Αυτή είναι η Αλ Τααβόν!

Από paok24.com: Με έτος ίδρυσης το 1956, η Αλ Τααβόν προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας τερματίσει στην 3η θέση, με 56 βαθμούς σε 30 αγώνες και κατακτήσει το Κύπελλο!
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Αλ Τααβόν!

Η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, προχώρησε βέβαια σε αλλαγή προπονητή τον περασμένο Μάιο, προσλαμβάνοντας τον 51χρονο Πορτογάλο Πάουλο Σέρτζιο, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στη Μέση Ανατολή αλλά στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο των Ολανένσε, Σάντα Κλάρα, Μπείρα Μαρ, Πάκος Φερέιρα, Γκιμαράες, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Χαρτς, Κλουζ, ΑΠΟΕΛ και Κοϊμπρα.

Στο φετινό της ρόστερ δε, η Αλ Τααβόν έχει οχτώ ξένους. Πρόκειται για τον 38χρονο Βραζιλιάνο - με πορτογαλικό διαβατήριο - τερματοφύλακα Κάσιο, τον οποίο απέκτησε το περσινό καλοκαίρι από τη Ρίο Άβε, τον 30χρονο Πορτογάλο στόπερ Ρικάρντο Μασάδο που τον απέκτησε το 2015 από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, τον 31χρονο Βραζιλιάνο χαφ Σάντρο Ντος Σάντος, τον 29χρονο χαφ από το Μπουρουντί, Σεντρίκ Αμίσι, τον 36χρονο Σύριο επιτελικό μέσο Τζεχάντ Αλ Χουσεϊν, τον 30χρονο εξτρέμ και συμπατριώτη του Φερνάντο Βαρέλα, Χέλντον Αουγκούστο Ράμος, τον 33χρονο αριστερό φουλ μπακ Νίλντο Πετρολίνα και τον 29χρονο Καμερουνέζο επιθετικό, Λεάντρε Ταγουάμπα, τον οποίο η Αλ Τααβόν απέκτησε πέρσι από την Παρτιζάν και αποτελεί κατά κάποιον τρόπο το αστέρι της ομάδας, έχοντας πετύχει πέρσι 27 γκολ σε 36 αγώνες.

Μέχρι στιγμής, η Αλ Τααβόν έχει κινηθεί ελάχιστα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και όπως όλα δείχνουν θα στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στο περσινό της ρόστερ, με τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα να ξεκινούν στις 23 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αλ Ιτιχάντ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Σε γενικές γραμμές, ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ (16:00) αποτελεί μία σταθερή δύναμη στη Σαουδική Αραβία, με το Κύπελλο που κέρδισε την περσινή σεζόν να αποτελεί το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Αλ Τααβόν κέρδισε την περασμένη Πέμπτη την Ανόρθωση με σκορ 2-1 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20΄ από γκολ του Οκριασβίλι, ισοφαρίζοντας στο 37΄ και φτάνοντας στην ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Διαβάστε ακόμη...