Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: «Στελέχη ΠΑΕ έχουν ριζωμένη μέσα τους την διαφθορά»

Από sdna.gr:Έξαλλοι είναι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης με τις διαρροές του Κώστα Καραπαπά, περί παρεμπόδισης της εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας στο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Πηγή: sdna.gr
Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: «Στελέχη ΠΑΕ έχουν ριζωμένη μέσα τους την διαφθορά»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας την δική της απάντηση στον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Το πρωί στη σύσκεψη ασφαλείας δεν υπήρχε το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού με εντολή εισαγγελέα και καλώς δεν μπήκε».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η τελευταία λογομαχία μεταξύ προσώπων που κατέχουν υψηλές θέσεις σε ΠΑΕ, με τις ευθείς κατηγορίες ότι οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης είναι «υπάλληλοι της ΠΑΕ», αναδεικνύουν την βαθιά ριζωμένη νοοτροπία της διαφθοράς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί βρίσκονται στα ελληνικά γήπεδα για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και όχι για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Εδώ και χρόνια, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από το Συνδικάτο μας για την αλλαγή της αθλητικής νομοθεσίας και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου με την καθιέρωση αυστηρότατων ποινών. Η ίδια η Πολιτεία οφείλει να διαψεύσει τους κυρίους των ΠΑΕ που βλέπουν τους Αστυνομικούς ως «υπαλλήλους» τους, αποσύροντας την Ελληνική Αστυνομία από τα γήπεδα της ντροπής.

Πλέον δεν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα για την συντήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Οι ευθύνες της ανομίας εντός των γηπέδων βαραίνουν τις Διοικήσεις των ΠΑΕ, οι οποίες συντηρούν το αίσθημα του φανατισμού και της ατιμωρησίας.

Από την άλλη πλευρά, οι Αστυνομικοί προσπαθούν να διατηρήσουν την ευταξία εντός των γηπέδων, που είναι ιδιωτικοί χώροι και όχι δημόσιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Τα γήπεδα εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα των ΠΑΕ και ως εκ τούτου πρέπει να φυλάσσονται αποκλειστικά από ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης. Αντ' αυτού, σε κάθε σημαντικό αγώνα οι χώροι των γηπέδων μετατρέπονται σε εμπόλεμες ζώνες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο μακρύς κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών στη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων θα έπρεπε να αποτελεί στοιχείο σεβασμού κι εκτίμησης από τις Διοικήσεις των ΠΑΕ. Δυστυχώς, οι τελευταίες δηλώσεις υψηλόβαθμου προσώπου ΠΑΕ χαρακτηρίζουν την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ρίχνουν νερό στον μύλο του χουλιγκανισμού.

Ως Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν δεχόμαστε από κανέναν την υποτίμηση του έργου μας. Με ελάχιστα μέσα και τεράστιο φιλότιμο αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε μια πόλη που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Στην προσπάθεια αυτή, δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός φυσικού προσώπου αλλά υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο».

Διαβάστε ακόμη...