Προχωρούν σε καταγγελία οι τράπεζες για τα δάνεια του «Γ. Καραϊσκάκης»

Από sdna.gr: Σε καταγγελία του δανείου της εταιρείας, που διαχειρίζεται το «Στάδιο Καραϊσκάκης» προχώρησαν οι τράπεζες που το χορήγησαν, απαιτώντας άμεσα τα οφειλόμενά τους.
Πηγή: sdna.gr
Προχωρούν σε καταγγελία οι τράπεζες για τα δάνεια του «Γ. Καραϊσκάκης»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το ομολογιακό δάνειο ήταν ύψους 49.500.000 ευρώ, με τις οφειλές να είναι ως εξής: 13 εκατομμύρια ευρώ στην Alpha Bank, 10 στην Εθνική Τράπεζα, 10 στη Eurobank, 4 στην Τράπεζα Πειραιώς και 3 στην Attica Bank. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται, μάλιστα, ότι αν δε βρεθεί λύση, είναι τότε πιθανό να προχωρήσουν οι δανειστές της εταιρείας σε πλειστηριασμό του γηπέδου και των συνοδευτικών του χώρων.

Κάπως έτσι, δημιουργείται ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, για το οποίο σας είχε ενημερώσει σε προηγούμενη αναφορά του το SDNA, με το «CNN Greece» να έχει προχωρήσει τότε στην αποκάλυψη για τον τραπεζικό «βραχνά». Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι οι ορκωτοί λογιστές της «Καραϊσκάκης Α.Ε.», που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα του γηπέδου, εξέφρασαν αρνητική άποψη στην έκθεσή τους για την περίοδο Ιούλιος 2017-Ιούνιος 2018.

Στην έκθεση της Deloitte, συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η συνέλευση των ομολογιούχων δανειστών αποφάσισε την καταγγελία του ομολογιακού δανείου, καθιστώντας το ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό. Η εταιρεία, παράλληλα, παρουσιάζει μια σειρά από ζημιογόνα αποτελέσματα, τα ίδια κεφάλαια είναι λιγότερο από τα μισά, σε σύγκριση με το μετοχικό κεφάλαιο, ενώ η συνολική αξία των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της μέχρι τις 30/6/2018 υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων.

Η «Καραϊσκάκης Α.Ε.» παρουσίασε κέρδη ύψους 3.9 εκατομμυρίων ευρώ και ζημίες στα 2 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία χρήση.

Διαβάστε ακόμη...