Λευκή η έκθεση της Αστυνομίας παρά τα έκτροπα στο Ηράκλειο!

Μπορεί τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο να δείχνουν τα σοβαρά επεισόδια έξω από το "Γεντί Κουλέ" πριν το ΟΦΗ-Ολυμπιακός, ωστόσο η έκθεση της Αστυνομίας δεν ανέφερε το παραμικρό, σύμφωνα με το "dikisports.blogspot"!
Πηγή: sdna.gr
Λευκή η έκθεση της Αστυνομίας παρά τα έκτροπα στο Ηράκλειο!

Παρότι εντός γηπέδου το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό κύλησε ομαλά, παρά την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, δεν συνέβη το ίδιο κι έξω από το "Γεντί Κουλέ". Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξαν οδομαχίες στους δρόμους πέριξ του γηπέδου.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε καφενείο φίλων του ΟΦΗ, με την αστυνομία να καταφτάνει για να επέμβει και να σταματήσει τα επεισόδια, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Την επόμενη μέρα όμως κυκλοφόρησε ακόμη ένα, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί πάνω ακριβώς από κερκίδα του "Γεντί Κουλέ" κι έδειχνε οπαδούς να επιδίδονται σε ρίψεις βεγγαλικών κι αντικειμένων εναντίον αστυνομικών έξω ακριβώς από το γήπεδο. Το εν λόγω βίντεο έκανε χθες (23/10) το γύρο του διαδικτύου σε όλα τα ΜΜΕ. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι πλέον έχει "κατέβει" από το youtube!

Παρά λοιπόν τα όσα συνέβησαν στο Ηράκλειο, ο μοναδικός που κλήθηκε σε απολογία ήταν ο ΟΦΗ, αλλά για τα βεγγαλικά που άναψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να... απουσιάζει από τις κλήσεις του Πειθαρχικού Οργάνου. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι στην έκθεση της Αστυνομίας Ηρακλείου δεν έγινε καμία αναφορά για επεισόδια όπως αναφέρει το "dikisports.blogspot" και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να καλέσει την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ σε απολογία η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας, ενώ δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.
Προφανώς εκτιμήθηκε από την Αστυνομία ότι όσα έγιναν δεν ανήκαν σε περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και βεβαίως με την υπόθεση της ΑΕΚ έχει ανοίξει ένα δεδικασμένο που θα το βρίσκουμε σε κάθε περίπτωση μπροστά μας και από τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ θα κρίνονται οι ποινές των ομάδων.

Διαβάστε ακόμη...