Το τελευταίο στοίχημα του Κλάους!

Από sdna.gr: Ο Γιάννης Πετράκης τον έχει ανάγκη. Και εκείνος έχει ανάγκη τον Έλληνα τεχνικό. Το πάντρεμα Αθανασιάδη-ΠΑΣ βάζει βέρες στη Ριζούπολη και είναι ένας γάμος που αμφότεροι έχουν ανάγκη να πετύχει!
Πηγή: sdna.gr
Το τελευταίο στοίχημα του Κλάους!

Οι ειρωνείες είναι εύκολες. Δεν είναι πάντα άδικες, αλλά σίγουρα είναι εύκολες. Το συναπάντημα του Στέφανου Αθανασιάδη με τον ΠΑΣ, γέννησε πολλές τέτοιες. Τα μπαράκια στα Γιάννινα, ο φοιτητόκοσμος, οι τρεις ώρες που χρειάζονται για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και η διαδρομή μέσω Εγνατίας Οδού ήταν μερικές γρήγορες ατάκες χλευασμού προς τον Κλάους. Η παρουσίασή του, κάτι ανάμεσα στις σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ και σε βιντεοκασέτα του '80, δε βοήθησε ιδιαίτερα τη δημοτικότητα του άλλοτε δεινού σκόρερ του ΠΑΟΚ. Με συμβόλαιο κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ, με την ταυτότητα να γράφει πια 30 ετών και με τη φανέλα με το νούμερο «9», ο Έλληνας επιθετικός ψάχνει μια ευκαιρία να επιστρέψει στην ελίτ και ο ΠΑΣ ψάχνει να καλύψει το κενό του Πέδρο Κόντε!

Το ξεκίνημα στη σεζόν δεν ήταν εύκολο. Ο Γιάννης Πετράκης έπρεπε να ετοιμάσει την ομάδα του να παίξει εκτός έδρας με την ΑΕΚ, εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό και σαν πειραματόζωο αντοχών, τώρα πρέπει να παίξει εκτός έδρας και με τον Απόλλωνα. Λίγο πριν τη σέντρα στο ΟΑΚΑ, ο Ισπανός επιθετικός έφυγε για το Άμπου Ντάμπι. Αποχαιρέτησε τον ΠΑΣ – που ειρήσθω εν παρόδω – απογείωσε την αξία του, ορκίστηκε αιώνια αγάπη, γέμισε τα ταμεία του συλλόγου και έφυγε να γεμίσει και τα δικά του. Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ξεκρέμαστος. Τα αποτελέσματα εμφανή. Τρεις τελικές προσπάθειες προς την εστία απέναντι στην ΑΕΚ, μία τελική προς το τέρμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη, εφτά παθητικό, μηδέν ενεργητικό.

Ο Κλάους έχει ανάγκη σε τούτη τη φάση της καριέρας του τον ΠΑΣ. Δεν ήθελε μόνο μια αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά και αλλαγή στις συνήθειές του. Πήρε το «9», αντί για το «33» που συνήθιζε να έχει. Το αγαπημένο του νούμερο, το πήρε και στο Ισραήλ, όμως εκεί τίποτα δεν του πήγε καλά. Οι Ισραηλινοί μοιάζουν πιο ανυπόμονοι με τις μεταγραφές, απ' ό,τι ακόμα και οι Έλληνες. Μπροστά, για παράδειγμα, στην περίπτωση του Γιάννη Ανέστη, ο Κλάους έκανε σπουδαία καριέρα στην Μακάμπι Χάιφα. Υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι για δύο χρόνια κι έμεινε ελεύθερος πάνω στο 12μηνο παίρνοντας ένα ποσό από το υπόλοιπο του συμβόλαιού του. «Έπαιξε» το όνομά του για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες. ΟΦΗ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και παρότι ο ίδιος ήθελε να παραμείνει για να αποδείξει ότι όλα ήταν ψέματα ή μεμονωμένα (σ.σ. τα ξενύχτια, τα αλκοτέστ, οι χαμένες ευκαιρίες), δεύτερη ευκαιρία δεν πήρε.

Αντιθέτως, παίρνει μια τελευταία ευκαιρία στα Γιάννινα. Μια εκατέρωθεν ευκαιρία. Ο Γιάννης Πετράκης τον χρειάζεται υγιή και ενεργητικό για να καλύψει το κενό του Πέδρο Κόντε των 14 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο αύριο στη Ριζούπολη, πέρυσι πέτυχε ένα γκολ. 14 γκολ έχει πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα δύο φορές στην καριέρα του. Τις σεζόν 2012-13 και 2015-16. Δεν είναι, δα, και τόσο μακριά. Μόλις δύο χρόνια πριν. Ο Κλάους θα επιλέξει αν θα συνεχίσει να είναι σύντομο αστείο ή αν θα προλάβει να σώσει την καριέρα του, μαζί με τον ΠΑΣ.

Διαβάστε ακόμη...