«Βόμβες» Καμμένου κατά Μαρινάκη

Από inpaok.com:«Βόμβες» κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, από τον Πάνο Καμμένο, πριν από λίγο στην Ελληνικού βουλή.
Πηγή: inpaok.com
«Βόμβες» Καμμένου κατά Μαρινάκη

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε πάταγο.

Η ερώτηση που δέχθηκε από τον Αδωνι Γεωργιάδη ήταν η εξής: «Κύριε υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη. Αφού για να του πείτε αυτά που είπε ο κ. Κοντονής χρειάζεστε 16 δευτερόλεπτα, 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;»

Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσε...

«Από τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο «Ελ.Βενιζέλος» με 622.000 ευρώ Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η υπόθεση Noor-1 δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη. Όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη στην απάντησή του ότι «ένας από αυτούς που παίρνουν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο καταδικασμένος για την υπόθεση Αιμίλιος Κοτσώνης. Είναι ο άνθρωπος που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στην εφημερίδα Μετρόραμα. Ο κ. Κουρτάκης είναι εκείνος που είπε ότι ο γιος μου είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση».

«Εδώ έχουμε ξεκάθαρα μια υποστήριξη ενός υπόπτου που ο κ. Γιαννουσάκης, που ζήτησε από εμένα να καταθέσει, έχει καταγγείλει. Εκτός από εμένα, οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, «Δίκη». Εκεί έχει αναφερθεί η εμπλοκή, η πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor-1» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Και προσέθεσε: «Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα, δεν είναι μόνο δικαστικό. Είναι πολιτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό θέμα. Το ζητούμενο είναι η αποκοπή των τόνων της ηρωίνης και η εξάλειψη των καθαρμάτων που την διακινούν. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο».

«Όταν ο αποδέκτης είναι, εκτός από εφοπλιστής και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τι πρέπει να κάνω;» είπε ακόμη χαρακτηριστικά.

«Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση. Ο πολιτικός όχι μόνο έχει υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» είπε επίσης ο υπουργός, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη»

«Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Ο εισαγγελικός λειτουργός φοβόταν για την οικογένειά του. Φοβόταν μήπως είχε την τύχη άλλων επτά ή οκτώ μαρτύρων που εξαφανίστηκαν» είπε ακόμη, ενώ επικαλέστηκε την καταγγελία του Θόδωρου Αγγελόπουλου κατά του εκλιπόντος εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε διαβιβάσει προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

«Αυτό αφορά εσάς, αλλά και τον κ. Βορίδη, που είναι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη. Ναι, μίλησα μαζί του (σ.σ. με τον Γιαννουσάκη). Ναι, ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, μήνυσε τον λιμενικό, τον ισοβίτη όμως γιατί δεν τον μήνυσε;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

Και συμπλήρωσε: «Αναφέρει ο ισοβίτης σε συζήτηση με τον Τριανταφυλλόπουλο για πρώην υπουργό της ΝΔ, που πίεσε για να αλλάξει τις καταθέσεις του. Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα όσα λέει ένας ισοβίτης για διακίνηση ηρωίνης. Δεν θα τα διερευνήσουμε όμως; Πάρτε να διαβάσετε τα φύλλα καταθέσεων του Γιαννουσάκη. Από διάλογο που δημοσιεύθηκε μεταξύ του Κουρτάκη και του Βρέντζου, βλέπετε ότι φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Διαβάστε ακόμη...