Μπακάκης: «Σίγουρα κάθε χρόνο η ομάδα πηγαίνει για πρωτάθλημα»

Από sdna.gr: Ο Μιχάλης Μπακάκης ανεβάζει τον πήχη και τονίζει ότι η ΑΕΚ στοχεύει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Μπακάκης: «Σίγουρα κάθε χρόνο η ομάδα πηγαίνει για πρωτάθλημα»

Ο Μιχάλης Μπακάκης απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου στα πλαίσια της προετοιμασίας της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους. Ο διεθνής δεξιός μπακ μίλησε για το νέο στυλ παιχνιδιού του Καρντόσο και ζήτησε υπομονή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει η Ένωση τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακάκη:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Καρντόσο, τι φιλοσοφία του και τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα;

«Σίγουρα είναι μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με πέρυσι. Θέλει ο προπονητής να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη κατοχή μπάλας, να ξεκινάει η μπάλα από τον τερματοφύλακα. Θέλει πάρα πολύ η μπάλα να ξεκινάει από τον τερματοφύλακα να οργανώνει μαζί με τους αμυντικούς. Είναι ένα στοιχείο που θα το έχουμε στο παιχνίδι μας, το ζητάει ο προπονητής και το δουλεύουμε καθημερινά και πιστεύω προπόνηση με προπόνηση και πολλή δουλειά να καταφέρουμε να βγάλουμε αυτό το στυλ παιχνιδιού και να έχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί όπως ξέρετε το αποτέλεσμα είναι το παν».

Πώς την βιώνεις την προετοιμασία, μετά και τον τραυματισμό σου και το χειρουργείο που έκανες;

«Έκανα μία επέμβαση την οποία την χρειαζόμουν γιατί εδώ και πέντε χρόνια με ταλαιπωρούσε αυτό το θέμα. Τώρα είμαι μια χαρά και δεν πονάω. Το καλοκαίρι δυστυχώς δεν πρόλαβα να καθίσω γιατί έκανα θεραπείες όμως τώρα προοδευτικά έχω μπει με την ομάδα και νιώθω καλά. Πιστεύω προπόνηση με την προπόνηση θα είμαι έτοιμος για να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα».

Ο στόχος σου είναι να είσαι 100% έτοιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι;

«Ο στόχος μου είναι να είμαι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσω κι εγώ να καταλάβω τη φιλοσοφία του προπονητή όσον το δυνατόν περισσότερο και να είμαι έτοιμος και να παίξω και στα φιλικά γιατί ξέρετε ότι ο ποδοσφαιριστής αν δεν έχει ρυθμό είναι αρκετά δύσκολο. Βέβαια πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ποια είναι τα συμπεράσματα σου από την εικόνα της ομάδας στις προπονήσεις και στα πρώτα δύο φιλικά; Πιστεύεις ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κατανοήσει αυτά που ζητάει ο προπονητής;

«Σίγουρα είναι φυσιολογικό να ψαχνόμαστε στα πρώτα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο γιατί δεν έχουμε μάθει ακόμα σωστά τις τοποθετήσεις. Είναι περίεργα γιατί βάζουμε καινούρια πράγματα σαν ομάδα, θέλουμε να δείξουμε περισσότερα και διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάναμε πέρυσι, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Έχουμε δει ότι στα φιλικά έχουμε βγάλει ήδη κάποια από τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις, και όταν βγαίνουν είναι πάρα πολύ ωραία. Άλλες φορές επειδή και η κούραση είναι αρκετή και τα πόδια βαριά, είναι λογικό να μην μας βγαίνουν, αλλά γι' αυτό είναι η περίοδος της προετοιμασίας να κάνουμε λάθη και να μαθαίνουμε αλλά σιγά-σιγά πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι».

Είναι τόσο απαιτητικό αυτό που ζητάει ο Καρντόσο όσο φαίνεται κι από έξω; Με δεδομένο ότι τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα έπαιζε πιο σφικτά και στηριζόταν πιο πολύ στο αμυντικό παιχνίδι...

«Σίγουρα η φετινή αλλαγή είναι στο 100% αλλά στην ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ποιότητα και μπορούν να καταφέρουμε αυτό το στυλ που θέλει ο προπονητής και όπως είπα και πριν χωρίς δουλειά δεν γίνεται κάτι. Όσο το προσπαθούμε και το δουλεύουμε και προσπαθούμε να το βγάλουμε μέσα στο παιχνίδι τόσο καλύτεροι θα είμαστε και θα μας βγαίνει. Χρειάζεται υπομονή γιατί έχουμε να βγάλουμε ένα καινούριο στυλ ποδοσφαίρου, βέβαια τα αποτελέσματα είναι που μετράνε και πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα αλλά πρέπει να βάλει αυτό το στυλ στο παιχνίδι μας για να βγάλουμε καλό ποδόσφαιρο».

Πέρυσι στη θέση σου υπήρχε ο Γκάλο, φέτος ο Παουλίνιο. Τι διαφορές εντοπίζεις στο τρόπο παιχνιδιού του Πορτογάλου;

«Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να δούμε τα καλά χαρακτηριστικά και τις αδυναμίες ενός ποδοσφαιριστή. Έχει έρθει ο Παουλίνιο στην ομάδα ο οποίος φαίνεται ότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, είναι άλλωστε και επιλογή του προπονητή που ξέρει καλύτερα. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι στο 100% και αυτός που μπορεί αν δώσει το καλύτερο για την ομάδα, να μπει μέσα και να το δείξει».

Στόχος της ομάδας φέτος μετά από μία ανεπιτυχή σεζόν; Τι σκέφτεστε για τη νέα χρονιά»;

«Πέρυσι δεν πήγαμε καλά όσο περιμέναμε, μείναμε από νωρίς εκτός πρωταθλήματος. Σίγουρα κάθε χρόνο η ομάδα πηγαίνει για πρωτάθλημα και γι' αυτό το λόγο θέλουμε να βγάλουμε ένα καλό πρόσωπο από την αρχή παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με θετικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι φυσικά και το Europa League καθώς θέλουμε πάρα πολύ να μπούμε στους ομίλους και θα δώσουμε τα πάντα γι' αυτό».

Έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας για το πρώτο επίσημο και ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πιστεύεις ότι θα είναι σε ένα ικανοποιητικό βαθμό για να ανταποκριθεί επάξια η ΑΕΚ;

«Σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι στα βαθμό που θα είμαστε μετά από 2-3 μήνες. Όσο θα παίζουμε και θα δουλεύουμε αυτά που θέλει ο προπονητής πιστεύω ότι ο ίδιος ξέρει κάτι παραπάνω με τα συγκεκριμένα πράγματα που δουλεύει κάθε μέρα και θα θέλει να τα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους αγώνες και να μπούμε στους ομίλουσ

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...