"Στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη"

Από novasports.gr: Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού επιστρέφει στην Τούμπα από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και ευελπιστεί με τον Παναθηναϊκό να φύγει νικητής.
Πηγή: novasports.gr
"Στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη"

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας μίλησε για την λειτουργία του τριφυλλιού αυτούς τους πρώτους μήνες, αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά είπε:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω εναντίον του ΠΑΟΚ. Θα είναι μία εμπειρία για μένα, αλλά θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη. Αγαπώ την ομάδα γιατί εκεί μεγάλωσα. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε αυτό το γήπεδο».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια: «Το κλίμα που έχω συναντήσει στον Παναθηναϊκό από την πρώτη στιγμή είναι εξαιρετικό. Αυτό που αλλάζει η ομάδα πολλά συστήματα και οι παίκτες μπορούμε να αντεπεξέλθουμε δείχνει πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία ανάμεσά μας».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Ο καθένας από τα παιδιά είναι καλός σαν χαρακτήρας. Υπάρχει καλή χημεία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Η ομάδα καταφέρνει και στην κακή της βραδιά τουλάχιστον να μην χάσει και αυτό σίγουρα βοηθά ακόμα περισσότερο το κλίμα».

Για την πίστη που υπάρχει στην ομάδα: «Αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα και να πάρει ακόμα περισσότερες νίκες και αποτελέσματα. Το πιστεύαμε πως μπορούμε να πάμε καλά».

Για το ρόλο που παίζει ο Γιώργος Δώνης: «Όλα ξεκινάνε από τον προπονητή στην κάθε ομάδα. Αρκετοί παίκτες στην ομάδα ήταν και πέρσι εδώ και γνωρίζουν πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω ότι κάποιος δεν ήξερε τι απαιτήσεις υπάρχουν στον σύλλογο».

Για το αν προτιμά τριάδα ή τετράδα στην άμυνα: «Η τριάδα δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και στους τρεις. Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι καλύτερα με κάτι από τα δύο, είναι θέμα αντιπάλου. Πιστεύω οι περισσότερες ομάδες παίζουν με τετράδα στην άμυνα. Άμα μία ομάδα μάθει καλά να παίζει την τριάδα είναι πολύ καλό σαν σύστημα».

Για το πιο σημαντικό ματς ως τώρα: «Διαφωνώ ότι ως τώρα είχαμε εύκολα ματς. Μπορούμε να κερδίσουμε και να χάσουμε οπουδήποτε. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ματς. Θα πάμε για το καλύτερο στην Τούμπα».

Για το τι είναι το καλύτερο στην Τούμπα: «Όπως παίξαμε με τον κάθε αντίπαλο θα παίξουμε και με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάτι να φοβηθούμε, θα δείξουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τα δυνατά στοιχεία του ΠΑΟΚ: «Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στο πρεσάρισμα. Έχει καλά στοιχεία, πρεσάρει καλά ψηλά και έχουν καλά στημένα. Θα δούμε τις αδυναμίες του και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα καλά στοιχεία τους».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός αλλά για εμάς δεν είναι δικαιολογία αυτό».

Διαβάστε ακόμη...