Μεταγραφές... προεκλογικών εκδηλώσεων!

Υπάρχουν οι μεταγραφές... αεροδρομίου. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι σίγουρα τέτοια. Δεν είναι, όμως, μόνο τέτοια. Μια διδακτική ιστορία από το 2014 έρχεται να μας θυμίσει τι σχέση έχει ο Γάλλος με τον Πουλίδο!
Πηγή: sdna.gr
Μεταγραφές... προεκλογικών εκδηλώσεων!

Η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση! Η σύμπτωση που έχει τόσες συμπτώσεις, είναι σχέδιο! Πίσω στο 2014 υπήρχε μια θεωρία συνομωσίας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έλεγαν, όσοι κακεντρεχείς και δολοπλόκοι τα πιστεύουν αυτά, έβρισκε τρόπους να επηρεάσει την ψήφο του κόσμου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Βίντεο από εκκλησίες, βίντεο από συσσίτια, καταγγελίες και άλλα φαιδρά ψέματα που ουδείς νοήμων θα τολμούσε να αποδεχτεί ως αληθινά. Μέχρι που έφτασαν στο σημείο να του χρεώνουν ότι ανακοινώνει μεταγραφές προκειμένου να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Άκου εκεί τι λένε! Τι δουλειά έχει το ποδόσφαιρο με την πολιτική, ειδικά στον non-politica σύλλογο του ολυμπιακού;

Πριν πέντε χρόνια, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Ολυμπιακός έτυχε να κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι από τον μήνα Μάιο. Έτυχε η λέξη «νικητής» να παίζει σε πρωτοσέλιδα και έτυχε πριν εντέλει πάλι το χρίσμα ο Γιάννης Μώραλης, να δώσει μερικές συνεντεύξεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στις 9 Μαΐου – άκου τώρα σύμπτωση – είχε μιλήσει στον Αντώνη Σρόιτερ και μεταξύ άλλων, φυσικά και είχε αναφερθεί στο ποδόσφαιρο.

«Ο ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, όλο το τιμ είναι έτοιμο και προχωράμε διάφορες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα καλύτερα έρχονται. Να ζήσουμε μεγάλες χαρές με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά». Τίμιος! Ξεκάθαρος! Ειλικρινής!

Κοίτα, όμως, τώρα κακό που μας βρήκε πέντε μέρες μετά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τις εκλογές του Μαΐου 2014 να είναι στις 18 του μήνα, μίλησε ξανά. Στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ημέρα Πέμπτη ήταν, σωτήρια, σαν και τη σημερινή. Συμπτωματικό, μην παρασύρεστε σας παρακαλώ. Φυσικά και οι δύο άντρες συνομίλησαν για τον ολυμπιακό. Θα πει, λοιπόν, στην πρωινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο Πουλίδο έχει υπογράψει στον ολυμπιακό. Είναι θέμα χρόνου. Είμαστε στο παιχνίδι για Ντιοπ, ο Σαβιόλα μένει. Οι τρεις παίκτες τους οποίους διεκδικεί ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και μακάρι μετά τον τελικό του Champions League να έχουμε εξελίξεις. Ο ολυμπιακός θα ενισχυθεί με 4 πάρα πολύ καλούς παίκτες. Επίσης στον ολυμπιακό έρχονται σύντομα δύο Ελληνόπουλα».

Κοίτα να δεις μια σύμπτωση! Και έχει συνέχεια: Ο ολυμπιακός… γιόρτασε τη μεταγραφή Πουλίδο και τις εξαγγελίες του προέδρου του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που είχε ο Γιάννης Μώραλης στις 16 Μαΐου, δύο μέρες πριν τις εκλογές και μια μέρα μετά τη ραδιοφωνική συνέντευξη. Μπορείς να μαντέψεις τι event έχει αύριο στον Πειραιά; Τυχαία, συμπτωματικά και αναπάντεχα είναι η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του εν ενεργεία και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου.

Για την ιστορία, πάντως, και για να μην μας πουν και εμπαθείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έλεγε την αλήθεια. «Δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά», είπε στον Σρόιτερ και έτσι έγινε. Ο Άλαν Πουλίδο ανακοινώθηκε, αλλά δεν ήρθε το 2014 στον Ολυμπιακό. Από μεταγραφή αεροδρομίου ήταν μεταγραφή… εκλογικού κέντρου. Επίσης, ο Χαβιέρ Σαβιόλα έφυγε τον Ιούλιο του 2014 από τον ολυμπιακό.

Και για να ολοκληρώσουμε την ιστορία, αυτές ήταν όντως οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν πριν πέντε χρόνια και μετά την πανηγυρική εκλογή του Γιάννη Μώραλη στο Δήμο Πειραιά. Ελαμπντελαουί, Γκαζαριάν, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Παπάζογλου, Ντοσεβί, Φορτούνης, Μαζουακού, Μποτία, Καραμάνος, Αφελάι, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Γιαννούλης, Κασάμι.

Διαβάστε ακόμη...