Επίσημο: Τον έριξαν στην Α2!

Το φύλλο αγώνα έκλεισε, ο Ολυμπιακός έχασε στο ματς με 20-0 και το έγκλημα ολοκληρώθηκε, ρίχνοντας τον ιστορικό σύλλογο στην Α2.
Πηγή: sdna.gr
Επίσημο: Τον έριξαν στην Α2!

Είναι μία ιστορική ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Η απόφαση διοίκησης και οργανωμένων έγινε πράξη και ο Ολυμπιακός βιώνει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του, στα... βιβλία ενός πολύ μεγάλου συλλόγου, με κατακτήσεις Euroleague, πρωταθλημάτων και πολλών ακόμα τροπαίων.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως είχαν ενημερώσει και από το πρωί, δεν κατέβηκαν ποτέ στο ΟΑΚΑ για να παίξουν στο «αιώνιο» ντέρμπι που είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 και οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα, το οποίο έφερε σε θέση νικητή τον Παναθηναικό με σκορ 20-0.

Με βάση τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός αποβάλλεται από την συνέχεια της σειράς και υποβιβάζεται στην Α2, που αναμφίβολα δημιουργεί μία τεράστια κηλίδα στην ιστορία του κλαμπ. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήγαν... μέχρι τέλους και για ένα «καπρίτσιο» αποφάσισαν να... αυτοκτονήσουν σε πανελληνία μετάδοση και να στείλουν τους Πειραιώτες στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Τι μένει από εδώ και πέρα; Οι προσφυγές που εκκρεμούν στο ΑΣΕΑΔ αποτελούν την τελευταία... σανίδα για τον Ολυμπιακό, ωστόσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Η απόφαση της διοίκησης και των οργανωμένων δημιουργεί μία ιστορική κατάσταση για το ελληνικό μπάσκετ και πλέον μένει να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι κανονισμοί δεν... αλλάζουν και πως με βάση όλα όσα έχουν συμβεί, η νέα σεζόν θα βρει τους «ερυθρόλευκους» στην Α2 και με το... -6 στις πλάτες τους.

Διαβάστε ακόμη...