Χρίζει προσοχής, αξίζει σεβασμό!

Από paok24.com: Εννέα φορές Πρωταθλήτρια Σλοβακίας, οχτώ φορές Κυπελλούχος Σλοβακίας και άλλες τόσες Πρωταθλήτρια Τσεχοσλοβακίας. Αυτή είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει "σηκώσει" ευρωπαϊκό τίτλο!
Πηγή: paok24.com
Χρίζει προσοχής, αξίζει σεβασμό!

Η συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2014-15, όπου τερμάτισε τελευταία χωρίς βαθμό στον όμιλο με Σπάρτα Πράγας, Γιουνγκ Μπόις και Νάπολι, συνθέτει ουσιαστικά την τελευταία επιτυχία της Σλόβαν Μπρατισλάβας εκτός των συνόρων της Σλοβακίας.

Έκτοτε και μέχρι πέρσι, η ευρωπαϊκή πορεία της Σλόβαν σταμάτησε είτε στον δεύτερο είτε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τους Νταμπλούχους Σλοβακίας να φτάνουν φέτος μετά από χρόνια στον "προθάλαμο" των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Βέβαια, το φετινό ταξίδι της Σλόβαν ξεκίνησε στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ήρθε ο αποκλεισμός από τη Σουτζέσκα στα πέναλτι, όμως ακολούθησε η εύκολη πρόκριση εις βάρος της Φερονικέλι από το Κόσοβο με δύο νίκες και η εξίσου εύκολη πρόκριση εις βάρος της Ντάνταλκ, επίσης με δύο νίκες.

Σε γενικές γραμμές, η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να αφήσει το "στίγμα" της και εκτός Σλοβακίας, με την κατάκτηση βέβαια του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1968-69 (3-2 την Μπαρτσελόνα στον τελικό) να αποτελεί μία επιτυχία που ακόμα μνημονεύεται στον σύλλογο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας.

Ψάχνοντας κανείς την ευρωπαϊκή ιστορία της Σλόβαν, θα ξεχωρίσει μεταξύ άλλων την πρόκριση εις βάρος της Ρόμα με νίκη 1-0 στη Μπρατισλάβα και ισοπαλία με 1-1 στη Ρώμη τη σεζόν 2014-15, στη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τον ΠΑΟΚ να είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουν οι Σλοβάκοι εδώ και πέντε χρόνια.

Σε ότι αφορά την προϊστορία της Σλόβαν με ελληνικές ομάδες, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μετράει δύο αποκλεισμούς. Ο πρώτος από τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1970-71 (νίκη στη Σλοβακία με 2-1 και ήττα στην Αθήνα με 3-0), ο δεύτερος από τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2009-10, με δύο ήττες με σκορ 2-0.

Συνολικά, η Σλόβαν "μετράει" 143 αγώνες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με απολογισμό 63 νίκες, 26 ισοπαλίες και 54 ήττες, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ, μαζί με τους αγώνες που έχει δώσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, "μετράει" 32 νίκες, 15 ισοπαλίες και 29 ήττες.

Σε γενικές γραμμές, η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ κινείται τα τελευταία χρόνια σε ρηχά νερά σε ότι αφορά την παρουσία της εκτός Σλοβακίας, όμως σίγουρα ο Δικέφαλος δεν έχει περιθώρια να υποτιμήσει τη δυναμική της αλλά και το μεγάλο κίνητρο που έχει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο...

Διαβάστε ακόμη...