Το πιο ακριβό παλτό ...

Ο Γενς Βέμερ αποδεικνύεται ο πιο ακριβός... τουρίστας που πέρασε ποτε από την Ελλάδα, αφού αν του επιδικαστούν τα χρήματα από την προσφυγή που κατέθεσε κατά του Παναθηναϊκού θα του έχει κοστίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο για 14 ώρες στο γήπεδο!
Πηγή: sdna.gr
Το πιο ακριβό παλτό ...

Κάπως έτσι, φτάσαμε ως χώρα στα μνημόνια. Κάπως έτσι, έφτασε και ο Παναθηναϊκός στην οικονομική ασφυξία. Από επαχθείς και επονείδιστες (όπως θα έλεγε και μία ψυχή) συμφωνίες που έγιναν αργότερα θηλιά στον λαιμό.

Ο Γενς Βέμερ κατέθεσε προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού διεκδικώντας 550.000 ευρώ, που αναλογούν σε «δεδουλευμένα» της περασμένης σεζόν, αλλά και ολόκληρο το ποσό του τρίτου χρόνου του συμβολαίου του, ποσό που αν του επιδικαστεί θα τον βάλει και επισήμως στο κλαμπ των εκατομμυριούχων.

Γιατί τον πήρε ο Παναθηναϊκός;

Ο Γερμανός δεν ήταν «πουθενάς». Μεγάλωσε στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης, συνέχισε στη δεύτερη ομάδα της Bundesliga και για 7 συναπτά χρόνια ήταν ο βασικός μπακ της Πάντερμπορν. Μετρούσε κοντά στις 200 συμμετοχές με τη φανέλα της και τη σεζόν 2014-15 είχε αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια με τη γερμανική ομάδα στη σούπερ-απαιτητική Bundesliga. Με άλλα λόγια είχε ένα αξιόλογο βιογραφικό, που σε θεωρητικό επίπεδο έφτανε και περίσσευε για μία ελληνική ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2015 που ήρθε ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό ήταν 30 ετών και το scouting report μιλούσε για ένα πολύ συνεπή μπακ, με εξειδίκευση στη θέση του, ο οποίος ήταν αρκετά καλός αθλητής και πάνω στο πικ της καριέρας του.

Ποιος τον έφερε;

Ο Βέμερ αποτέλεσε την τρίτη μεταγραφή του «τριφυλλιού» το καλοκαίρι του 2015, μετά τους Καλτσά και Λουντ, παίρνοντας το πράσινο φως. τόσο από τον τότε τεχνικό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, όσο και από τον Νίκο Νταμπίζα. Για να πειστεί ο Γερμανός να αφήσει την χώρα του, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε (ή επέλεξε) να του δώσει ένα δελεαστικό κλειστό τριετές συμβόλαιο (κάτι που έκανε αργότερα και με τον Σέρχιο Σάντσεθ), το οποίο έμοιαζε μπετόν - αρμέ.

Τις δύο πρώτες χρονιές οι απολαβές του συμφωνήθηκαν στις 300.000 ευρώ, ενώ για την τελευταία σεζόν η συμφωνία προέβλεπε μία μικρή αύξηση κατά 50 χιλιάρικο. Το όλον, ένα κουστούμι οριακά κάτω από το εκατομμύριο (950.000 ευρώ), χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η εφορία και διάφορα λοιπά έξοδα, που ανέβασαν κατά πολύ το κόστος.

Γιατί εξαφανίστηκε;

Ο Γερμανός ήρθε για να πάρει τη φανέλα του βασικού δεξιού μπακ στο σπίτι του, όμως η αλήθεια είναι ότι από τα φιλικά κιόλας έδειξε κάπως... λίγος. Ο Βέμερ ξεκίνησε βασικός στα δύο παιχνίδια απέναντι στην Μπριζ (2-1, 0-3), αλλά και στο πρώτο ματς με την Καμπάλα (0-0) και μετά τον έφαγε για πρώτη φορά το μαύρο σκοτάδι.

Ο διπλός ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Παναθηναϊκό προκάλεσε αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις και ο Γερμανός ήταν ένα από τα πρώτα εύκολα θύματα, που στοχοποιήθηκαν.

Η αποχώρηση του Αναστασίου και η έλευση του Στραματσόνι έβγαλαν τον Βέμερ από την ναφθαλίνη, αφού μετά από τρίμηνη αποχή επανεμφανίστηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Περιστέρι στην νίκη με 1-2 επί του Ατρομήτου για το πρωτάθλημα.

Μόνος με τις μπουλντόζες...

Ο Βέμερ αγωνίστηκε σε άλλα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και άλλα τόσα κυπέλλου και το κύκνειο άσμα του με την πράσινη φανέλα ήρθε στις 14 Ιανουαρίου του 2016 στην εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Κύπελλο με 0-1.

Με άλλα λόγια ο Γερμανός ίδρωσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» για 270 λεπτά στην Ευρώπη, για 348 στο πρωτάθλημα και για 213 στο Κύπελλο, το σύνολο 831 λεπτά, κάτι λιγότερο από 14 ώρες καθαρού ποδοσφαίρου.

Κάτι λιγότερο από δύο μεροκάματα ενός εργάτη. Για όλες αυτές τις υπηρεσίες του, ο Γερμανός (αν δικαιωθεί δικαστικά) θα έχει εισπράξει 950.000 ευρώ από το τριφύλλι! Ακριβώς 1143 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό!

Γερμανικό ατσάλι

Ο Βέμερ μπορεί να μην έπεισε κανέναν για τις αγωνιστικές του αρετές, όμως δεν μπορεί κανείς να μην τονίσει την ατσάλινη αντίσταση του σε κάθε προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης του συμβολαίου του. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Γερμανός κάθισε πάνω στη συμφωνία με τον Παναθηναϊκού, αφού (ας μη γελιόμαστε) δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού στην αγορά αυτά τα λεφτά.

Κάπως έτσι, δίχως να δώσει την παραμικρή αφορμή, ως ψυχρός σωστός επαγγελματίας έκανε ατομικό πρόγραμμα για πάνω από ένα χρόνο δίχως να υπολογίζεται από τον Παναθηναϊκό, δίχως να διαμαρτύρεται και δίχως να «σπάει» σε διάφορα λεκτικά πεσίματα οπαδών, όπως αυτό το Τέχελεν στη φετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Μετά από 552 ημέρες αγωνιστικής σκουριάς, ο Βέμερ προσέφυγε δικαστικά κατά του «τριφυλλιού» και αποχαιρέτισε την Ελλάδα, στην υγειά της οποίας θα πίνει όσο βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο...

Διαβάστε ακόμη...