Και εγένετο... Johan Cruijff Arena (pics- vid)

Από sdna.gr: Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ (24 Μαρτίου 2016) ο Άγιαξ τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον σπουδαιότερο Ολλανδό ποδοσφαιριστή στην ιστορία.
Πηγή: sdna.gr
Και εγένετο... Johan Cruijff Arena (pics- vid)

Για τον Άγιαξ ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει, θέλοντας να τιμήσουν τον εμβληματικότερο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου. Ένας μικρός φόρος τιμής στον "ιπτάμενο Ολλανδό". Στον άνθρωπο που άφησε το αποτύπωμά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μετά το θάνατό του, η απόφαση είχε ληφθεί. Το «Amsterdam Arena» θα μετονομαζόταν σε «Johan Cruijff Arena»! Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε δηλώσει ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου.

«Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα του Άγιαξ. Κυρίως λόγω αυτού, ο Άγιαξ είναι ένα μεγάλο όνομα τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό. Είναι κάτι το εξαιρετικό που το το γήπεδο θα πάρει το όνομα του».

Μια βόλτα περιμετρικά του γηπέδου αλλά και στο εσωτερικό της αρκούν για να αντιληφθεί κανείς την περίοπτη θέση που κατέχει ο Γιόχαν Κρόιφ στην οικογένεια του Άγιαξ και πως η εμβληματική του μορφή συναντάται σε κάθε σημείο του γηπέδου.

Δείτε μέσα από τις φωτογραφίες του SDNA:

Διαβάστε ακόμη...