Με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη

Από paokfc.gr: Λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, το paokfc.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της Ξάνθης.
Πηγή: paokfc.gr
Με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη

Το τέλος μίας εποχής και το ξεκίνημα της νέας, είναι μία διαδικασία δύσκολη, που μπορεί να φέρει συνεχόμενες αποτυχίες, πολλές δοκιμές και αλλαγές σε πρόσωπα, καταστάσεις και στόχους. Στην Ξάνθη το περσινό καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας είχαν να διαχειριστούν την αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου , ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στην ομάδα.Ο Μίλαν Ράσταβατς ήταν ο εκλεκτός για να καλύψει το κενό του Λουτσέσκου .

Η αλήθεια είναι πως το όνομά του ξένισε τους φίλους της ομάδας. Με παρελθόν κυρίως σε πάγκους αναπτυξιακών ομάδων, όπως αυτός της Εθνικής Σερβίας U23 και της U19 της Νόβι Σαντ, καθώς και σε αυτόν την Εθνικής Σερβίας Γυναικών U19 δεν έπειθε πως ήταν η σωστή επιλογή. Λάθος.H ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα, αλλά όταν... πάτησε στα πόδια της ήταν εξαιρετική και έφτασε μέχρι το φινάλε να μάχεται με τον Αστέρα Τρίπολης για την 5η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο εν τέλει χάθηκε στην ισοβαθμία.Τη φετινή σεζόν αποφασίστηκε να στηριχθεί ο κορμός της περσινής και ο στόχος δεν είναι άλλος από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν οι ελάχιστες δυνατές. Σβάρνας, Μεχία, Τριάδης και Λουσέρο αποχώρησαν, ενώ αποκτήθηκαν οι Αλμέιντα, Κοβάσεβιτς, Καντά και Σαρπόνγκ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Το μεγάλο κέρδος, βέβαια, ήταν ότι στην Ξάνθη κατάφεραν να κρατήσουν σημαντικούς παίκτες όπως ο Γέντρισεκ, ο Ζίβκοβιτς και ο Ντε Λούκας που ήταν κομβικοί για την πορεία της προηγούμενης σεζόν.Το ξεκίνημα της Super League Σουρωτή βρήκε τους Ακρίτες να χάνουν εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό, να παίρνουν ισοπαλίες με Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Λαμία και να καταφέρνουν να κερδίσουν μόνο τον ΟΦΗ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Στη συνέχεια όμως βρήκαν ρυθμό και με τέσσερις σερί νίκες σκαρφάλωσαν στην βαθμολογία, πριν έρθει η ήττα από τον Πανιώνιο στα Πηγάδια με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική να σταματήσει την ξέφρενη πορεία.Η Ξάνθη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση με 18 βαθμούς, έναν πάνω από την ΑΕΚ και μπαίνει στη σειρά αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με στόχο να πάρει ότι καλύτερο μπορεί και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Διαβάστε ακόμη...