Πέφτει βαρύ στον Ολυμπιακό το ποσοστό στην ΕΠΟ για τη μεταγραφή του Ρέτσου

Φαίνεται ότι στον Ολυμπιακό πέφτει βαρύ το ποσοστό 3% που πρέπει να αποδώσουν στην ΕΠΟ από την πώληση του Ρέτσου και θέλουν να το μειώσουν σε 1%.
Πηγή: sdna.gr
Πέφτει βαρύ στον Ολυμπιακό το ποσοστό στην ΕΠΟ για τη μεταγραφή του Ρέτσου

Αν ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ ο... Γκιρτζίκης το αίτημα θα πέρναγε χωρίς δεύτερη κουβέντα, όπως και είχε γίνει επί των ημερών της προηγούμενης αιρετής διοίκησης της ΕΠΟ, παρότι ήταν κόντρα στα συμφέροντα της ομοσπονδίας.

Η διοίκηση Γραμμένου το επανέφερε στο 3% κάτι που ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να χωνέψει. Γι' αυτό ο αντιπρόεδρός του, Τ. Αγραφιώτης, έθεσε στο Ε.Ε. της Τετάρτης 20/12 θέμα επιστροφής του ποσοστού από τις μεταγραφές που αποδίδεται στην ΕΠΟ από 3% σε 1%.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κ. Βρακάς, είπε ότι το ποσοστό θα έπρεπε να αυξηθεί προκαλώντας την αντίδραση του Αγραφιώτη που ρώτησε «τι έχετε προσφέρει εσείς για να παίρνετε αυτά τα χρήματα;». Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μ. Γκαγκάτσης, που είπε για ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από την Αργεντινή και το 20% των χρημάτων πήγε στην ομοσπονδία της χώρας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Στράτος, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στην ΓΣ της ΕΠΟ το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συμφώνησε ότι είναι καταστατικό θέμα για το οποίο δεν μπορεί να πάρει απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή.

Πάντως πλην του ανθρώπου του Ολυμπιακού, που θέλει να αποφύγει τα χρήματα που θα πρέπει να αποδώσει στην ΕΠΟ για τη μεταγραφή του Ρέτσου –περίπου 700.000 ευρώ – η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων δεν συζητούν το ενδεχόμενο της μείωσης του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις μεταγραφές.

Διαβάστε ακόμη...