Αθωώθηκαν όλοι για την υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακός!

Από sdna.gr: Ανατροπή της υπόθεσης για το «διαβόητο» ΟΦΗ-Αιγινιακός είχαμε σήμερα, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους και, ως εκ τούτου, δεν υφίσταται η απόφαση για υποβιβασμό των δύο ομάδων.
Πηγή: sdna.gr
Αθωώθηκαν όλοι για την υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακός!

Αίσιο τέλος είχε για τον ΟΦΗ, αλλά και για τον Αιγινιακό, η υπόθεση του μεταξύ τους αγώνα τον Νοέμβριο του 2017, που είχε κριθεί "ύποπτος χειραγώγησης" από την Επιτροπή Δεοντολογίας έπειτα από τις καταγγελίες του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε τιμωρήσει τις δύο ομάδες με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών την επόμενη περίοδο αλλά και πρόστιμο 300.000 ευρώ, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όμως, όπως πρώτο αποκάλυψε το SDNA, με απόφαση που πήρε την Τετάρτη (17/4), έκανε δεκτές τις εφέσεις των δύο ομάδων και τις αθώωσε, κάτι που σημαίνει ότι δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη και οι Κρητικοί λοιπόν, θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα στα γήπεδα.

Ακόμη, «έπεσαν» οι ποινές και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίες ήταν:

Σε κάθε έναν εκ των Ιωάννη Νιώπα και Φώτιου Τσάλου, πρώην ιδιοκτήτες του Αιγινιακού και του ΟΦΗ, αντίστοιχα:

α) χρηματική ποινή 60.000 ευρώ, β) απαγόρευση εφ όρου ζωής ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) απαγόρευση εφ' όρου ζωής εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Στον Αλέξανδρο Μαχαιρίδη, πρώην γενικό αρχηγό του Αιγινιακού:

α) χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, β) απαγόρευση εφ' όρου ζωής ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) απαγόρευση εφ' όρου ζωής εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε κάθε έναν εκ των ποδοσφαιριστών Βασιλείου Λιόλιου, Αθανασίου Τόλιου, Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου:

α) χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, β) απαγόρευση ενασχόλησης τους με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 10 έτη, γ) απαγόρευση εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους για 10 έτη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...