Παραιτείται από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Αλαφούζος!

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα οριστεί στην αυριανή ΓΣ ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου.
Πηγή: sdna.gr
Παραιτείται από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Αλαφούζος!

 Τί σημαίνουν οι αλλαγές.

Όπως είναι γνωστό για την Παρασκευή (21/4) είναι προγραμματισμένη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ένα από τα θέματα που θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη είναι η ανάδειξη νέου ΔΣ καθώς λήγει η θητεία του παρόντος. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιθυμία το νέο σχήμα να είναι πιο μικρό και σφιχτό (από 11μελές θα γίνει 7μελές) προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πράσινης ΠΑΕ.

Αλλαγή πρόκειται να υπάρξει στον προεδρικό θώκο καθώς τον ισχυρό άνδρα του τριφυλλιού και μέχρι σήμερα πρόεδρό του, Γιάννη Αλαφούζο, αναμένεται να διαδεχθεί ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί πως ο ρόλος του θα είναι διπλός καθώς παράλληλα θα είναι και διευθύνων σύμβουλος.

Ο λόγος για τον οποίον ο Γιάννης Αλαφούζος έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου δεν είναι άλλος από τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει καθώς επιθυμεί να τον μοιράζει και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχει και αφορούν κυρίως στο ΣΚΑΪ αλλά και στις ναυτιλιακές του εταιρίες, που επιβάλλουν διαρκείς μετακινήσεις στο εξωτερικό. Συν τοις άλλοις, ο Αλαφούζος δεν επιθυμούσε να έχει το φόρτο των υπογραφών σε διαδικαστικά θέματα του συλλόγου και έτσι επέλεξε να παραχωρήσει τη θέση αυτή στον Μάνο Μαυροκουκουλάκη.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαριστεί πως οι αλλαγές στο ΔΣ δεν συνεπάγονται καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό αλλά και το μετοχικό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιας και ο Αλαφούζος εξακολουθεί να είναι ο χρηματοδότης και το "αφεντικό" των "πράσινων".

Η δε παρουσία του Μάνου Μαυροκουκουλάκη στη θέση του προέδρου δεν σημαίνει προφανώς ότι ο ίδιος θα "τρέχει" την εταιρία, απλώς θα είναι αυτός που θα υπογράφει και θα διεκπεραιώνει τα διαδικαστικά ζητήματα της ΠΑΕ.

Το διοικητικό "τρέξιμο" του Παναθηναϊκού άλλωστε έχουν αναλάβει εδώ και καιρό οι κ.κ. Παναγόπουλος και Τουμαζάτος, ενώ το ποδοσφαιρικό κομμάτι το διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Διαβάστε ακόμη...