Υπόθεση ΑΣΕΑΔ: Η εγκυρότητα κι η αξιοπιστία νίκησαν την παραπληροφόρηση

Στοιχεία, ντοκουμέντα, ρεπορτάζ στην καρδιά των γεγονότων ή μπαράζ παραπληροφόρησης, κατασυκοφάντησης της αλήθειας και όσων την παρουσίαζαν; Το ΑΣΕΑΔ απάντησε σήμερα...
Πηγή: sdna.gr
Υπόθεση ΑΣΕΑΔ: Η εγκυρότητα κι η αξιοπιστία νίκησαν την παραπληροφόρηση

Η υπόθεση των προσφυγών του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ κούρασε τους πάντες. Από τους απλούς φίλους του μπάσκετ ως τους παράγοντες των ομάδων, όλοι ανέμεναν την απόφαση του δικαστηρίου. Δίχως να γνωρίζουν νομικά, χωρίς να καταλαβαίνουν όλοι αν είναι βάσιμη ή αβάσιμη η ισχύς της προσφυγής, ήταν λογικό κι επόμενο ο χώρος του μπάσκετ, και έξω από αυτόν, να ζουν σε μία πλήνη.

Βομβαρδισμένοι από ανυπόστατα ρεπορτάζ που βασίζονταν σε μία σειρά νομικών ανακολουθιών, άπαντες είχαν πεισθεί ότι υπήρχε ενδεχόμενο δικαίωσης της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κι ας μην υπήρχε ΚΑΜΙΑ πιθανότητα. Ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός υποβιβαζόταν στην Α2, λόγω της μη συμμετοχής του στους αγώνες, τα ρεπορτάζ επέμεναν, βγάζοντας περισσή αισιοδοξία: «Α; μην βιάζονται κάποιοι να υποβιβάσουν τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, η προσφυγή θα ανατρέψει τα δεδομένα».

Η παραπληροφόρηση σε ολόκληρο το μεγαλείο της. Αντί να εγκαλούν τους υπευθύνους του οικονομικού, νομικού και αγωνιστικού ναυαγίου για την απόφαση να ρίξουν αύτανδρο στην Α2 ένα υπερωκεάνιο σαν τον Ολυμπιακό, άπαντες, φίλοι, ουδέτεροι, οπαδοί και μη, έβλεπαν τα… τρένα να περνούν.

Κι όμως, η υπόθεση ήταν ξεκάθαρη. Υπήρξε ένα Μέσο στην χώρα που τόλμησε να καταγράψει την πραγματικότητα με στοιχεία. Ήθελε και κόπο για να βρεθούν τα στοιχεία της δικογραφίας, ήθελε και τρόπο για να αντέξει, απέναντι στη λάσπη και τη συκοφαντία, για τα 100% επιβεβαιωμένα ρεπορτάζ που παράγει το SDNA από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Για αυτό άλλωστε, είναι και το αθλητικό Μέσο που πολεμήθηκε όσο κανένα άλλο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Για αυτό άλλωστε, και όσο κανένα άλλο Μέσο συσπείρωσε (μιας και είναι η φράση των ημερών…) τόσο γρήγορα και τόσο δυνατά, όσους αγαπούν την αλήθεια.

Τα ρεπορτάζ ήταν διαδοχικά και δεν άφηναν περιθώριο αμφισβήτησης:

Στις 19 Μαϊου, η στήλη «Slam Dunk» γράφει:

«Η στήλη το λέει με απόλυτη βεβαιότητα, η πληροφορία είναι γκαραντί: Τον ορισμό των τριών διαιτητών, όπως και όλων των ρέφερι εκείνης της αγωνιστικής, τον υπέγραψε και ο τρίτος αρχιδιαιτητής, ο Στέλιος Συμεωνίδης. Δεν έγινε από δύο αρχιδιαιτητές. Άρα, ο ορισμός έγινε ακριβώς με τις ίδιες συνθήκες και τους ίδιους όρους, με τους οποίους γινόταν όλη τη χρονιά. Θα πρέπει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να πείσει το ΑΣΕΑΔ για ποιον λόγο για 25 αγωνιστικές δεν έκανε προσφυγή και την έκανε την 26η. Κι αυτό γιατί και τις πρώτες 25 αγωνιστικές, πάλι τρεις ήταν εκείνοι που όριζαν».

Ακολουθεί την επομένη μέρα, το ρεπορτάζ ντοκουμέντο. Στις 20 Μαϊου, το SDNA παρουσιάζει το έγγραφο που «κλειδώνει» την απόρριψη της προσφυγής της ΚΑΕ Ολυμπιακός καθώς παρουσιάζει ότι η ΕΟΚ προσκόμισε υπογραφή και του τρίτου αρχιδιαιτητή για τους ορισμούς της 26ης αγωνιστικής και καταστώντας 100% νομότυπη τη διαδικασία. Ακολουθεί μια ανακοίνωση του Ολυμπιακού που επιχειρεί να θολώσει τα νερά, παρουσιάζοντας ένα έγγραφο που  είχε όμως προηγηθεί τέσσερις μέρες πριν, χωρίς καμία νομική ισχύ, εφόσον έχει επακολουθήσει νεότερο, επικαιροποιημένο και αποτελεί μέρος της εμπρόθεσμης κατάθεσης υπομνημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, για έναν περίεργο λόγο, στα Μέσα εκείνης της ημέρας κυριαρχεί η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός κι όχι το έγγραφο που τελείωνε την υπόθεση της προσφυγής…

Στις 21 Μαϊου, νέο ρεπορτάζ από τη στήλη «Slam Dunk» που καταλήγει ως εξής: «Μην ασχολείστε με το θέμα του ΑΣΕΑΔ. Σε δικαστικά θέματα καλό είναι να μην ρισκάρεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Όμως, επειδή η φήμη προηγείται των εξελίξεων, σας λέμε ότι μόνο αν είναι ο... Σκινδήλιας δικαστής μπορεί να δικαιωθεί η ομάδα του λιμανιού».

Στις 27 Μαϊου, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού.

Και επιβεβαίωσε, με έναν έμμεσο τρόπο, όποιον τόλμησε να καταγράψει την αλήθεια.

Οι αλήθειες είναι, λένε, σαν το οινόπνευμα στην πληγή. Τσούζει, αλλά κάνει καλό.

Διαβάστε ακόμη...