Όταν ο Ολυμπιακός... δεν ήθελε πλέι οφ γιατί «έτσι γίνεται στα μεγάλα πρωταθλήματα»!

Από sdna.gr:Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πληθαίνουν οι «ερυθρόλευκες» φωνές ότι θα πρέπει ο επόμενος πρωταθλητής να αναδειχθεί μέσω πλέι οφ γιατί... είναι πιο ενδιαφέρον. Τι έλεγαν όμως στον Ολυμπιακό μέχρι πριν λίγο καιρό;
Πηγή: sdna.gr
Όταν ο Ολυμπιακός... δεν ήθελε πλέι οφ γιατί «έτσι γίνεται στα μεγάλα πρωταθλήματα»!

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος θεωρείται -σχεδόν- γεγονός, από τη στιγμή που έχουν συμφωνήσει ΕΠΟ-Βασιλειάδης και το μόνο που απομένει είναι να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή.

Ως εκ τούτου το επόμενο πρωτάθλημα της Superleague θα διεξαχθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- με τη συμμετοχή 14 ομάδων, ωστόσο είναι δεδομένο ότι δεν θα γίνουν μόνο 26 αγωνιστικές. Θα διεξαχθεί ένας επιπλέον γύρος; Θα γίνουν πλέι οφ; Κανείς δεν μπορεί να το πει ακόμη με σιγουριά γιατί πολύ απλά δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής.

Ως μοναδικό δεδομένο αυτή τη στιγμή έχουμε ότι υπάρχουν κάποιοι... φανατικοί υποστηρικτές της άποψης ότι ο επόμενος πρωταθλητής να αναδειχθεί μέσω πλέι οφ. Είναι οι ίδιοι βέβαια που και μόνο στο άκουσμα ενός τέτοιου ενδεχόμενου έβγαζαν "σπυριά" μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο άλλωστε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι "φωνές" που προέρχονται από τον Ολυμπιακό οι οποίες τονίζουν την αναγκαιότητα στο επόμενο πρωτάθλημα όχι μόνο να επανέλθουν τα πλέι οφ στη ζωή μας, αλλά μέσω αυτών να κριθεί και ο τίτλος.

Με ποια δικαιολογία; Ότι αυτό θα ήταν πιο... τίμιο, πιο ενδιαφέρον, πιο συναρπαστικό.

Επειδή ωστόσο οι κυβιστήσεις έχουν γίνει... ίδιον των ίδιων "φωνών", έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στο -πρόσφατο- παρελθόν για να δούμε τι υποστήριζαν οι ίδιοι άνθρωποι μέχρι πριν από λίγο καιρό. Είχαν άραγε την ίδια άποψη; Θεωρούσαν και τότε ότι είναι πιο... δίκαιο η ανάδειξη του πρωταθλητή να γίνει μέσω της διεξαγωγής πλέι οφ; Ή μήπως τότε είχαν διαφορετική άποψη και διατυμπάνιζαν πως αυτό συμβαίνει μόνο στα υποανάπτυκτα πρωταθλήματα;

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις:

«Όχι, με τίποτα. Στο ποδόσφαιρο το εξελιγμένο, στις μεγάλες χώρες, δηλαδή Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, τα πλέι οφ ούτε να τα δουν δεν θέλουν. Κι εγώ είμαι της ίδιας άποψης, έχω την ίδια γνώμη με όλους αυτούς. Είναι πάρα πολύ κακό διότι ταλαιπωρείται το ποδόσφαιρο, ταλαιπωρούνται οι παίκτες αφάνταστα και παίζονται με κενές κερκίδες. Θεωρώ ότι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο να διεξάγονται μπαράζ».

Αυτή ήταν η απάντηση στην ερώτηση δημοσιογράφου: «Ο Ολυμπιακός θέλει να κριθεί ο τίτλος στα πλέι οφ;».

Κι αν αναρωτιέστε σε ποιον ανήκουν τα λόγια αυτά, η απάντηση είναι στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, σε δηλώσεις του στα γραφεία της Λίγκας το καλοκαίρι του 2017 (13/7/17). Με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν μόλις κατακτήσει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα, στο μεγάλο Λιμάνι δεν ήθελα ούτε να ακούνε για ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι οφ.

Έκτοτε βέβαια έχουν συμβεί πολλά. Χάθηκαν όχι ένα, αλλά δύο πρωταθλήματα. Πέρασαν επίσης ισάριθμες χρονιές όπου δεν κατακτήθηκε ούτε ένας τίτλος και το γεγονός αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για να αλλάξει η κοσμοθεωρία τους αναφορικά με το... καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη...