Έρχεται τιμωρία για καπνογόνα και πανό

Βαρύ αναμένεται να είναι το πρόστιμο για τους «ερυθρόλευκους» ελέω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί τους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και το πανό κατά της οικογένειας Σαββίδη.
Πηγή: onsports.gr
Έρχεται τιμωρία για καπνογόνα και πανό

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, το άναμμα πυρσών τιμωρείται από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με πρόστιμο και στην περίπτωση που μία ομάδα έχει τρεις τιμωρίες, τότε αυτομάτως τιμωρείται με τον αποκλεισμό της έδρας της για μία έως δύο αγωνιστικές.

Το βράδυ της Κυριακής (22/10) οι οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν πολλά καπνογόνα, τόσο πριν την σέντρα του αγώνα, που προκάλεσε και την έναρξη της αναμέτρησης, όσο και στο γκολ του Μπιόρν Ένγκελς στο 51ο λεπτό, κάτι που προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή από τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι Πρωταθλητές Ελλάδας αναμένεται να τιμωρηθούν για άναμμα πυρσών, κάτι που σημαίνει πως το πρόστιμο που θα διπλασιαστεί και την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο, θα τιμωρηθεί το «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα, το πανό που ανέβασαν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών κατά της οικογένειας του Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να φέρει κι άλλο πρόστιμο. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ «Σε περίπτωση που από τους θεατές του αγώνα (...) αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν αξιωματούχους ομάδας ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ».

Παράλληλα, στην ίδια παράγραφο αναφέρεται: «...Εφόσον, παρά τις προειδοποιήσεις, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατά οποιοδήποτε τρόπο οι ανωτέρω παραβάσεις, τότε ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να σημειώσει στο Φύλλο Αγώνα τις παραβάσεις αυτές και τον χρόνο που διαπράχθηκαν. Τότε το δικαιοδοτικό όργανο επιβάλλει χρηματική ποινή 30.000 ευρώ (...) Εφόσον ο διαιτητής διακόψει τον αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη...