Ερυθρόλευκες βολές κατά του... Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την αθώωση της ΑΕΚ από την UEFA!

Από sdna.gr: Ένα ακόμα εξαιρετικό «εύρημα» προκύπτει από τον σημερινό ερυθρόλευκο Τύπο καθώς μετά τη διαιτησία στο Κίεβο, επιρρίπτονται ευθύνες στον γιο του Σάββα Θεοδωρίδη και για την... ποινή της ΑΕΚ από την UEFA επειδή απέφυγε τον διετή αποκλεισμό.
Πηγή: sdna.gr
Ερυθρόλευκες βολές κατά του... Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την αθώωση της ΑΕΚ από την UEFA!

Επίθεση στον Θόδωρο Θοδωρίδη, γενικό γραμματέα της UEFA, ασκεί σήμερα (23/2) ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», καθώς του καταλογίζει την απόφαση περιορισμού της ποινής της ΑΕΚ, όσον αφορά τα επεισόδια στον εντός έδρας αγώνα με τον Άγιαξ. Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα που έχει μάλιστα και χτύπημα στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας στρέφεται σαφέστατα στο υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA αφήνοντας υπόνοιες για... σκάνδαλο!

Το άρθρο το οποίο υπογράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Η «ποινή» που επέβαλε η «Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ» στην ΑΕΚ, είναι κάτι σαν ποινή και όχι ακριβώς... ποινή! Τι λέει η απόφαση; ΕΝΑΣ χρόνος αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις με δύο χρόνια αναστολή. ΑΚΟΜΑ, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα «συγχωροχάρτι» από την Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν τιμώρησε την ΑΕΚ ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων και τα στοιχεία του αγώνα (εκθέσεις διαιτητή, παρατηρητή κτλ). Στην πραγματικότητα η «ποινή» αυτή εξευτελίζει την ίδια την ΟΥΕΦΑ, που σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, έχει κυριολεκτικά αποκεφαλίσει τις υπαίτιες ομάδες.

Προσέξτε τώρα, πως η ίδια η απόφαση... αυτοαναιρείται, τουλάχιστον κατά ένα μέρος της. Η ΑΕΚ φέτος δεν βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο κόσμος να χαλάσει. Δεν βγαίνει γιατί η διαφορά της από τον Ολυμπιακό δεν καλύπτεται. Πιο πιθανό να μεγαλώσει παρά να μειωθεί.

Πάμε παρακάτω. Η ΑΕΚ θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ όπου βεβαίως θα έχει ευκολότερους αντιπάλους, τουλάχιστον στην αρχή των αγώνων. Οι δύο αγώνες κεκλεισμένων όμως, ισοδυναμούν με τέσσερις συνολικά, εκ των οποίων οι δύο στην έδρα, οι οποίοι θα γίνουν χωρίς θεατές.

Επομένως ποια... επεισόδια και... πως μπορεί να γίνουν για να τιμωρηθεί η ΑΕΚ σε αγώνες... χωρίς θεατές; Πάει λοιπόν, ο ένας (τουλάχιστον) χρόνος αναστολής, (διότι μπορεί και να αποκλειστεί πριν προλάβει να δώσει τον δεύτερο αγώνα κεκλεισμένων, οπότε πάει για την επόμενη περίοδο) χωρίς... γάτα και χωρίς.. ζημιά.

Πάμε και στο δεύτερο μέρος της υπόθεσης. Η απόφαση για την ΑΕΚ ήταν πέρα από τα κοινώς αναμενόμενα «επιεικής». Η εντύπωση που προκάλεσε και προκαλεί είναι πως πριν από την έκδοσή της και για την έκδοσή της, υπήρξαν άλλες, άλλου είδους διεργασίες.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η OYEΦA αποφασίζει έτσι για την ΑΕΚ. Έχει προηγηθεί η σκανδαλάρα, με την παράτυπη συμμετοχή της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με το που ανέβηκε από τη Β' Εθνική στην Σούπερ Λίγκα. Τότε, βάσει των επίσημων κανονισμών της ΟΥΕΦΑ, θα έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια έξω από τις διοργανώσεις, για να αποκτήσει το δικαίωμα να συμμετάσχει.

Το τότε παρασκήνιο είναι τρομερό και -ίσως- ανεπανάληπτο. Και το αποτέλεσμα διαφόρων... "ζυμώσεων", "επαφών", "διεργασιών", "συζητήσεων" κ.λ.π. ήταν να παρακαμφθεί άγαρμπα ο Κανονισμός και η ΑΕΚ να παίξει αμέσως σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Λέγονται και ακούγονται, υπό μορφήν ψιθύρων και φημών, ότι τα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν την βάναυση καταπάτηση των κανονισμών θυμίζουν έντονα εκλογικά παρασκήνια των εκλογών σε "εξυγιαντικές" ΕΠΣ της ΕΠΟ. Χρήμα, τραμπουκισμοί, τσαμπουκάδες, απειλές και στυγνοί εκβιασμοί.

Η προσωπικότητα που κυριάρχησε σε όλους αυτούς τους ψιθύρους και διαδόσεις ήταν του Θοδωράκη. Του γνωστού Θοδωράκη, που τα τελευταία κυρίως χρόνια, από Πλατινί και μετά, είναι το αναμφισβήτητο κουμάντο στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές εξελίξεις, με κυρίαρχο ρόλο βασικά σε θέματα διαιτησίας και δικαιοσύνης.

Οι φήμες τότε, έντονες και επίμονες, έλεγαν ότι ο Θοδωράκης δεχόταν πιέσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και απειλές, από κάποιους που επιθυμούσαν διακαώς να αγωνιστεί η ΑΕΚ με τη μία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το περιεχόμενο των απειλών που - πάντα σύμφωνα με τις διαδόσεις - πήραν τις διαστάσεις του ωμού εκβιασμού, δεν έγινε ποτέ γνωστό. Μόνο κάποιες ακριτομυθίες και ψιθυρίσματα έδιναν κάποιες "λεπτομέρειες", που όμως ποτέ δεν βασίστηκαν σε ντοκουμέντα

Το χειρότερο από όσα μπορεί να κάνει -και κάνει- ο λαμογιο Λάκοβιτς, είναι ότι «δουλεύει» τον Σάββα. Αν βέβαια, αληθεύουν οι διαβεβαιώσεις που επιμένει να λέει ο Σάββας ότι έχει πάρει από τον Σλοβένο κολλητό φίλο του Θοδωράκη. Επομένως αν είναι έτσι, μιλάμε για άγριο δούλεμα μέχρι αλητείας».

Διαβάστε ακόμη...