«Είδα πως ο Φυντάνης ήταν έτοιμος να ανέβει στην κερκίδα»

Συνέντευξη από τον Αλέξη Κούγια με... άρωμα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αθλητικού Δικαστή και Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία εξήρε βεβαίως και τον Ηλία Φυντάνη.
Πηγή: sdna.gr
«Είδα πως ο Φυντάνης ήταν έτοιμος να ανέβει στην κερκίδα»

 Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί":

«Σήμερα τελειώνει η τιμωρία μου για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θέλω να σας πω κάτι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι το οποίο δεν έχετε αντιληφθεί. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εκλήθη σε απολογία από τον Αθλητικό Δικαστή.

Ο κ. Καποδίστριας με τιμώρησε και στο σκεπτικό του λέει... τιμωρώ τον κ. Κούγια για δύο μήνες να μην εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο παρά το ότι εξυβρίστηκε από τον ποδοσφαιριστή Ελ Καντουρί και του βάζω και πρόστιμο 23.000’.

Το δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα, πληρώσαμε και το πρόστιμο γιατί αν δεν το πληρώσεις δεν σου ορίζουν παιχνίδια.

15 μέρες μετά ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε τη χυδαιότερη ενέργεια που μπορεί να κάνει αθλητής στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αθλητικός Δικαστής στον ίδιο και την πάμπλουτη ΑΕΚ έβαλε 15 μέρες απαγόρευση και ένα υποτυπώδες πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ. Αμέσως μετά έχει αρχίσει εναντίον μου ένας ορυμαγδός κλήσεων από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Γιατί κάναμε ανακοίνωση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ότι έχουμε επιφυλάξεις από τον διαιτητή Ευαγγέλου. 15 μέρες πριν γίνει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Και τον Ευαγγέλου τον ξαναέβαλαν χθες. Και θυμάστε πως αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

60 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε εμένα. 60 χιλιάδες πρόστιμο στην ΑΕΛ γιατί είπαμε ότι έχουμε επιφυλάξεις. Υπάρχει ένας που είναι στην Επιτροπή Δεοντολογίας και λέγεται Νικητόπουλος. Έχει πάρει εργολαβία τις υποθέσεις για εμάς. Χθες για την ανακοίνωση που έκανα εγώ και στράφηκα κατά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ όταν με αποκάλεσε και ότι χρειάζομαι αυτά που χρειάζομαι. Καινούρια κλήση στην Επιτροπή. 40 χιλιάδες ευρώ, 40 χιλιάδες η ΑΕΛ. Κι έχουμε καινούρια κλήση. Τα συνολικά πρόστιμα που προσπαθούν να μας επιβάλουν είναι της τάξεως των 320 χιλιάδων ευρώ. Ήδη πληρώσαμε 48 χιλιάδες ευρώ. Σε έναν προϋπολογισμού που τηρούμε με ευλάβεια. Δεν χρωστάμε στο ΙΚΑ, την Εφορία. Δεν έχουμε προσφυγές. Πληρώνουμε ακόμη και τους ποδοσφαιριστές επί Πλεξίδα στη Γ’. Το ΙΚΑ του Πλεξίδα μας ήρθε 60 χιλιάδες. Και κάποιοι αντιλαμβάνονται γιατί γίνεται κάτι πολύ μεγάλο.

Δεν ξέρω που θα φτάσουμε στον βαθμολογικό πίνακα ή το Κύπελλο αλλά να ξέρετε εμείς έχουμε βρει τη χημεία μας. Βρήκαμε ένα ταπεινό παιδί. Δεν είναι τεμπέλης. Δεν είναι επαγγελματίας του ποδοσφαίρου. Ο οποίος έγινε μία οικογένεια με τα παιδιά. Είμαστε μία οικογένεια το συμβούλιο κι εκφράζουμε το 99,9 των οπαδών μας.Κάποιοι τύποι που έκαναν και μία διαδήλωση πριν από καιρό έχουν μπει στα λαγούμια τους τώρα. Και με κάποιους από εδώ μέσα που κάνουν κάθε βδομάδα ερωτήσεις και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ήταν και πρώτοι-πρώτοι στην εκδήλωση που έβριζαν την μάνα μου.

Τόσο εγώ προσωπικά στο σημείο που βρίσκομαι και η ΑΕΛ θα βρει το δρόμο της. Με εμένα, το Φυντάνη και με τα παιδιά που αξίζει να φοράν τη φανέλα της. Αυτοί που από εδώ στέλνουν ανταποκρίσεις ότι φεύγει ο Λεοζίνιο, φεύγει ο άλλος, παραμονές κρισίμων αγώνων, να ξέρουν ότι δεν το αποκλείω αλλά αν μου βρείτε κάποιον που να ξέρει ποια είναι η ποδοσφαιρική λογική παραμονές κρισίμων αγώνων να διαταράξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Σας δίνω το λόγο μου ότι δεν ξεχνάμε ούτε τα καλά, ούτε τα κακά. Θα μιλάμε. Ούτε πρόκειται η Επιτροπή Δεοντολογίας να μας αφαιρέσει το Συνταγματικό δικαίωμα του εκφράζεσθαι, ούτε θα αρχίσουμε τις διώξεις.

Στη Λάρισα βρήκα την Ιθάκη μου. Αγαπάω τη πόλη, τους κατοίκους και τους οπαδούς μας. Έχω πληρώσει 950 χιλιάδες ευρώ πρόστιμα. Ότι έχω πει από το 1996 και μετά έχει επαληθευτεί στην πράξη. Έχουν καθίσει στο σκαμνί κι έχουν πάει φυλακή άνθρωποι που κανείς δεν τους άγγιζε. Όσοι με έχουν πειράξει, έχουν εξαφανιστεί. Και τολμώ να πω πως έχασαν και την ελευθερία τους. Δεν χαίρομαι αλλά είναι ανάγκη. Υπάρχουν κακουργηματικές διαδικασίες για κολοσσούς της ελληνικής πραγματικότητας. Επειδή αυτή η ομάδα που έχω τώρα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα. Ότι και να γίνει εμείς θα βρούμε το στόχο μας. Φέτος ο στόχος είναι 5-10. Στο Κύπελλο θα δούμε πως θα πάμε. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες. Σήμερα είναι μεγάλη η νίκη.

Και όσο για το Φυντάνη και με εμένα με σκοπιμότητα έχει γίνει διαστρέβλωση της πραγματικότητας και σε δευτερόλεπτα. Έχουμε κάνει ανακοίνωση. Λυπάμαι αλλά σιγά-σιγά και αυτοί που θέλουν να μας κάνουν κακό θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν. Εμάς δεν θα μας κλείσει το στόμα. Βλέπεις ότι η απέναντι εξέδρα χειροκρότησε τους παίκτες. Αυτό είναι το κριτήριο. Γιατί στην άλλη μαζεύονται πολλοί νταλαβερτζήδες. Μαζευόντουσαν πολλοί περισσότεροι παλιά. Εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της ΑΕΛ. Πριν από λίγες μέρες είχα πει ότι είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο. Το χω ξαναπεί. Ας κοιτάξουν τη διαδρομή. Κανείς δεν μπορεί να με κάνει εμένα να μην πετύχω αυτό που θέλω με καθαρό τρόπο. Ούτε δανεικούς θα πάρω για να μου τους παίρνουν τα Χριστούγεννα. Ούτε θα ξεφτιλίζομαι για να βάζουν οι τερματοφύλακες μου τα γκολ μόνοι τους. Ούτε πρόκειται η δική μου ομάδα να στήσει τα πόδια. Είμαστε μεγάλη ομάδα και σεβασμός να υπάρχει.

Τέτοια μονομερής παρουσίαση του επεισοδίου με τον Ελ Καντουρί δεν ξανασυνάντησα. Κανείς δεν έγραψε τι έκανε ο Ελ Καντουρί πριν. Όχι μόνο σε εμένα αλλά και στον πάγκο. Αν θέλετε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο πρέπει να ανέβουν ομάδες σαν την ΑΕΛ. Δεν υπάρχουν ραγιάδες και είμαστε αξιοπρεπείς. Τον κ. Φυντάνη τον έχω μαζί μου εδώ και 15 χρόνια. Σε όλες τις ομάδες που είχα εκτός από τα Γιάννενα. Τον γνώριζα ως αστυνομικό διευθυντή της Σαλαμίνας. Και πραγματικά γνώριζα ότι του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Ήξερα ότι είναι ένας τίμιος προπονητής με την διαδρομή του. Να μην φεύγει και πολύ από την Αθήνα λόγω της δουλειάς του. Όταν πήγαν να με καταστρέψουν στην Παναχαϊκή και μας έστηναν τα παιχνίδια και είχα φτάσει σε απόγνωση είπα ότι πρέπει να βρω έναν λεβέντη προπονητή. Καθαρό. Που να μην μπορούν να τον εκβιάσουν ούτε να φοβάται γιατί ήταν η παντοδυναμία της Ηλιούπολης. Τα έχετε ζήσει.

Ήρθε και κάναμε 19 νίκες σερί και πήραμε το πρωτάθλημα όταν η Παναχαϊκή ήταν 7 χρόνια στη Γ’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά φαγώθηκαν οι Πατρινοί ότι ο Φυντάνης είναι προπονητής Γ’ Εθνικής και άρχισα να παίρνω προπονητές Α’ Εθνικής. Τον Γκέραρντ. Διάφορους. Τον ξαναπήρα. Σε 11 αγώνες κάναμε πρωταθλητισμό. Μετά πούλησα. Κι όταν έφυγα ήθελα να τον φέρω εδώ. Αλλά στη Λάρισα αν έφερνα τον Φυντάνη θα είχα πρόβλημα. Ψάξαμε να βρούμε προπονητές Α’ Εθνικής και φέραμε. Εγώ τον ξέρω τον κ. Φυντάνη. Όταν τον βρίζει κάποιος επειδή είναι «αντρούκλα». Και οι άντρες δεν είναι έχω 50 μπράβους και είμαι ο τάδε επιχειρηματίας και στέλνω τους μπράβους και τον δέρνουν.

Όταν σου βρίζουν την μάνα ή τον πατέρα ή ιερά πρόσωπα για εσένα πρέπει να ξέρει και ο άλλος τι θα αντιμετωπίσει. Επειδή δεν ήθελα να δώσει δικαιώματα γιατί τον είδα ότι ήταν έτοιμος να ανέβει στην κερκίδα. Το γνωρίζω και το έχει κάνει. Και καλά κάνει. Γιατί ο άλλος με την ασφάλεια που έχει να βρίζει χυδαία τον προπονητή μόνο σε υποβαθμισμένες ομάδες γίνεται. Και η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Κι έφυγα τρέχοντας. Τον πρόλαβα και τον αγκάλιασα αν είδατε και κάποιοι παράφρασαν την πραγματικότητα. Ο Φυντάνης είναι σαν παιδί μου και γι’ αυτό πάμε και καλά».

Διαβάστε ακόμη...