Το σκάνδαλο με το Καραϊσκάκη

Από inpaok.com: Οι δεσμεύσεις για τη δημιουργία προπονητηρίου για το στίβο μετά από την παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό δεν τηρήθηκαν.
Πηγή: inpaok.com
Το σκάνδαλο με το Καραϊσκάκη

Μένει να δούμε αν δούμε να θα τηρηθεί και η απόδοση του 15% που προβλέπεται στη σύμβαση από τα εισιτήρια και τις διαφημιστικές πινακίδες, όπως σημειώνεται στο σάιτ «Sportsfeed».

Το επί 15 χρόνια έγκλημα του Ολυμπιακού κατά του στίβου, μπορεί να το επανορθώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, απαιτώντας την είσπραξη από τους ερυθρόλευκους (ή την εταιρία Καραϊσκάκης ΑΕ) των όσον προβλέπει σύμβαση και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 46: «Παραχώρηση κατά χρήση του σταδίου με την επωνυμία «Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης».

Εκεί στην παράγραφο Ε αναφέρεται ρητά: «Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του σταδίου θα καταβάλλεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η υποχρέωση της ως άνω καταβολής αρχίζει δεκαπέντε (15) χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μη εφαρμοζομένων των διατάξεων των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄)».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017, μόνο από τα εισιτήρια διαρκείας τα έσοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν 6.000.000 ευρώ. Το 15% που υποχρεούται να το καταβάλει στη ΓΓΑ είναι 900.000 ευρώ. Υπολογίζοντας και τις πωλήσεις των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια καθώς και τις εισπράξεις από τις διαφημιστικές πινακίδες του σταδίου, τότε το ποσό φτάνει τα 2.000.000 ευρώ ετησίως. Είναι ένα ποσό που λείπει από τον ελληνικό αθλητισμό και το μεγαλύτερο ποσοστό του ανήκει στο στίβο. Με αυτό το ποσό πολύ εύκολα διαμορφώνεται χώρος εντός του Πειραιά για τον κλασσικό αθλητισμό.

Μένει να δούμε αν όντως υπάρχει βούληση από την Πολιτεία για να το εισπράξει από το Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι τότε βέβαια πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει στη διακυβέρνηση της χώρας ή και να περάσει κάποια φωτογραφική διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο (νύχτα...) που θα απαλλάσσει τον Ολυμπιακό και από αυτήν την υποχρέωση.

Δυστυχώς τα έχουμε δει να συμβαίνουν αυτά για την πιο χαϊδεμένη και ευνοημένη ελληνική ομάδα και δε θα μας προκαλέσει καμία απολύτως εντύπωση αν τα ξαναδούμε...

Διαβάστε ακόμη...