Στα… δύσκολα ο Καρυπίδης!

Από inpaok.com: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται η «τύχη» του Θόδωρου Καρυπίδη, μετά από σχετικό «σήμα» της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», που αποκαλύπτει σήμερα η FMVoice.gr.
Πηγή: inpaok.com
Στα… δύσκολα ο Καρυπίδης!

Διαβιβαστικό από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, που σε αποκλειστικότητα φέρνει στην επιφάνεια η FMVoice.gr (αρ. πρωτ. 4504/26.07.2018), ζητεί από την Εισαγγελία να ελέγξει την περίπτωση του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, επειδή έχει διαπιστώσει ότι «λείπουν» 10 εκατ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη Αρχή επισημαίνει ότι η διαδικασία αυτή υποκρύπτει «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και ζητάει στην ουσία να ελεγχθεί εάν πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ζητεί να μάθει πού πήγαν τα χρήματα και γιατί δεν αποδόθηκαν στο ελληνικό δημόσιο.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης του Λαζάρου, είναι ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έχει αφήσει απλήρωτους 1.400 εργαζόμενους εδώ και ενάμιση χρόνο. Έχει δεχθεί πάνω από 150 μηνύσεις από τους εργαζόμενους για μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Τα 143 υποκαταστήματα που διαθέτει βρίσκονται διάσπαρτα σχεδόν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα (νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Κιλκίς, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης). Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από 18 μήνες και η συνολική οφειλή υπερβαίνει πια τα 9 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο επιχειρηματίας, από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, οφείλει πάνω από 37 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο κ. Καρυπίδης επιδίωξε να τακτοποιήσει τα χρέη του μέσω ρυθμίσεων, χωρίς, ωστόσο, να καταβάλλει τις αντίστοιχες δόσεις. Το Δημόσιο έχει καταφέρει, έως τώρα, να εισπράξει το ποσό των 9,67 εκατ. ευρώ, μέσω κατάσχεσης εις χείρας τρίτων και μέσω κατασχέσεων ακινήτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

πηγή: dailythess.gr

Διαβάστε ακόμη...