«Τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ»

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της Nova, στάθηκε στα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Πηγή: inpaok.com
«Τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά:

Για το πόσο ιδιαίτερο είναι το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος για το πρώτο μου ντέρμπι. Ξέρω καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και προετοιμασμένος, μπορεί να μην έχω την εμπειρία στην Ελλάδα αλλά έχω αρκετή από τέτοια παιχνίδια στην Πορτογαλία. Είναι πολύ καλό ότι το πρώτο ντέρμπι είναι στην έδρα μας. Το σημαντικό δεν είναι πως αισθάνομαι εγώ, αλλά να κερδίσουμε το παιχνίδι και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το κίνητρο των πέντε βαθμών

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί αντιμετωπίζουμε ένα διεκδικητή του τίτλου. Έχει τεράστια σημασία για όποια ομάδα το κερδίσει. Αυτά τα παιχνίδια αρέσουν πολύ στους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να έχουμε πολύ καλό συναισθηματικό έλεγχο σαν ομάδα, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, κάτι που αρέσει πολύ στους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να το κερδίσουμε».

Για τις διαφορές του περσινού με τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Ένα από τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει τον ίδιο προπονητή αλλά και τον ίδιο κορμό τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που φαίνεται στα αποτελέσματα του εξαιτίας της συνοχής. Εμείς έχουμε πολλά καινούρια πρόσωπα. Ξέρω ότι μου γίνεται κριτική για τα ίδια πρόσωπα που εμφανίζονται στην 11άδα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι με τόσα καινούρια πρόσωπα στην ομάδα, είναι λογικό να έχουν το προβάδισμα οι παίκτες που αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα αυτά που θέλουμε. Αυτό είναι το μειονέκτημα μας και πρέπει να το διαχειριστούμε. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα των παικτών μας και στις ικανότητες μας».

Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης που έχει κερδίσει ήδη θέση στην 11άδα:

«Έχω πει πολλές φορές πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δουλεύουν πολύ καλά και περιμένουν την ευκαιρία τους. Θα πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους, όλοι είναι απαραίτητοι γιατί μιλάμε για μια μεγάλη σεζόν με τραυματισμούς, τιμωρίες και πάρα πολλά παιχνίδια. Σε σχέση με ένα μήνα πριν υπάρχουν περισσότεροι παίκτες που έχουν βελτιωθεί πολύ. Δεν θα αποκαλύψω την 11άδα, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι σε θέση να βοηθήσουν».

Για το αν θα γίνει κανονικά η προπόνηση του Σαββάτου παρ΄ όλες τις κακές καιρικές συνθήκες:

«Θα δουλέψουμε κανονικά. Δεν είναι και οι καλύτερες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη δουλειά μας».

Για το αν ο Γιάγια Τουρέ θα βρεθεί στην αποστολή του ντέρμπι:

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα επιλέξω τους καλύτερους ποδοσφαιριστές βάσει φυσικής κατάστασης και τακτικής. Ο Τουρέ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, έχει δουλέψει πολύ από τη στιγμή που ήρθε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρίσκεται στην ομάδα μας».

Για την ετοιμότητα του Τοροσίδη, που είναι μία από τις επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας:

«Ο Τοροσίδης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι έτοιμος».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στη νίκη:

«Χρειαζόμαστε πολύ καλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με αυτή που έχουμε ως τώρα. Οι ευκαιρίες που έχουμε ως τώρα δεν αντικατοπτρίζονται στον αριθμό των τερμάτων που έχουμε ως τώρα. Χρειαζόμαστε συναισθηματικό έλεγχο, ο κόσμος θα έχει πάθος και θέλουμε να το διασκεδάσει, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να μην επηρεαστούν και να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Θέλουμε το παιχνίδι να αποτελέσει διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά στο στυλ παιχνιδιού μας, αυτό θα παραμείνει το ίδιο».

Για το αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι:

Πιστεύω πως το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν θα κριθεί στα ντέρμπι, αλλά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Παρότι ο Παναθηναϊκός είχε τους βαθμούς τιμωρίας θα πρέπει να υπολογίζεται στις ομάδες που θα είναι μέσα στη διεκδίκηση. Είναι μεγάλος δρόμος το πρωτάθλημα, προφανώς τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά γιατί σου επιτρέπουν να αυξήσεις τη βαθμολογική σου διαφορά από τους συνδιεκδικητές σου, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά».

Διαβάστε ακόμη...