Διέλυσαν το Παμπελοποννησιακό οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Από sdna.gr: Αδύνατη μοιάζει πλέον για τον Ολυμπιακό η αποφυγή του -3 καθώς οι εικόνες από το Παμπελοποννησιακό σοκάρουν.
Πηγή: sdna.gr
Διέλυσαν το Παμπελοποννησιακό οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Βίντεο και φωτογραφίες από την επόμενη μέρα των επεισοδίων δείχνουν φθορές παντού, σπασμένα καθίσματα, διαλυμένες τουαλέτες και σπασμένα μάρμαρα σε διάφορους χώρους του γηπέδου.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο τραυματισμός ενός 35χρονου φιλάθλου που βρισκόταν στο γήπεδο και ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι, τα πράγματα γίνονται πολύ επιβαρυντικά για τον Ολυμπιακό.

Το σχετικό βίντεο του ionian channel «μιλάει» από μόνο του:

Η πρώτη φωτογραφική καταγραφή των ζημιών, έτσι όπως προκύπτει από το φωτορεπορτάζ του patrastimes.gr είναι επίσης αποκαλυπτική...

Η έκθεση της αστυνομίας αναμένεται απλά να επικυρώσει τα όσα έγιναν στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β, που αναφέρεται σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με φθορές και βιαιοπραγία. Αυτές είναι οι δυο λέξεις-κλειδιά που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οδηγούν στην τιμωρία του Ολυμπιακού με αφαίρεση βαθμών.

Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με βάση το οποίο τιμωρήθηκε πρόσφατα η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών ενώ οι ομοιότητες δεν σταματούν εκεί, αντίθετα επεκτείνονται και στην παρουσία του βίντεο.

Ο δικαστής είναι δεδομένο πως θα λάβει υπόψιν του τα όσα δείχνει το αποκαλυπτικό βίντεο, κάτι που ουσιαστικά οδήγησε και στην τιμωρία της ΑΕΚ, γεγονός που κάνει αναπόφευκτη μια αντίστοιχη τιμωρία για τον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι, με την παρουσία του συγκεκριμένου βίντεο καθώς και των φωτογραφιών, καταρρέει και το αφήγημα που έκανε την εμφάνισή του αμέσως μετά τα γεγονότα της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο τα επεισόδια προέκυψαν από μια αναίτια επίθεση της αστυνομίας που χωρίς σοβαρό λόγο πέταξε δακρυγόνα δυσχεραίνοντας την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πλέον, κάτι τέτοιο μοιάζει οριστικά να εντάσσεται στη σφαίρα της φαντασίας.

Διαβάστε ακόμη...