Α' Εθνική, Σαν σήμερα» με γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, από καταβολής της Α' Εθνικής.

Η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά

Ο πρόεδρος της Λίγκας τέλος, τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και της υποχρεωτικής συμμετοχής συγκεκριμένου αριθμού νεαρών ποδοσφαιριστών στο Κύπελλο Ελλάδας, όχι όμως και στο πρωτάθλημα. Για το πρωτάθλημα, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας «ομάδων β».

Διαβάστε ακόμη...