Στη μάχη της παραμονής

Από paokfc.gr: Λίγο πριν την σέντρα του αγώνα στη Λιβαδειά για την 14η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Λεβαδειακό.
Πηγή: paokfc.gr
Στη μάχη της παραμονής

Τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κυκλοφορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου η φράση: «ο Λεβαδειακός δεν πέφτει με τίποτα κατηγορία» . Και η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Βοιωτίας κάθε σεζόν φροντίζει να την επιβεβαιώνει. Άλλες φορές εκμεταλλευόμενη εξωαγωνιστικές αποφάσεις, άλλες παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας τον στόχο της εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η περσινή σεζόν ανήκε στη δεύτερη κατηγορία. Ένα πρότζεκτ που στο ξεκίνημα της χρονιάς αποτελούσε το μεγαλύτερο ερωτηματικό, κατάφερε στο χορτάρι να εξελιχθεί σε μία μεγάλη έκπληξη και να κερδίσει το χειροκρότημα όλων.

Ο Ζοζέ Ανιγκό έφτιαξε μία ιδιαίτερη ομάδα, με τη δική του σφραγίδα και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παίρνοντας σημαντικά αποτελέσματα και φτάνοντας με άνεση στο στον στόχο της παραμονής, τερματίζοντας μάλιστα στην 10η θέση της Super League Σουρωτή.

Τον περασμένο Ιούνιο όμως ο Ανιγκό αποδέχθηκε την πρόταση του Πανιωνίου και άφησε ένα μεγάλο κενό στον Λεβαδειακό, o οποίος κλήθηκε ουσιαστικά να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία και να κάνει σχεδιασμό από την αρχή.

Η διοίκηση επέλεξε να πάει στην σίγουρη και δοκιμασμένη λύση του Άκη Μάντζιου, ο οποίος πήρε για τρίτη φορά τα ηνία της ομάδας. Αλλά το πέρασμα του έμπειρου τεχνικού έμελλε να είναι βραχύβιο.Οι Βοιωτοί πραγματοποίησαν ένα αποκαρδιωτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ο Μάντζιος ήταν ο πρώτος που το πλήρωσε, καθώς απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία στις 22 Οκτωβρίου.

Ο Τζουζέπε Σανίνο ήταν ο διάδοχός του. Επιλογή από την ιταλική αγορά, με εμπειρία από τις μικρότερες κατηγορίες της χώρας του, αλλά και την Serie A, με θητείες σε Σιένα, Κιέβο και Παλέρμο μεταξύ άλλων. Ο Σανίνο κατάφερε να συμμαζέψει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά όχι να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, στις δύο πρώτους μήνες στην ομάδα.

Ο Λεβαδειακός μετράει μόλις οκτώ βαθμούς στις πρώτες 13 αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και εννιά ήττες, ενώ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει διαδοχικά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με την κατάσταση να δείχνει αρκετά δύσκολη για την ομάδα της Λιβαδειάς.

Το υλικό που έχει στη διάθεσή του ο Σανίνο είναι καλό, καθώς υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες, νεαρής ηλικίας, όπως ο Ιωαννίδης, ο Καραχάλιος και ο Γιακουμάκης, όπως επίσης και ποιοτικοί ξένοι όπως ο Στανόγεβιτς, ο Σαβαντόκο, ο Μαρκόφκσι και ο Ναγκίς, αλλά πλέον έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος και ο κίνδυνος να μην προλάβει το τρένο της παραμονής ο Λεβαδειακός μοιάζει πιο ορατός από ποτέ.

Διαβάστε ακόμη...