Στο όριο για «καμπάνα» Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα!

Η τιμωρία της ΑΕΚ έβαλε εν μέρει μυαλό στις περισσότερες ομάδες και τα καπνογόνα έχουν ελαττωθεί, όμως για δύο συγκεκριμένες ομάδες, η επόμενη φορά θα είναι μοιραία...
Πηγή: sdna.gr
Στο όριο για «καμπάνα» Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα!

Αντιμέτωποι με τιμωρία της έδρας τους θα βρεθούν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που σε οποιοδήποτε επόμενο φετινό ματς, οι οπαδοί τους ανάψουν καπνογόνα στην κερκίδα, είτε σε εντός είτε σε εκτός έδρας παιχνίδι!

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είναι οι μοναδικές ομάδες στο πρωτάθλημα που έχουν ήδη τιμωρηθεί ως υπότροπες για το συγκεκριμένο παράπτωμα (δηλαδή έχουν τιμωρηθεί από δύο φορές).

Όπως, λοιπόν, συνέβη και με την ΑΕΚ που έχει ήδη τιμωρηθεί η έδρα της, στην περίπτωση που η υποτροπή... διπλώσει (δηλαδή επαναληφθεί το παράπτωμα για τρίτη φορά), τότε βάσει και του δεδικασμένου, η τιμωρία της έδρας θεωρείται βέβαιη.

Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο για απλό άναμμα καπνογόνων (χωρίς ρίψη) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα την 3η αγωνιστική και ως υπότροπος στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα την 4η αγωνιστική.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο για τον ίδιο λόγο στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ως υπότροπος στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ την 2η αγωνιστική.

Μέχρι στιγμής, τρεις φορές απολογούμενη για το ίδιο παράπτωμα έχει πάει μόνο η ΑΕΚ, γι' αυτό και έφτασε να τιμωρηθεί η έδρα της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ δεν ήταν υπότροπη μόνο για άναμμα καπνογόνων! Είναι υπότροπη και για ρίψεις αντικειμένων που «δεν προκάλεσαν έστω προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι». Και εδώ επανέρχεται η κουβέντα που μόνο το SDNA έχει αναδείξει, σχετικά με τις αστείες διατάξεις που περιλαμβάνει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ: Όσες φορές και να είναι υπότροπη μια ΠΑΕ για «ρίψεις αντικειμένων που δεν προκάλεσαν προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι», η έδρα της ομάδας δεν τιμωρείται ΠΟΤΕ! Απλώς διπλασιάζονται κάθε φορά τα πρόστιμα!

Με λίγα λόγια, είναι προτιμότερο να πετάς στο ταρτάν ή οπουδήποτε το καπνογόνο (αρκεί να μην διακόψει το ματς ο διαιτητής, έστω προσωρινά), παρά να το κρατάς αναμμένο στην κερκίδα! Διότι στην πρώτη περίπτωση θα διπλασιάζονται απλώς τα πρόστιμα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα τιμωρείται η έδρα από την δεύτερη υποτροπή και μετά!!!

Άλλη ομάδα που έχει πάει δύο φορές απολογούμενη στα πειθαρχικά όργανα, είναι η Λάρισα, όμως για δύο διαφορετικά παραπτώματα (συνεπώς δεν είναι υπότροπη): Την 2η αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης για άναμμα καπνογόνων χωρίς ρίψη και την 6η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ για ρίψεις αντικειμένων χωρίς να διακοπεί προσωρινά το ματς.

Ο Παναθηναϊκός δε, έχει πάει συνολικά τρεις φορές απολογούμενος και του έχουν επιβληθεί πρόστιμα, καθώς πέραν των δύο προαναφερθέντων, τιμωρήθηκε και για το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ για απρεπή συνθήματα και υβριστικά πανό. Όμως το συγκεκριμένο παράπτωμα δεν έχει τιμωρία έδρας, όσες φορές και αν υπάρξει υποτροπή.

Τέλος, μόλις μία φορά ενώπιον του αθλητικού δικαστή, έχουν βρεθεί μέχρι τώρα οι ΠΑΕ: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων, Παναιτωλικός και Πανιώνιος ο οποίος δικάζεται την Παρασκευή. Άπαντες έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Καμία τιμωρία από τα πειθαρχικά όργανα έχουν ως τώρα οι Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Λαμία, Κέρκυρα και Πλατανιάς.

Διαβάστε ακόμη...