Σκάει η «βόμβα» Στάροβιτς στον Παναθηναϊκό (vids)

Από sdna.gr:Ο Σέρβος διαγώνιος Σάσα Στάροβιτς είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA η πρώτη «βόμβα» που ενεργοποιεί ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ ανδρών.
Πηγή: sdna.gr
Σκάει η «βόμβα» Στάροβιτς στον Παναθηναϊκό (vids)

Έτοιμος να ενεργοποιήσει την πρώτη του μεταγραφική «βόμβα» στο βόλεϊ ανδρών είναι ο Παναθηναϊκός που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σέρβο διαγώνιο Σάσα Στάροβιτς. Πρόκειται για μία κίνηση από το πάνω ράφι σύμφωνα με τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος όπου ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Ο Παναθηναϊκός μετά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε φέτος και τον έφερε στην πέμπτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, στοχεύει να ανέβει ένα σκαλοπάτι και να αρχίσει να είναι και πάλι ισότιμος διεκδικητής τίτλων κάτι που δείχνει με την πρώτη του μεταγραφική κίνηση.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παίκτη που έχει αγωνιστεί σε πλήθος διοργανώσεων με την Εθνική Σερβίας έχοντας καακτήσει πλήθος μεταλλίων διακρίσεων. Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1988 στην Βοσνία - Εργζεγοβίνη ο ύψους 2,07 διαγώνιος ξεκίνησε την καριέρα του από την από την ομάδα της Γκάτσκοα (2005-06), στη συνέχεια μετακόμισε στο Μαυροβούνιο, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα (2006-09).

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ural Ufa ενώ ακολούθησε η πορεία του στο ιταλικό πρωτάθλημα (Λατίνα, Umbria Volley, Λούμπε, Βερόνα, Μιλάνο). Στην Ελλάδα τον είδαμε με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκη κατέκτησε το πρωτάθλημα προτού επιστρέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Λατίνα. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Ρωσίας με την Γιάροσλαβλ Γιαροσλάβιτς.

Σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει, με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας/Τσεχίας (2011), και το χάλκινο στην Ρωσία (2007) και στην Δανία/Πολωνία (2013). Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας το 2010 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου θέση, ενώ στο World League κατέκτησε 3 φορές το ασημένιο μετάλλιο, στο Ρίο (2008 και 2015) και στο Βελιγράδι (2009), και το χάλκινο μετάλλιο στην Κόρδοβα το 2010.

Πρόκειται για παίκτη με σημαντική εμπειρία τόσο σε συλλογικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο όπου θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Παναθηναϊκού να επιτύχει τους στόχους της. Είναι σε καλή ηλικία αφού δεν έχει κλείσει ακόμη τα 31 του χρόνια, ενώ στις καλές του μέρες μπορεί να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο.

Πρόκειται για διαγώνιο με ύψος 2,07 που το χτύπημά του στην επίθεση στάνει τα 335 εκατοστά ενώ το μπλοκ τα 321. Στα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ιταλία, το πιο απαιτητικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη τελείωσε τις επιθέσεις με πάνω από 40% στην επίθεση ενώ την τελευταία του σεζόν στην Λατίνα σημείωσε συνολικά 385 πόντους με 42,6% αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε ακόμη...