Σε 14 μήνες άλλαξε όσους προπονητές είχε αλλάξει σε... 6 χρόνια!

Από sdna.gr : Υπάρχει στον κόσμο άλλη πρωταθλήτρια ομάδα που να έχει αλλάξει εφτά φορές προπονητή σε διάστημα 14 μηνών; Η... ηλεκτρική καρέκλα στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει γίνει πλέον πιο επικίνδυνη από ποτέ!
Πηγή: sdna.gr
Σε 14 μήνες άλλαξε όσους προπονητές είχε αλλάξει σε... 6 χρόνια!

Οι αλλαγές προπονητών στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πλέον συνήθεια. Τι κι αν η ομάδα κατακτά τον εγχώριο τίτλο συνεχόμενα τα τελευταία επτά χρόνια; Η καρέκλα στον πάγκο είναι ηλεκτρική και όποιος κάτσει δεν χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός για να αντικατασταθεί. Κι αυτό σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μέσα στη σεζόν.

Η ήττα στο ντέρμπι από την ΑΕΚ έριξε τους τίτλους τέλους για τον Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό. Μπορεί ο Αλβανός τεχνικός να έκανε τη δουλειά και να έβαλε τους «ερυθρόλευκους» στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ φέρνοντας τρελά έσοδα στο Λιμάνι, αλλά έναν μήνα μετά την πρόκριση κούνησε... μαντήλι.

Η επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού για την τέταρτη προπονητική του θητεία στην ομάδα σήμανε την έβδομη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας τους τελευταίους 14 μήνες! Από πέρυσι το καλοκαίρι η αιφνίδια αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα με την έναρξη της προετοιμασίας άνοιξε την πόρτα της εξόδου για τους προπονητές του Ολυμπιακού, καθώς ο ένας μετά τον άλλο αργά ή γρήγορα θα έχαναν τη δουλειά τους, πράγμα πρωτοφανές για μια ομάδα που κατακτά τον τίτλο!

Σίλβα, Βίκτορ, Πάουλο Μπέντο, Βασίλης Βούζας Τάκης Λεμονής, Μπέσνικ Χάσι και ξανά Λεμονής, και όλα αυτά μέσα σε 14 μήνες! Επτά αλλαγές προπονητών σε ένα χρόνο και μερικούς μήνες από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αριθμός που ξεπερνά τις αλλαγές προπονητών που είχαν λάβει χώρα από το καλοκαίρι του 2010 ως το καλοκαίρι του 2016 από τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού! Σε εκείνο το διάστημα από τον πάγκο του Ολυμπιακού είχαν περάσει έξι πρόσωπα: οι Λίνεν, Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Νικοπολίδης, Μίτσελ και Περέιρα.

Διαφορές από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ...
Οι επτά αλλαγές προπονητών μέσα στο διάστημα 14 μηνών δεν ξεπερνά μόνο την προηγούμενη εξαετία επί Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία, αλλά αποτελεί μοναδικό φαινόμενο πανευρωπαϊκά για πρωταθλήτρια ομάδα. Στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι, ο Αντόνιο Κόντε παραμένει από το καλοκαίρι του 2016 στον πάγκο. Στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονακό, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ συμπληρώνει ήδη τριετία στο Πριγκιπάτο. Στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, ο Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει από πέρυσι το καλοκαίρι. Στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συμπλήρωσε τρία χρόνια στο τιμόνι, ενώ στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται στον πάγκο της Βασίλισσας από τις αρχές του 2016.

...μέχρι τα πρωταθλήματα δεύτερης διαλογής
Πάμε, όμως, και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεύτερης διαλογής, κάτι που πάνω-κάτω δεν διαφοροποιεί την κατάσταση. Στην Ολλανδία η πρωταθλήτρια Φέγενορντ έχει προσλάβει τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ από το καλοκαίρι του 2015, και στο Βέλγιο η πρωταθλήτρια Άντερλεχτ μόλις πρόσφατα απέλυσε τον Ρενέ Βίλερ που βρισκόταν από το καλοκαίρι του 2016 στα ηνία της. Στην Πορτογαλία η πρωταθλήτρια Μπενφίκα συνεχίζει με τον Ρουί Βιτόρια στον πάγκο από το καλοκαίρι του 2015, ενώ στην Τουρκία ο Σενιόλ Γκιουνές είναι εδώ και δύο χρόνια στην τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Μπεσίκτας. Στη Σκωτία ο Μπρένταν Ρότζερς στην πρωταθλήτρια Σέλτικ συνεχίζει από το καλοκαίρι του 2016 στο τιμόνι. Στην πρωταθλήτρια Ρωσίας Σπαρτάκ Μόσχας ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα παραμένει από το περσινό καλοκαίρι ως πρώτος προπονητής, στην πρωταθλήτρια Ελβετίας Βασιλεία, ο Ράφαελ Βίκι είναι μόλις ο δεύτερος τεχνικός τους τελευταίους 14 μήνες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ με τον Μάρκο Ρόζε να είναι ο δεύτερος προπονητής σε ανάλογο χρονικό διάστημα.

Και από τη Σκανδιναβία και τα Βαλκάνια...
Στη Σκανδιναβία, η πρωταθλήτρια Μάλμε έχει αλλάξει μόλις δύο προπονητές τους τελευταίους 14 μήνες, με τον Μάγκνους Πέρσον να βρίσκεται στον πάγκο από τον περασμένο Νοέμβριο. Στην πρωταθλήτρια Δανίας Κοπεγχάγη ο Στάλε Σολμπάκεν έχει ριζώσει από το 2013 και στην πρωταθλήτρια Νορβηγίας Ρόζενμποργκ, ο Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν έκλεισε ήδη τρία χρόνια στην τεχνική ηγεσία της.

Πάμε και στα Βαλκάνια, όπου στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας Βιτορούλ, ο θρυλικός Γκιόργκι Χάτζι βρίσκεται στον πάγκο της από το 2014. Στη Σερβία η πρωταθλήτρια Παρτιζάν έχει αλλάξει τρεις προπονητές, με τον Μίροσλαβ Τζούκιτς να αναλαμβάνει από φέτος το καλοκαίρι, ενώ στην πρωταθλήτρια Κροατίας Ριέκα ο Ματίας Κεκ βρίσκεται στον πάγκο της από το 2013. Στην πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς ο Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ είναι ο δεύτερος προπονητής τους τελευταίους 14 μήνες, ενώ στην πρωταθλήτρια Αλβανίας Κουκέσι, ο Μλάντεν Μιλίνκοβιτς αποτελεί τον τρίτο προπονητή στο ίδιο διάστημα.

...ως τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία και την Κίνα!
Στη Λατινική Αμερική, η πρωταθλήτρια Αργεντινής Μπόκα Τζούνιορς συνεχίζει με τον Γκιγέρμο Σελότο στον πάγκο από τον Μάρτιο του 2016, στην πρωταθλήτρια Βραζιλίας Παλμέιρας ο Κούκα αποτελεί τον τρίτο προπονητή τους τελευταίους 14 μήνες, στη μακρινή Αυστραλία η πρωταθλήτρια Σίδνεϊ έχει στην τεχνική της ηγεσία τον Γκρέιαμ Άρνολντ από το 2014 και στα ΗΑΕ η πρωταθλήτρια Αλ Ζαζίρα τον Τεν Κάτε από το 2015. Στην πρωταθλήτρια Αιγύπτου Αλ Αχλί ο Χοσάμ Ελ Μπαντρί είναι ο δεύτερος προπονητής τους τελευταίους 14 μήνες, ενώ στην πρωταθλήτρια Κίνας Γκουανγκζού ο Σκολάρι συνεχίζει στον πάγκο από το 2015. Αλλά και στους πρωταθλητές του MLS στις ΗΠΑ, τους Σιάτλ Σάουντερς, ο Μπράιαν Σμέτζερ είναι μόλις ο δεύτερος προπονητής στον πάγκο της ομάδας τους τελευταίους 14 μήνες.

Πιο πολλές αλλαγές και από τους «προπονητοφάγους» της Παλέρμο!
Απ' άκρη σ' άκρη σε όλο τον πλανήτη ο Ολυμπιακός αποτελεί τη μοναδική πρωταθλήτρια ομάδα με επτά αλλαγές προπονητών το παραπάνω διάστημα. Αριθμός που ξεπερνάει μέχρι και την Παλέρμο, όπου οι αλλαγές των προπονητών ήταν ανέκαθεν... ψωμοτύρι για τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Το ίδιο χρονικό διάστημα η Παλέρμο είχε δύο αλλαγές λιγότερες, με πέντε προπονητές να περνούν από την ηλεκτρική καρέκλα του ιταλικού συλλόγου από το περσινό καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Το μακροχρόνιο πλάνο και η στήριξη στους ανθρώπους που παίρνουν τα κλειδιά στους «ερυθρόλευκους» είναι λέξεις που έχουν χαθεί ή ουδέποτε υπήρξαν και πλέον μένει να φανεί αν ο Τάκης Λεμονής αποδειχτεί πάλι... υπηρεσιακός, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν μερικούς μήνες, παρότι οδήγησε τον Ολυμπιακό στην τελική ευθεία της σεζόν στην κατάκτηση του έβδομου σερί τίτλου.

Διαβάστε ακόμη...