«Βόμβες» Λίνεν: «Πώς έπεσε η ΑΕΚ»

Από paok24.com: Συνέντευξη σε γερμανική ιστοσελίδα, παραχώρησε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, Έβαλντ Λίνεν, με αφορμή την αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με την Μπάγερν Μονάχου, εκτοξεύοντας... κεραυνούς κατά της αθηναϊκής ομάδας.
Πηγή: paok24.com
«Βόμβες» Λίνεν: «Πώς έπεσε η ΑΕΚ»

Ο Γερμανός προπονητής, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η ΑΕΚ έπαψε να υφίσταται μετά τον υποβιβασμό της στην Γ' Εθνική, όντας πλέον νέος σύλλογος, με νέο ΑΦΜ και νέα διεύθυνση, ενώ στάθηκε και στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» προς το πρόσωπο του!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός:

Η πρώην ομάδα σας, η ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League την Τρίτη. Έχετε λάβει πρόσκληση για τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας;

«Αυτός ο σύλλογος δεν υπάρχει πια. Αφού η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και κατέθεσε αίτηση για πτώχευση, φαίνεται ότι κατέστρεψαν όλα τα έγγραφα... Έτσι δεν έχουν τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου μου πια (σ.σ. γέλια). Τώρα ο σύλλογος ενεργεί με νέο φορολογικό αριθμό, νέα διεύθυνση και χωρίς τις υποχρεώσεις του παρελθόντος».

Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο δεν έχετε λάβει τις πληρωμές σας;

«Αυτό είναι περισσότερο από ενοχλητικό και καταντά γελοίο. Η συμπεριφορά των υπεύθυνων είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτη! Έχω ενεργοποιήσει τη FIFA σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έχουν κάνει κάτι μέχρι στιγμής. Ο σύλλογος ξεκίνησε από την τρίτη κατηγορία, πήρε έναν νέο αριθμό φορολογίας και αυτή τη στιγμή έχουν διαγραφεί αρκετά χρέη και υποχρεώσεις. Αυτή η νομική βάση επικρατούσε τότε στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σκανδαλώδης είναι όμως η παθητικότητα των διεθνών ενώσεων, οι οποίες δεν ασκούν πίεση στο σύλλογο».

Σε ερώτηση για τον αν η ΑΕΚ έπεσε ηθελημένα προκειμένου να «καθαρίσει»;

«Δεν γνώριζα ακριβώς τις διοικητικές και οικονομικές συνθήκες τότε. Όμως έχοντας εμπειρία από την Ελλάδα, ήμουν προετοιμασμένος για αυτή την περιπέτεια. Με είχαν προειδοποιήσει να μην πάω. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε σωθεί ακόμη και με αυτή τη νεανική και άπειρη ομάδα αν βοηθούσαν όλοι...»

Θεωρείτε ότι συμμετείχαν όλοι;

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα διαπιστώσει πως κάποιοι παίκτες και παράγοντες δεν ακολουθούσαν τον ίδιο στόχο. Αν ένας ή δύο παίκτες παίζουν προς τα πίσω αντί για προς τα εμπρός, τότε αυτό είναι αντιπαραγωγικό (γέλια). Η κατάσταση ήταν τέτοια στο τελευταίο παιχνίδι πριν φύγω, που ο αρχηγός ήρθε και με ρωτούσε τι συμβαίνει. Η δουλειά μου στην ΑΕΚ ήταν μια σκληρή εμπειρία. Βγάζω εκτός τους φιλάθλους, την πόλη και τη χώρα, γιατί έζησα και όμορφες στιγμές εκεί. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε η κρίση στην Ελλάδα ήταν στην κορύφωσή της και πολλοί παίκτες και άνθρωποι της ΠΑΕ περνούσαν δύσκολα».

Διαβάστε ακόμη...