Τους «κράζουν» και στην Κύπρο

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από την Κύπρο καλούν την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου να παραιτηθεί, ενώ τάσσονται υπέρ του πλάνου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Πηγή: thessports.gr
Τους «κράζουν» και στην Κύπρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.Π. ΚΥΠΡΟΥ

Η καταστάση που βιώνει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα κρίνεται ιδιαιτέρως θλιβερή για τον Σύλλογο. Η αγωνιστική και διοικητική πτώση και συρρίκνωση του τμήματος συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς με απρόβλεπτες για το παρόν και το μέλλον συνέπειες.

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε μία σειρά από γεγονότα που προκαλούν θλίψη στον περήφανο κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Η στάση πληρωμών τόσο ποδοσφαιριστών όσο και του διοικητικού προσωπικού της ΠΑΕ, η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού για τη νέα χρονιά, η ανικανότητα προστασίας του μεγαλύτερου περιουσιακού στοιχείου και ηγέτη της ομάδας, Μάρκους Μπεργκ και η παραίτηση του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λυμπερόπουλου συνθέτουν την εικόνα και καταδεικνύουν τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, σήμερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι αγωνιστικό, είναι καθ'όλα διοικητικό και αφορά κυρίως στην έλλειψη οράματος. Η παρούσα διοίκηση του κ.Γιάννη Αλαφούζου έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των ευθυνών της, είναι αδύναμη να προστατέψει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και δεν μπορεί να εμπνέυσει κανένα νοήμων φίλαθλο του Τριφυλλιού.
Παρακολουθήσαμε προ μηνός, την επίμονη στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να επιθυμεί την – χωρίς καθυστερήσεις – επικύρωση της κανονικής διάρκειας της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Σουπερλίγκ, με πρόφαση την γρήγορη έναρξη της διαδικασίας των πλέι-οφ και την άμεση εφαρμογή του προγραματισμού της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Αλήθεια, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη των πρώτων προπονήσεων για τη νέα χρονιά, περιμένουμε ακόμη την πρώτη μεταγραφική κίνηση για την ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος. Από την άλλη, παρατηρείται η αποδέσμευση και η αδυναμία – λόγω οικονομικών – να διατηρηθούν στο ρόστερ σημαντικά γρανάζια του βασικού πυλώνα της λήξασας αγωνιστικής περιόδου.

Στις 29 Μαΐου, μέσω τουίτ ο κ.Αλαφούζος μας είπε, "Η ύβρις και οι Θεοί τους βλέπουν. Αποφασισμένος να πολεμήσω ως το τέλος". Δεν πιστεύουμε να υπάρχει οποιοσδήποτε που να πιστεύει πως οι εγκληματικές οργανώσεις και οι παράγκες πέφτουν στο τέλος με μείωση του μπάτζετ και με απλήρωτους παίκτες. Δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική πως ο πόλεμος αυτός θα σημαίνει ταύτιση και συμπόρευση με τον αιώνιο αντίπαλο στις συνεδριάσεις του συνεταιρισμού, με κοινές ψήφους και αντιδράσεις στα φλέγοντα ζητήματα. Τελευταίο γεγονός το «13-2» στην πρόταση για τη χορηγία στη σουπερλίγκα με την διοίκηση να σχηματίζει τον πόλο με τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτή η διοικητική ανικανότητα(;) είναι και το μεγάλο αγκάθι για το τμήμα.

Οι τελευταίες κοινονικωπολιτικές εξελίξεις στη χώρα έφεραν τον Παναθηναϊκό στη μέση των μαχών. Τα κοινωνικοπολιτικά σας συμφέροντα κ.Αλαφούζε δεν έχουν καμία σχέση με το Σύλλογο. Δεν μπορείτε να βάζετε τα δικά σας συμφέροντα πάνω από το καλό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Δύο χρόνια πριν, στα μεγάφωνα της Λεωφόρου ηχούσε το γνωστό άσμα «Το καράβι απ'την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία» με σαφείς υπαινιγμούς προς τον κύριο εχθρό του Συλλόγου – ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι κατηγορούμενος για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου – ενώ σήμερα, τα τελευταία επεισόδια του σίριαλ, φέρνουν το κανάλι σας, τον ΣΚΑΪ, να χαράσσει την υπερασπιστική γραμμή στον «εφοπλιστή», για ένα πολύ λεπτό θέμα που έχει αναλάβει η δικαιοσύνη και για το οποίο μαίνονται κορυφαίες πολιτικές συγκρούσεις. Στον ΣΚΑΪ, όπου «Η Δίκη της Δευτέρας» παρουσίαζε σε σειρά εκπομπών νόμιμες απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές της ΕΥΠ που αφορούσαν στην ίδια υπόθεση και στην εμπλοκή του συγκεκριμένου εφοπλιστή τον οποίο τώρα υπερασπίζεται. Αν εσείς επιθυμείτε συμμαχίες με ανθρώπους ή επιχειρηματικούς κύκλους που εναντιώνονται στον Παναθηναϊκό μας, μπορείτε να τις κάνετε πράξη ΜΑΚΡΙΑ από το τιμόνι του τμήματος. Συνοδοιπόροι και υπερασπιστές με τον χειρότερο εχθρό μας, δε θα γίνουμε ΠΟΤΕ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν είναι όχημα έκφρασης πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε ουσιαστικά με το Σύλλογο και αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε το τμήμα στην κορυφή, ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ώρα να ψάξετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για την διάδοχη κατάσταση.

Το δικό σας μοντέλο διοίκησης ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς. Απέτυχε να μας δώσει όραμα, απέτυχε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για την Παναθηναϊκή συνείδηση του κόσμου. Τα λάθη που έγιναν είναι πάρα πολλά και έχουν φέρει την ομάδα σε ελεύθερη πτώση στον πυθμένα ενός βαρελιού χωρίς πάτο. Τα πιο πάνω που αναφέραμε είναι οι σταγόνες που ξεχειλίσαν το ήδη γεμάτο ποτήρι...
Κύριε Γιάννη Αλαφούζο, είναι πια ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός ικανοποιεί μονάχα τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα και αφού δεν έχετε σκοπό να τον επαναφέρετε στην κορυφή, ο Σύλλογος ΠΡΕΠΕΙ να γυρίσει σελίδα.

Τον Μάιο του 2016 από τη Νέα Υόρκη μας είπατε πως, «ο Παναθηναϊκος ανήκει στους οπαδούς του και εγώ αισθάνομαι ότι κάνω μια βάρδια που μου έτυχε και την κάνω». Η βάρδια σας μοιάζει να έχει τελειώσει. Όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε πλέον καμία υπηρεσία στον Παναθηναϊκο.

Έφθασε η ώρα να ξαναδούμε τον κόσμο μας στους δρόμους, περήφανο και αισιόδοξο για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού μας. Έφθασε η ώρα να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για ένα μέλλον με όνειρα γεμάτo. Έφθασε η ώρα να ξαναδούμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ στην κορυφή και αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ μακριά από την παρούσα διοίκηση. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να απεγκλωβιστεί και να ελευθερωθεί από τα δεσμά της σημερινής κατάστασης. Ο κόσμος του Συλλόγου δεν αντέχει άλλο να βλέπει το πτώμα του αγαπημένου του Τριφυλλιού μακριά από κάθε ευρωπαϊκή και εγχώρια διάκριση και μια διοίκηση να ασελγεί σε αυτό.
Η κατάσταση δεν έχει πια επιστροφή. Είναι χρέος και καθήκον σας να ενημερώσετε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, για τα φλέγοντα ζητήματα για τα οποία αποφεύγετε να μιλήσετε εδώ και χρόνια. Ενημερώστε μας,

α) για το ύψος των χρεών της ΠΑΕ,
β) για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ,
γ) για τα περιουσιακά στοιχεία και αν αυτά υπάρχουν στο όνομα της εταιρείας,
δ) το καθεστώς με το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί,
ε) για την στασιμότητα στο θέμα της ανακαίνισης του γηπέδου "Απόστολος Νικολαϊδης".

Μιλήστε μια φορά με ειλικρίνια στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι πλέον ευθύνη και χρέος σας από τη στιγμή που, ξεκάθαρα πια, δεν σας ενδιαφέρει ο Σύλλογος, να εκφράσετε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πρόθεση σας για την ελευθερία του Παναθηναϊκού και τότε θα δούμε αν δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής, όπως είναι ο ισχυρισμός σας.
Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει το Σύλλογο και τον κόσμο του ενωμένο. Ο λαός της ομάδας δεν αντέχει άλλο την ανυπαρξία του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη να φυτοζωούν, όντας πλέον σε διοίκηση Πρωτοδικείου.
Οι 20000 Παναθηναϊκοι που βρέθηκαν μεταμεσονύκτια στο ΟΑΚΑ το βράδυ της 11ης Ιουνίου για τα επινίκεια του πρωταθλήματος μπάσκετ έδειξαν την ανάγκη για την επιστροφή του Συλλόγου στο χορό των επιτυχιών. Απέδειξαν πως η σπίθα παραμένει ενεργή και χρειάζεται τον κινητήριο μοχλό για να ανάψει ξανά.

Η ιστορία πρέπει να χαραχθεί στην ιδέα που διακήρυξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το χθεσινό μήνυμα του : ΟΛΕΣ οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕΣ δυνάμεις ΕΝΩΜΕΝΕΣ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΕΣ. Ερασιτέχνης, ΠΑΕ, ΚΑΕ και κόσμος – οργανωμένος και μη – πρέπει να νοιάζονται μονάχα για να δούμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας ΞΑΝΑ πρωταθλητή σε ΟΛΑ τα σπορ. Τίποτα λιγότερο

Διαβάστε ακόμη...