Και δαρμένος και… κλαμένος!

Απο inpaok.com: Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του μετά την νέα αποτυχία της ομάδας του κόντρα στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και θυμήθηκε στην συνέντευξη τύπου του ΟΑΚΑ τον τελικό του... Βόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μας κλέψανε και μας έδειραν στον Βόλο». Αναλυτικά, τα όσα είπε ο τεχνικός της ηττημένης ΑΕ
Πηγή: inpaok.com
Και δαρμένος και… κλαμένος!

Κ:

Για το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό στον τελικό: «Η ΑΕΚ το προσπάθησε απόλυτα. Σε καμία στιγμή δεν ήμασταν κατώτεροι του ΠΑΟΚ, σε ένα ματς πολύ ισορροπημένο ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος μας. Εμείς όμως δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του ΠΑΟΚ. Σήμερα η ΑΕΚ έπαιξε με το καλύτερο που θα μπορούσε να παίξει. Χωρίς να ήμασταν κατώτεροι πρέπει να δεχθούμε την ήττα, δεν ήμασταν κατώτεροι».

Για το που κρίθηκε το ματς:

«Ήταν μία φάση με συνεχόμενα λάθη, ήταν καθοριστική».

Για το ότι ο κόσμος περίμενε μία υπέρβαση από πλευράς ΑΕΚ: «Η ομάδα το προσπάθησε αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Έχουμε μπει με τέσσερις παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν και επιθετικοί. Ρισκάραμε και χάσαμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το ότι το ματς θα κρινόταν στο γκολ:

«Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΚ το προσπάθησε αλλά πιστεύω ότι ο Κρέσπο, ο Βαρέλα και ο Μάτος είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Πάντα δίνουν τον ρυθμό και μπορούν να ελέγχουν το παιχνίδι. Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε και Μπακασέτας δεν έπαψαν ποτέ να το προσπαθούν. Σήμερα ο αντίπαλος ήταν ανώτερος γιατί αξιοποίησε τη φάση που είχαμε. Εμείς τις δύο φάσεις που είχαμε δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε».

Για την αδυναμία της ΑΕΚ στα ντέρμπι:

«Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι είναι σημαντικά για να κερδίσεις τίτλους. Όπως είπα και πριν το ποδόσφαιρο έχει αυτή την μορφή. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί, μπορείς να κερδίσεις οκτώ ντέρμπι μπορείς και να τα χάσεις. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση για εμάς, τον κόσμο μας και την οικογένειά μας».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν δημιούργησε από τα εξτρέμ και τι ρόλο παίζει αυτό στην επόμενη ημέρα:

«Θα είναι σημαντικό αυτό αλλά σήμερα προσπάθησαν να είναι τα εξτρέμ μας ο Χουλτ και ο Μπακάκης. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να συγκλίνουν αφήνουν χώρους για τα μπακ. Τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Χουλτ το προσπάθησαν. Με τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ υπήρξε μία αλλαγή που μας έκανε ζημιά. Βγάζω τον Μπακασέτα και στα τρία λεπτά μου ζητά αλλαγή ο Μπακάκης. Χρειάστηκε να παίξουμε και πάλι με άμυνα των τεσσάρων και υπήρξε πρόβλημα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της νέας σεζόν:

«Χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες που θα προσφέρουν περισσότερο όπως ο Αλμπάνης. Ήταν 10 μέρες άρρωστος αλλά περιμένω πολύ περισσότερα από αυτόν. Πρέπει να δώσει τη μάχη του για να πάρει τη θέση του σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε ταχύτητα από τα άκρα».

Για τον τρίτο χαμένο τελικό από τον ΠΑΟΚ:

«Τα νούμερα βρίσκονται εκεί αλλά πρέπει να κάνουμε ανάλυση. Μας έδειραν και μας έκλεψαν στον Βόλο, χάσαμε δίκαια πέρσι και φέτος υπήρξε ισορροπία. Το VAR έδειξε φέτος πως δεν ήταν πέναλτι, σήμερα ήταν ο τελικός ο πιο ισορροπημένος από τους τρεις. Δεν είναι δίκαιο να ξεχνάς το παρελθόν».

Για το ότι τώρα χρησιμοποίησε τη λέξη ''έκλεψαν'', ενώ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, όχι:

«Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος. Αυτό που με ενοχλεί όταν ο επόπτης κάνει λάθος επίτηδες, αυτό δεν είναι fair play».

Για την ψυχολογία των παικτών του και τους λόγος που διαμαρτυρήθηκε στο τέλος στο διαιτητή:

«Δεν μπορώ να σας εξηγήσω, να σας απαντήσω και να σας πω ποιος παίκτης επηρεάζεται λιγότερο, ή περισσότερο. Η ομάδα μπήκε καλά και στο τελευταίο λεπτό δεχθήκαμε μία έκπληξη από τον αντίπαλο. Ήταν ένας τελικός δυνατός και όχι όμορφος για τον θεατή. Είδα τη φάση στο κινητό που διαμαρτυρηθήκαμε για πέναλτι. Πρέπει να σεβαστείς την απόφαση του διαιτητή αν όμως υπήρχαν δέκα διαιτητές κάποιοι θα έδιναν πέναλτι. Δέχομαι την απόφασή του και θεωρώ πως δεν επηρέασε το αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...