"Άδειασμα" του Άρη από την FIBA! (vid)

Με κείμενό της στην επίσημη ιστοσελίδα του Βasketball Champions League, η FIBA πήρε θέση για την τελευταία φάση του Άρης-Αβελίνο και τόνισε πως έπρεπε να δοθούν τρεις βολές στους Ιταλούς.
Πηγή: sdna.gr
"Άδειασμα" του Άρη από την FIBA! (vid)

Το ματς του Άρη με την Αβελίνο είχε δραματικό φινάλε με την ελληνικό ομάδα να παίρνει τελικά τη σημαντική νίκη στο «Nick Galis Hall». Πάντως, οι Ιταλοί είχαν πολλά παράπονα με τη λήξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Ριτς έγινε έξαλλος καθώς ζήτησε φάουλ του Βασιλόπουλου στην τελευταία επίθεση, το οποίο θα του έδινε δικαίωμα για τρεις βολές και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στην στήλη «Tough Calls» (σ.σ. Δύσκολα Σφυρίγματα), η FIBA στάθηκε στη συγκεκριμένη φάση και ανέφερε πως θα έπρεπε όντως να έχει δοθεί φάουλ και τρεις βολές υπέρ του Αμερικανού γκαρντ της Αβελίνο.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του Basketball Champions League γράφτηκε το εξής:

«Ο παίκτης με τον αριθμό 25 (πράσινη φανέλα) κάνει ένα jump shot και ο αμυνόμενος με τον αριθμό 21 (κίτρινη φανέλα) πηδά για να σταματήσει το σουτ. Ο παίκτης με το 21 (κίτρινη φανέλα) δεν πηδά κάθετα και προκαλεί καθαρή, παράνομη επαφή με το σώμα του σουτέρ που πηδά κάθετα. Θα έπρεπε να δοθεί φάουλ από τον παίκτη με τον αριθμό 21 (κίτρινη φανέλα) και να πάρει τρεις βολές ο παίκτης με τον αριθμό 25 (πράσινη φανέλα).

Αποτέλεσμα: Εσφαλμένη απόφαση των διαιτητών».

Διαβάστε ακόμη...