Εξώδικο στην ΕΠΟ για την παρακράτηση του παράβολου του Ηρακλή

Από soccerplus.gr : Το παράβολο του Ηρακλή, ύψους 3.500 ευρώ, παρακράτησε η ΕΠΟ, παρότι η έφεση του κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, περί μη χορήγησης άδειας συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ουδέποτε συζητήθηκε.
Πηγή: soccerplus.gr
Εξώδικο στην ΕΠΟ για την παρακράτηση του παράβολου του Ηρακλή

Με άλλες λέξεις, ο Ηρακλής άσκησε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης, αλλά επειδή προφανώς γνώριζε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει την άδεια, παραιτήθηκε της έφεσης.

Η ΕΠΟ, όμως, αντί να επιστρέψει το παράβολο, το παρακράτησε γιατί συμψηφίσθηκε με οφειλές της ΠΑΕ προς την ΕΠΟ.

Εξώδικο για το θέμα της παρακράτησης του παράβολου έστειλε στην ΕΠΟ ο δικηγόρος Γ. Παναγόπουλος, που είχε καταθέσει, κατ' εντολή του Ηρακλή, την έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, αλλά στη συνέχεια μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, με τη φραστική αντιπαράθεση Παπαθανασάκη – Κούγια, έπαψε να εκπροσωπεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το εξώδικο του Παναγόπουλου στην ΕΠΟ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Του Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ως πληρεξούσιου δικηγόρου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΡΟΣ
Την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.Υπευθυνο Τμήματος Αδειοδότησης κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.Υπευθυνο Λογιστηρίου κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ
3.Επιτροπη Δεοντολογίας

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα πρωτίστως θέλω να σας ενημερώσω για την σκανδαλώδη αντιμετώπιση μου ως δικηγόρου έχοντος ειδική πληρεξουσιότητα από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ,εκ μέρους συγκεκριμένων οργάνων, υπηρεσιών και υπάλληλων σας θεωρώντας βέβαιο εκ των προτέρων ότι όχι μόνο δεν τις έχετε εγκρίνει αλλά και δεν τις γνωρίζετε!

Συγκεκριμένα κι ενώ μετά την άνευ ενημέρωσης και συμμετοχής μου παραίτηση της ΠΑΕ Ηρακλής από το συνταχθέν και υπογραφέν από εμένα δικόγραφο έφεσης ενώπιων της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδοτήσεων, απηύθυνα την από 29–5-2017 αίτηση μου ζητώντας να πληροφορηθώ τόσο σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας παραίτησης και αποδοχής της, όσο και για την τύχη του αδικαιολόγητα υπέρογκου καταβληθέντος και τελικά μη χρησιμοποιηθέντος παραβόλου, οι υπηρεσίες σας απαξίωναν να μου απαντήσουν.
Ομως μετά την από 13-6-2017 επαναληπτική αίτηση μου εδέησαν να μου απαντήσουν τόσο ο κ. Θεοφίλου εκ μέρους του λογιστηρίου, όσο και ο κ. Δημητρίου εκ μέρους του τμήματος αδειοδότησης.

Ο μεν πρώτος τηλεφωνικά την 15-6-2017 μου απάντησε ότι με έγκριση της διοίκησης έχει σταλεί έγγραφη απάντηση στην ΠΑΕ Ηρακλής με την οποία την ενημέρωσε ότι το μη χρησιμοποιηθέν παράβολο των 3500 ευρώ δεν μπορεί να επιστραφεί, γιατί συμψηφίστηκε με οφειλές της ΠΑΕ προς την ΕΠΟ, ότι δεν μπορεί να μου κοινοποιηθεί το έγγραφο, ότι αυτό έγινε προς διασφάλιση της ΕΠΟ σε περίπτωση που υποβιβαστεί ο Ηρακλής, ότι ακολουθήθηκε ανάλογη διαδικασία με αυτές της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων βάσει απόφασης της ΕΠΟ.

Ο δε δεύτερος την ίδια ημέρα μέσω email με αδικαιολόγητα επιθετικό, υποτιμητικό, επιτιμητικό και ειρωνικό ύφος επικαλούμενος την «λιωμένη καραμέλα» της δήθεν εμπιστευτικότητας της διαδικασίας αδειοδότησης απέφυγε να μου δώσει τα αιτηθέντα στοιχεία και πετώντας την μπάλα στην κερκίδα με προέτρεψε να μην αναμιγνύω τις επαγγελματικές μου υποθέσεις με το έργο του.

ΕΠΕΙΔΗ είναι προφανές ότι αυτές οι απαντήσεις όχι μόνο δεν είναι επαρκείς και πρέπουσες αλλά και αντιφάσκουν μεταξύ τους.

ΕΠΕΙΔΗ πέραν εμού και τα πραγματικά ενδιαφερόμενα πρόσωπα θεωρούν ότι η παραίτηση από την έφεση δεν ασκήθηκε παραδεκτά και νόμιμα και φυσικά δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΗΡΑΚΛΗ.

ΕΠΕΙΔΗ σε καμία περίπτωση πράξεις και παραλείψεις δεν πρέπει να εκθέτουν νομικά και ηθικά την ΕΠΟ και την ΠΔΕ που εργάζεται για την ποδοσφαιρική εξομάλυνση.

ΕΠΕΙΔΗ βάσει μη ανακληθέντος ακόμα ειδικού πληρεξούσιου παρείχα τις νομικές υπηρεσίες μου στην ΠΑΕ Ηρακλής αποκλειστικά για ζητήματα αδειοδότησης και μαζί με τον συμπαριστάμενο κ. Παπαθανασάκη κατέθεσα στο πρωτόκολλο την έφεση συνοδεία του αναγκαίου παράβολου ,το σιέλ αντίγραφο του οποίου μου παρέδωσε ο ίδιος για να το εισπράξω στα πλαίσια της συμφωνημένης αμοιβής μου κατά την επιστροφή του και μετά την βέβαιη δικαίωση της ΠΑΕ στην ΕΕΑ/ΕΠΟ, όπως άλλωστε σημειώθηκε ως αιτιολογία στο αντίστοιχο τιμολόγιο που εξέδωσα προς την ΠΑΕ.

ΕΠΕΙΔΗ κατά πάγια πρακτική όλων των οργάνων της ΕΠΟ τα μη χρησιμοποιηθέντα παράβολα επιστρέφονται στον καταθέτη ή στον κατέχοντα το σιέλ αντίγραφο αυτούσια ,χωρίς οποιαδήποτε παρακράτηση.

ΕΠΕΙΔΗ ακόμα και να προβλέπονταν η δυνατότητα συμψηφισμού ή παρακράτησης έναντι άλλων οφειλών ,θα έπρεπε να γίνει βάσει κάποιου νόμιμου εκτελεστού τίτλου, δικαστικής απόφασης ή δικαιοδοτικού οργάνου συντιθεμένου από τακτικούς δικαστές που θα είχε εκδοθεί υπέρ της ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η σπουδή εκ μέρους των οργάνων σας να προκαταλάβουν τις δικαστικές αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου και της Επιτροπής Δεοντολογίας και να θεωρήσουν τον Ηρακλή a priori υποβιβασθέντα, οπωσδήποτε μειώνουν τις προσπάθειες που αναμφισβήτητα κάνετε προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και της ΕΠΟ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και καταχρηστική συμπεριφορά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών σας,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως εντός πέντε (5) ημερών μου κοινοποιήσετε εγγράφως τα αιτούμενα στοιχεία όσον αφορά την διαδικασία παραίτησης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, καθώς και να δώσετε εντολή στο λογιστήριο να μου επιστρέψει το παράβολο των 3500 ευρώ, άλλως

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα αναγκαστώ να προσφύγω για παροχή έννομου προστασίας πέραν της Επιτροπής Δεοντολογίας κι ενώπιον της Αστικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

ΑΘΗΝΑ 16-6-2017
Ο Εξωδίκως Δήλων και Καταγγέλλων Δικηγόρος
Γεώργιος Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε ακόμη...