«Φουριόζος» με Λάμπρου ο Πανιώνιος

Από sdna.gr:Φουριόζος μπήκε στο 2018 ο Πανιώνιος! Μπορεί να μην είχε πλέον Ιρανούς, μπορεί να μην έχει κάνει ακόμη μεταγραφή, ωστόσο με γκολ των Μασούρα, Λάμπρου και Παπαγεωργίου ανέτρεψε το σκορ και νίκησε 3-1 την προβληματική Κέρκυρα στο ντεμπούτο του Τσιώλη.
Πηγή: sdna.gr
«Φουριόζος» με Λάμπρου ο Πανιώνιος

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο 2018 ο Πανιώνιος, φτάνοντας σε μια άνετη τελικά νίκη επί της Κέρκυρας στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Αυτό ήταν το τρίτο «τρίποντο» των «κυανέρυθρων» στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και συνεχίζει να «βλέπει» τετράδα. Μια νίκη ψυχολογίας αφού έρχεται με ανατροπή στο σκορ και καλή εμφάνιση, την ώρα μάλιστα που δεν έχει κάνει ακόμη μεταγραφή μετά τις παραχωρήσεις των Ιρανών. Αντίθετα, η Κέρκυρα έδειξε ότι ακόμη έχει πολύ δρόμο μπροστά της, υπό τις οδηγίες του Σάκη Τσώλη πλέον. Αυτή ήταν η 5η σερί ήττα της, παραμένοντας μακριά από τις νίκες για 8 αγωνιστικές.

Κυριαρχία και φάσεις από νωρίς

Το ματς ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και να πλησιάζει συχνά και σταθερά την περιοχή της Κέρκυρας. Η πρώτη τελική για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήρθε μόλις στο 3' με τον Λάμπρου στην αντεπίθεση, όμως ο Κουτζαβασίλης έκανε την πρώτη του επέμβαση στο παιχνίδι, μπλοκάροντας σταθερά. Πέντε λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά το σουτ του Λάμπρου πέρασε άουτ, ενώ μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να ανεβάζει το ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Στο 12' ο Σιώπης δεν κατάφερε να απειλήσει με το σουτ που δοκίμασε από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 17' ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε και πάλι το σουτ του Λάμπρου από αριστερά, μια κίνηση που δοκίμασε συχνά πυκνά η γηπεδούχος ομάδα. Κάπως έτσι, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν ήδη τις πρώτες τους τελικές στο ματς, συμπληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο κατά το οποίο οι γηπεδούχοι είχαν μεν την επιθετική πρωτοβουλία και τις τελικές, αλλά όχι κάποια ξεκάθαρη φάση για γκολ.

Τέτοια ήταν πάντως αυτή του 22ου λεπτού, όταν ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του από καλή θέση και ο Κουτζαβασίλης επενέβη εντυπωσιακά για ακόμη μια φορά, κρατώντας το «μηδέν» για την άμυνα της Κέρκυρας. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη που είχε αντίθετα ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς στο ματς, αγωνιζόμενη και με ένα κλασικό 3-5-2, βρήκε την πρώτη της τελική στο ματς στο 28', με τον Γεωργίου, το σουτ του οποίου όμως δεν απείλησε τον Μπαντή.

Ο ένας τα έχανε, ο άλλος το έβαλε με την... πρώτη

Όσο κυλούσαν τα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ανέβαζε ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς του. Στο 29' και πάλι ο Λάμπρου είδε τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει την κεφαλιά του μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, ενώ η επόμενη πλέον φάση ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του πρώτου 45λεπτου. Ήταν αυτή του 34ου λεπτού όταν ο Μασούρας σκόραρε για τον Πανιώνιο με πλασέ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Κόρμπου, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα από τον δεύτερο βοηθό ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι χάνουν νέα κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Λάμπρου που βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη, αντί να πλασάρει προσπαθεί να περάσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας ο οποίος έπεσε στα πόδια του και έσωσε την εστία του.

Όπως συμβαίνει... σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά από τις χαμένες ευκαιρίες του Πανιωνίου που έπαιζε για πολλή ώρα στο μισό γήπεδο, η Κέρκυρα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ, τη μοναδική φορά που ουσιαστικά κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Μπαντή. Ήταν το 43ο λεπτό, όταν ο Παμλίδη βρήκε τον Επστάιν στην αντεπίθεση και ο Γερμανός, αφού νίκησε τους αντίπαλους στόπερ στο σπριντ, πλάσαρε εύστοχα τον γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» στην κλειστή του γωνία.

Το γκολ των φιλοξενούμενων ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο, έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες, είδε τον δεύτερο βοηθό να ακυρώνει λανθασμένα ένα γκολ του ως οφσάιντ και την Κέρκυρα να βρίσκει γκολ στην πρώτη της φάση στο ματς.

Ίδια εικόνα αλλά με... γκολ

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, επί της ουσίας ο Πανιώνιος κυνήγησε την Κέρκυρα στο σκορ για λιγότερα από τρία λεπτά. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε μια φάση που η αμυντική γραμμή των «Φαιάκων» βρισκόταν ακόμη στα... αποδυτήρια. Ο Μασούρας ήταν αυτός που απέφυγε εξαιρετικά δύο αντιπάλους του μέσα στην περιοχή και πλάσαρε άψογα τον Κουτζαβασίλη για το 1-1!

Με το σκορ ήδη στο 1-1, ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να παίζει ουσιαστικά στο μισό γήπεδο την Κέρκυρα, με την εικόνα του αγώνα να παραμένει αναλλοίωτη. Η διαφορά ήταν φυσικά ότι αυτή τη φορά, αξιοποίησε -και μάλιστα γρήγορα- τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στο 52' Μασούρας και Ντουρμισάι απείλησαν και πάλι, με τον Κουτζαβασίλη να σώζει ξανά, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο ένα λεπτό αργότερα. Στο 53ο λεπτό, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε στην ανατροπή του σκορ, όταν ο Λάμπρου νίκησε τον Κουτζαβασίλη με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Σαραμαντά.

Το γύρισε, το καθάρισε

Με την άμυνα της Κέρκυρας να πελαγοδρομεί στην επανάληψη και τον Πανιώνιο να βρίσκει αυτό που έψαχνε, το υπόλοιπο μέρος του αγώνα ήταν μάλλον διαδικαστικό. Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις αλλαγές του Σάκη Τσιώλη σε πρόσωπα και σχήμα, δεν κατάφεραν να σηκώσουν κεφάλι και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μπαντή, ενώ αντίθετα η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να βρίσκει φάσεις.

Στο 59' μια σέντρα σουτ του Σιώπη απείλησε τον Κουτζαβασίλη, ενώ άουτ κατέληξαν τα σουτ των Σαραμαντά, Ντουρμισάι και Σπιριντόνοβιτς στη συνέχεια. Τελικά, η πίεση αυτή του Πανιωνίου καρποφόρησε στο 78', όταν ο Παπαγεωργίου, λίγα δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο ματς, έκανε εύκολα το 3-1 από κοντά μετά από έξοχη σέντρα του Μασούρα. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση, αφού μέχρι το φινάλε η ομάδα του Γρηγορίου διαχειρίστηκε εύκολα το παιχνίδι για να ξεκινήσει με το δεξί το 2018.

Το ταμείο του αγώνα
Ο Πανιώνιος πήρε μια νίκη ψυχολογίας στο ξεκίνημα του 2018 δείχνοντας σε όλους ότι ανεξαρτήτως μεταγραφών και ρόστερ, παραμένει μια πάντα υπολογίσιμη δύναμη τα τελευταία χρόνια. Καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ανατροπή στο σκορ και «μήνυμα» σε όσους βιάστηκαν να την ξεγράψουν για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Μασούρας και Λάμπρου. Τα πάντα έκαναν στην επίθεση οι δύο εξτρέμ του Πανιωνίου, με τον πρώτο να έχει ένα έξοχο γκολ και μια αντίστοιχα εξαιρετική ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει το γκολ της ανατροπής σε μια από τις πολλές ευκαιρίες του.

Ο χειρότερος του αγώνα
Οι τρεις στόπερ της Κέρκυρας, Ιωάννου, Γρομητσάρης και Γκράσι, τα έκαναν μαντάρα, χωρίς να καταφέρουν να ακολουθήσουν ποτέ τους αντιπάλους τους όποτε χρειάστηκε να επέμβουν.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Με εξαίρεση την απόφαση του δεύτερου βοηθού στο 11' να ακυρώσει το γκολ του Λάμπρου για τον Πανιώνιο, δεν υπήρξε άλλο σφύριγμα που να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (45' Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83' Πινιώτης).
Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Γρομητσάρης (56' Μπάουμαν), Γκράσι, Γεωργίου, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67' Κόντος), Σιόντης, Επστάιν, Παμλίδης (75' Ζορμπάς).
Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Άγγελος Πήττας (Ηλείας), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου)
Τέταρτος: Γεώργιος Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

Διαβάστε ακόμη...