ΑΕ Κομητηνής - ΑΕΚ 3-1

Από sdna.gr: Η τρομερή ΑΕ Κομοτηνής πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League επικρατώντας με 3-1 σετ της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
ΑΕ Κομητηνής - ΑΕΚ 3-1

Η Κομοτηνή είχε ρίξει «προειδοποιητικές» βολές τόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου πήρε τον πρώτο της βαθμό, όσο και κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό όπου στάθηκε ανταγωνιστικά για δύο σετ. Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη πήρε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι ήρθε για να μείνει στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ από την άλλη δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια μετά την μεγάλη ανατροπή και τη νίκη που σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Νεόφυτος προσπάθησε και σε αυτό το παιχνίδι με τις αλλαγές του να κάνει την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε.

Μεγάλη εμφάνιση για την ομάδα της Κομοτηνής έκανε ο Νουράγκουα που σημείωσε 21 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ρέναν με 13 πόντους, έχοντας έξι μπλοκ. για την ΑΕΚ 16 πόντους σημείωσε ο Στοΐλοβιτς και 11 ο Μότα.

Με τρία σερί μπλοκ του Ρενάν η Κομοτηνή προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ. Η Ένωση αντέδρασε αμέσως και μάζεψε τη διαφορά ισοφαρίζοντας σε 5-5 με μπλοκ του Χαραλαμπίδη. Με επίθεση του Στοΐλοβιτς η ομάδα του Νίκου Νεόφυτο πέρασε μπροστά με 8-9 ενώ με μπλοκ του Κανέλλου πήρε προβάδισμα δύο πόντων για το 15-17 με τον Ηλία Κρεούζη να καλεί τάιμ άουτ.

Η Κομοτηνή με σερί επιθέσεις από Ρενάν και Δαλακούρα ισοφάρισε σε 17-17 ενώ με πόντο του τελευταίου προηγήθηκε με 19-18 στην τελική ευθεία του σετ. Η ΑΕΚ πέρασε και πάλι μπροστά με 19-20 με άσο του Στοΐλοβιτς διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι το 22-23 και επίθεση του Παπαδόπουλου. Η ομάδα της ακριτικής πόλης έκανε την τεράστια ανατροπή φτάνοντας στο σετ μπολ (24-23) με τον Νουράνγκου και τον Ρενάν. Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά το σετ με 25-23 μετά από άσο του Χριστόφα.

Η Κομοτηνή μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο σετ όταν και προηγήθηκε με 6-3 μετά από λάθος επίθεση του Παπαδόπουλου. Η ΑΕΚ όμως με πρώτο χρόνο και ένα μπλοκ του Χαραλαμπίδη και μια επίθεση του Στοΐλοβιτς ισοφάρισε σε 6-6 με τους γηπεδούχους να περνάνε και πάλι μπροστά με 8-6 μετά από λάθος του Παπαδόπουλου. Με άσο του Δρογκάρη η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 9-10 και με πόντο του Παπαδόπουλου είχε προβάδισμα δύο πόντων για το 12-14.

Με όπλο το μπλοκ η Κομονητή έχτισε σερί και έφτασε στο 16-14 με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει ξανά σε 17-17 με τον Μότα. Η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 18-19 με τον Στοΐλοβιτς αλλά δύο σερί λάθη από Μότα και Κανέλλο και μπλοκ από τον Ρενάν οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 21-19 και στη συνέχεια 22-19 μετά από κακή επίθεση του Παπαδόπουλου. Η ΑΕΚ μείωσε και πάλι σε 22-21 με άσο του Δρογκάρη αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι στις τελευταίες φάσεις και με τον Χριστόφα κατέκτησαν το δεύτερο σετ με 25-23.

Η ΑΕΚ αντέδρασε στο τρίτο σετ. Μετά από λάθος του Ρενάν στο σερβίς η Ένωση προηγήθηκε με 2-4 ενώ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το 8-9 όπου η Κομοτηνή με δύο σερί μπλοκ ισοφάρισε σε 9-9 ενώ πέρασε μπροστά με 11-9 μετά από επίθεση του Δαλακούρα.

Η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου προηγήθηκε και πάλι με 15-16 με επίθεση του Παπαδόπουλου και 15-17 με άσο του Μότα. Η Ένωση διεύρυνε το προβάδισμά της (16-19) μετά από χαμένη επίθεση του Δαλακούρα. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα των τριών πόντων μέχρι το 21-24 όπου έφτασαν στο σετ μπολ με τον Παπαδόπουλο. Με επίθεση του ίδιου παίκτη η ΑΕΚ πήρε το σετ με 22-25 και μείωσε σε 2-1 σετ.

Με μπλοκ του Ρενάν και χαμένη επίθεση του Στοΐλοβιτς η Κομοτηνή προηγήθηκε με 8-4 στο τέταρτο σετ. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το 10-6 όου δύο σερί λάθη επιθετικά και ένας άσος του Χαραλαμπίδη επέτρεψα στην ΑΕΚ να μειώσει σε 10-9. Οι γηπεδούχοι όμως έδειξαν και πάλι αντίδραση και πήραν ξανά διαφορά τεσσάρων πόντων (15-11) μετά από λάθος του Δρογκάρη.

Με λάθος του Νουράνγκουα η Ένωση μείωσε στον πόντο (15-14) αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τις λύσεις με τον Δαλακούρα και τον Ρενάν και προσπέρασαν ξανά με 18-15. Στο υπόλοιπο κομμάτι του σετ ελάχιστα άλλαξαν και η ομάδα της Κομοτηνής πήρε σπουδαία νίκη την οποία πανηγύρισαν έξαλλα οι παίκτες της.

Τα σετ 3-1: 25-23, 25,23, 22-25, 25-21

Διαβάστε ακόμη...