«Θα ήθελα για συμπαίκτη τον Βιεϊρίνια»

Από paok24.com:Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποθέωσε τον Πορτογάλο άσο του #PAOK - Τι δήλωσε για το ντέρμπι #PAOK
Πηγή: paok24.com
«Θα ήθελα για συμπαίκτη τον Βιεϊρίνια»

Στο ψυχολογικό αβαντάζ που θα πάρει ο νικητής του ντέρμπι στάθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Βιεϊρίνια, τον οποίο θα ήθελε να έχει συμπαίκτη από το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο Εθνοσπόρ:

Είναι το ματς καθοριστικό για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

"Οχι, δεν πιστεύω ότι το ματς της Κυριακής θα είναι καθοριστικό για το πρωτάθλημα και το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. Εκτιμώ, όμως, ότι όποιος κερδίσει θα αποκτήσει σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ στην κούρσα διεκδίκησης του πρωταθλήματος, όπου κάθε εβδομάδα έχουμε εναλλαγές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Θα είναι, ωστόσο, μία νίκη ψυχολογίας και θα μπορέσει να δώσει ώθηση στην ομάδα που θα επικρατήσει, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, μάλιστα".

Ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θα... κλείδωνες στα αποδυτήρια;

"Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι περισσότερο υπολογίσιμος ως σύνολο. Είναι ομάδα που προσπαθεί να βγάλει συνοχή. Δεν έχω δει κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Ακόμα και ο Πρίγιοβιτς, που έχει βάλει τόσα γκολ και αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» στην επίθεση του αντιπάλου, όσο θυμάμαι από τις περυσινές αναμετρήσεις μας, δεν μας προκάλεσε ζήτημα»".

Ποια θεωρείς προτερήματα και αδυναμίες του αντιπάλου;

"Ειλικρινά, δεν έχω δει πολύ τον ΠΑΟΚ φέτος. Είναι νέα ομάδα, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ετσι και αλλιώς, η ανάλυση του αντιπάλου είναι δουλειά του προπονητή μας και εμείς, μετά το ματς με τη Μίλαν, μπήκαμε αμέσως σε αυτήν τη διαδικασία. Βέβαια, φέτος δεν έχω δει σχεδόν τίποτα από τον ΠΑΟΚ, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θα ήθελες στην ομάδα σου;

"Εχει παίκτες που τους ξέρουμε από το παρελθόν και είναι εγνωσμένης αξίας, αναγνωρίζω και υπολογίζω τον Βιεϊρίνια. Εχουμε παίξει μαζί, πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, από εκείνους που θα ήθελα να έχω συμπαίκτε".

Εκτιμάς πως θα είναι καθοριστική η παρουσία/απουσία Ελλήνων από τις δύο 11άδες;

"Νομίζω πως γενικά, ναι, είναι κομμάτι που μπορεί να έχει ρόλο. Εμείς είμαστε μια ομάδα με πολλούς Ελληνες συνήθως στην 11άδα και θεωρώ πως είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τη λειτουργία της ομάδας. Ειδικά στα ντέρμπι, το ελληνικό στοιχείο παίζει ρόλο. Νομίζω πως φάνηκε έντονα και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικός παράγοντας για το πώς μια ομάδα μπορεί να αναλύσει και να διεκδικήσει ένα παιχνίδι, να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο να βγει νικήτρια από αυτό. Επίσης, είναι σημαντικός ο τρόπος που οι Ελληνες μπορούν να μεταφέρουν σε όλη την ομάδα, ακόμα και σε εκείνους που δεν ξέρουν τι σημαίνει ελληνικό ντέρμπι, την ειδική σημειολογία που κρύβει και όσα μπορεί να σηματοδοτεί για κάθε ομάδα".

Είναι σημαντική η παράδοση με τις νίκες της ΑΕΚ/ήττες του ΠΑΟΚ στην Αθήνα;

"Η παράδοση που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, εκτιμώ πως μπορεί να μας προσφέρει ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ. Εχουμε δείξει πως ειδικά στην έδρα μας, μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια άσχημα αποτελέσματα όταν παίζει μακριά από την έδρα του, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι τόσο σημαντικό σε αυτήν τη φάση. Ετσι και αλλιώς, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ο ΠΑΟΚ έχει κυρίως νέους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το παρελθόν και περιμένω πως θα αναζητήσουν τρόπο για μια νέα αρχή σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι".

Διαβάστε ακόμη...