Δεν του φτάνει ούτε το ξεπούλημα!

Από onsports.gr : Οι πωλήσεις του Παναθηναϊκού την εποχή της οικονομικής του κρίσης φτάνουν τα 2/3 της τιμής του... Ρέτσου!
Πηγή: onsports.gr
Δεν του φτάνει ούτε το ξεπούλημα!

Στο σημείο που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός, οι πωλήσεις παικτών φαντάζουν (και είναι) η μόνη σίγουρη πηγή εσόδων αυτή τη στιγμή. Ο Αλαφούζος έφυγε, τα χρέη... σφίγγουν σα θηλιά γύρω απ' τον λαιμό των «πράσινων» και πρέπει κάτι να γίνει. Όσο παρατηρείται η καθυστέρηση στο να ξεκινήσει η προσπάθεια βοήθειας απ' τον κόσμο, δεν μπορεί το «τριφύλλι» να προχωρά μόνο με τα έσοδα απ' τα εισιτήρια. Κατά συνέπεια, τα πολλά χρήματα θα έρθουν δυστυχώς απ' το ξεπούλημα του ρόστερ.

Ο Βλαχοδήμος πάει Μπενφίκα, ακολουθούν και άλλα παιδιά (π.χ. Λουντ) που δυστυχώς θα αποχωρήσουν αναγκαστικά μια και η ομάδα δεν έχει την δυνατότητα ούτε να τους κρατήσει, ούτε να πληρώνει τα συμβόλαιά τους. Μέχρι το τέλος της σεζόν απαιτούνται τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ για να γλιτώσει το... κανόνι η ΠΑΕ. Κι όλα αυτά χωρίς να είναι σίγουρο για παράδειγμα πως θα κατορθώσει να πάρει άδεια για να παίξει Ευρώπη την επόμενη σεζόν (με όσα αυτό συνεπάγεται).

Να... χτυπάς το κεφάλι σου

Το πόσα μπορεί να βγάλει ο Παναθηναϊκός απ' τις πωλήσεις παικτών, είναι άγνωστο. Απ' τη μία υπάρχουν παιδιά σε εξαιρετική ηλικία, με καλό όνομα και σημαντική προοπτική που λογικά θα έπρεπε να φέρουν αρκετά εκατομμύρια. Αλλά όλοι ξέρουν πως σε πετυχαίνουν στην ανάγκη και θα το εκμεταλλευτούν. Προτιμώντας, ίσως, να περιμένουν μήπως και δεν πληρώσεις τις δόσεις συμβολαίων και κάνουν οι παίκτες προσφυγές για να φύγουν ως ελεύθεροι. Ακόμη και να μη γίνει αυτό, σαφώς θα πάρεις αρκετά λιγότερα απ' την πραγματική αξία των ποδοσφαιριστών.

Άλλωστε ακόμη και ιστορικά να το δει κανείς, ο Παναθηναϊκός όταν πουλάει παίκτες είναι να... χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ειδικά την εποχή της οικονομικής κρίσης στο «τριφύλλι», την περίοδο που συνέπεσε με την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο διοικητικό... τιμόνι δηλαδή, τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Απ' το 2012 ήταν πολλοί οι παίκτες που αποχώρησαν απ' την ομάδα. Στην πλειοψηφία τους έφυγαν ως ελεύθεροι. Αυτοί που πωλήθηκαν (μέχρι και τον Ζέκα που είναι το τελευταίο παράδειγμα) είναι συνολικά 12 παίκτες. Μέσα σε αυτούς ονόματα όπως ο Μπεργκ, ο Ζέκα, ο Καρνέζης, ο Καρέλης. Συνολικά ξέρετε πόσα έσοδα είχε ο Παναθηναϊκός απ' αυτές τις 12 πωλήσεις; Το... τεράστιο ποσό των 15.190.000 ευρώ! Δηλαδή λιγότερα απ' όσα θα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός μόνο για την φετινή του χρήση που φτάνει τα 17.000.000! Ή αν θέλετε, οι «πράσινοι» πούλησαν 12 παίκτες αξίας σε καλή ηλικία, με «βαρύ» όνομα οι περισσότεροι εξ αυτών, έναντι των 2/3 απ' τα χρήματα που διαβάσαμε πως πήρε ο ΟΣΦΠ για να δώσει τον Ρέτσο. Το λιγότερο αδιανόητο, αλλά όταν είσαι σε τέτοια ανάγκη (ειδικά όπως τώρα) δυστυχώς πρέπει να συνηθίσεις το ξεπούλημα...

Οι «πράσινες» πωλήσεις απ' το 2012 μέχρι σήμερα:

Παίκτης Ομάδα Έσοδα
Μαυρίας Σάντερλαντ 3.000.000
Ζέκα Κοπεγχάγη 2.600.000
Μπεργκ Αλ Αϊν 2.500.000
Καρέλης Γκενκ 2.300.000
Καπίνο Μάιντς 2.200.000
Καρνέζης Ουντινέζε 800.000
Φιγκερόα Τζοχόρ 750.000
Φουρλάνος Κλαμπ Μπριζ 340.000
Αμπέντ Ντιζόν 250.000
Καλτσάς Ασρτέρας Τ. 200.000
Κλωναρίδης Λανς 150.000
Πάπε Σο Ελαζίγκσπορ 100.000
ΣΥΝΟΛΟ 15.190.000

Διαβάστε ακόμη...